Sjötomt på vackra Furusund

Fastigheten ligger ostört på Furusunds södra del med utsikt över farleden och båtlivet. Lummig tomt med stensatt kaj mot vattnet och två mindre bryggor, den ena i sten från förra sekelskiftets början med plats för utemöbler. Charmfullt hus med känsla ligger placerat på tomtens högsta punkt med vattnet i blickfånget. Kommunalt VA och generös detaljplan ger möjligheter att förädla. En pärla i anrik miljö.

Villa Carlsborg
Utsikt mot båtlivet
Ljus veranda mot vattnet
Alla bilder

Villa Carlsborg-Furusund - Norrtälje

Pris/bud
11 850 000 kr

Villa Carlsborg ligger på södra Furusund med vy över Furusundsleden i sydost. Fastigheten har inga grannar gräns i gräns och är således lagom ostörd. Huset har en rik historia från förra sekelskiftet och erbjuder en härlig känsla. Platsen där huset står, på tomtens högsta punkt nära vattnet, är optimal. Tomten har vackra terrasseringar och stensättningar som har skapat olika platser i olika nivåer. Huset har en rik historia och enligt uppgift har August Strindberg ofta vistars i huset då dennes syster och svåger hyrde huset kring förra sekelskiftet. Från fastigheten kommer man snabbt ut i skärgården med egen båt och Furusund erbjuder vackra promenadvägar, värdshus, gästhamn med krog, båtmack och annat som ger känsla av idyll. 

Vid vattnet finns en vacker, äldre stenkaj och vid tomtens ena gräns ligger en träbrygga för motorbåtar och här tar man gärna ett bad. I andra änden av strandlinjen ligger en äldre stenbrygga med plats för utemöbler och annat med Furusundsleden i blickfånget. Möjlighet finns att förlänga bryggor eller bygga nya för att bättre kunna angöra med fler och större båtar.

I huset, som uppgår till ca 120 m² i ett plan finns en bevarad charm med kakelugnar, högt i tak och vackra trägolv. Från hallen ligger köket till vänster och badrummet till höger. Rakt fram ligger matsalen och framför detta en fin veranda mot vattnet. Vidare finns i huset tre sovrum, ett rum för umgänge och bra med förvaring i garderober. Huset har som sagt en fin känsla med två kakelugnar varav den ena går att elda i. Möjlighet finns att vidareutveckla och förädla huset. Den oinredda vinden är rymlig och här skulle man kunna skapa ett extra rum. På tomten finns vidare en snickarbod/sjöbod vid vattnet, ett äldre uthus med torrdass och ett vedförråd. Ett enklare garage finns också som även fungerar bra som båthus för vinterförvaring av en lagom stor båt. För fastigheten råder detaljplan så möjlighet finns att bygga mer om man får behov av detta, se bilagd detaljplan. Fiber finns i vägen och kan lätt anslutas.

 

Furusund

Idag är Furusund en levande knutpunkt i Stockholms skärgård med många bofasta och ett rikt utbud. Här finns ett omtyckt värdshus, en väl utbyggd gästhamn med alla faciliteter och vidare finns här affär, båtmack, handelsträdgård, krukmakeri och allt annat som behövs i ett skärgårdsparadis. På Furusund finns flera badplatser att välja mellan, fina klippor på Nordkap och barnvänliga stränder mot väster. 

Badorten Furusund började byggas under mitten på 1800-talet och då Christian Hammer köpte Furusund 1882 påbörjades en kraftig utbyggnad av badorten. Han förvandlade ön kring sekelskiftet 1890/1900 till ett badparadis för societeten. Han lät uppföra flera så kallade italienska villor och ett tjugotal gamla hus rustades upp. På Furusund kunde man under denna tid bada i badhus, dricka brunn, promenera och konsultera kända läkare. Under lång tid kunde man bara nå Furusund sjövägen. En bilväg med broar började byggas på 1930-talet men det dröjde till 1953 innan vägen var klar ända ut till Furusund. 

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Varvsvägen 5 - Furusund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00