Lilla Saxaren - Värmdö

4 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt på udde i Saxarfjärden

Stor sjötomt med fritt läge på Lilla Saxaren. Bra brygga, sandstrand, klippor och lång strandlinje. Det finns två bostadshus och en bod nära stranden. Waxholmsbåt året runt.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Värmdö Lill-Saxaren 234 - Vaxholm
0 min
Nås med båt
36 m2
Tomtarea: 6920 m2
Vatten: 4090 ha

Dold budgivning, inget visas

Ring för tid och plats i båt
Visning  lördag 29 / 6

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Vårholma 1:224

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Vaxholm

Område:

Lilla Saxaren

Församling:

Värmdö

Postnummer:

185 99

Tomtarea:

6920 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

36 Kvm (Fastighetsregistret)

Vatten:

4090 Ha (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1937 (Huset på berget är byggt 1937, huset på ängen troligen uppbyygt på 1950-talet)

Fasad:

Träpanel

Tak:

Taktegel och papp

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Murar till berg, plintar

Fönster:

2-glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Borrad brunn, ej indraget vatten. Avlopp saknas

Planbestämmelser:

Finns ingen detaljplan för området (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 174 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

265 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 909 000 kr

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1937

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

7 262 kr

Värme:

6 000 kr/år

Samfällighet:

300 kr/år

Renhållning:

3 200 kr/år

Försäkring:

3 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

13 000 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Udde på Lilla Saxaren

Välkommen till Lilla Saxaren, en fin ö i Saxarfjärden dit Waxholmsbåten går med bra förbindelse året om. På ön finns stigar tvärs över ön för kortare promenader. 

På Lilla Saxarens östra sida ligger denna utvecklingsbara sjötomt. Tomten är stor, 6 920 m² mark samt 4 090 m² vattenområde. Fritt läge på en udde där strandlinjen är lång och varierande.
Bryggan är rejäl och renoverades för 7-8 år sedan. Bryggan följer klipporna in mot stranden och ängen.
Inne i viken är en badvänlig strand som gjord för plask och bad. Här kan man även dra upp snurrbåtarna och kajaker. 
Följer man bryggan åt andra hållet längs med klipporna kommer man runt udden. Enligt säljaren finns där bra ställen att meta abborre längs med stranden. Rakt upp från stranden är en blomstrande och något vildvuxen äng. Resterande del av tomten är skogsmark med varierande träd. Några träd har trillat efter stormen i januari och behöver sågas upp så man blir självförsörjande på ved i flera år framåt. 

Det finns två stugor och en bod, alla med visst renoveringsbehov. Den röda stugan uppe på berget byggdes 1937 och är ca 36 m². Utanför stugan är en härlig altan med helt ogenerat läge. Här ser man ut över vattnet mellan Stora och Lilla Saxaren. Direkt vid ingången är en matplats. Matlagningskök med bänkar, skåp, spis och kylskåp. Från köket är det egen utgång till tomten. I sällskapsrummet är en braskamin av märket Handöl som installerades 1985.
I sovrummet finns plats för två enkelsänger och där är också ett tvättrum med handfat. 

Vid ängen är en stuga på ca 40 m² som är byggdes någongång på 50-talet. Även här har man en altan med soligt läge. En mindre hall leder in till ett sällskapsrum med kamin och strax intill är ett kök med spis och kylskåp. Ett sovrum med plats för två sängar och ett sovrum/matrum. 

I boden i ändan av viken finns bra förvaringsutrymmen. I anslutning till boden är ett utedass.
 
Fastigheten är delvis i behov renovering. Nuvarande ägare kommer att friskrivas från fel och brister i fastigheten. Man får självklart göra sin egen besiktning. 

Den härliga utsikten och den fina stranddelen gör det här till ett varierat och härligt skärgårdsställe. Det finns borrad brunn och vattnenkran utanför det röda huset. Till Waxholmsbåtsbryggan promenerar man på 7-10 min. Hit går båtarna året om. Mitt över fjärden 10 min bort ligger Linanäs på Ljusterö. Här finns livsmedelsaffär, bensin, gästhamn och tre fina restauranger. Lite längre ner i fjärden ligger Grinda med både värdshus och sjökrog. Vill man se lite mer folk åker man in till Vaxholm på ca 30 minuter. 

Välkomna på visning.