Sjötomt på Storholmen

Fin sjötomt om ca 2500 kvm med bra solläge och stort härligt hus om ca 170 kvm att nyttja året om. Altaner i söder och väster och vacker utsikt åt flera håll. Brygga i skyddat läge. Nära över till Mor Annas brygga på Lidingö där bilplats och båtplats finns. Reguljär SL-båt året om till Lidingö, Djursholm och Ropsten med buss och T-bana.

Hus att nyttja året om
Alla bilder

Storholmen - Lidingö

Pris/bud
10 200 000 kr
Härligt öliv åretom

Välkomna till Storholmen och Södra vägen 7. Denna fina sjötomt har brygga längs kaj i skyddat läge in mot viken och vacker utsikt över fjärden. Här blåser det nästan aldrig. Huset ligger högt och soligt med fin utsikt och med altaner i söder, öster och väster. Här bor man lika bra på sommaren som på vintern och det är kort gångavstånd till Södra bryggan som trafikeras av SL-båt året runt till Mor Annas brygga på Lidingö samt till Ekudden i Djursholm och Ropsten med Tunnelbana och buss till stan.

Huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden uppfördes ursprungligen 1964 och har löpande byggts om och till. Idag omfattar huset ca 170 kvm fördelat på 4-5 rum och kök samt tre duschrum och gott om förvaringsutrymmen. 

Entré via altanen i söder till hallen med maximalt ljusinsläpp och sjöutsikt genom panoramafönster över trappan. Rakt fram duschrum med wc (2014). Ett mindre kontor/sovrum/klk med ljusinsläpp via fönster mot hallen. Till höger master-bedroom med tillhörande duschrum/wc (2008). Sovrummet har härlig sjöutsikt och utgång till altan i öster/söder.

Kök och allrum har öppen planlösning och öppet till nock i tak. I sällskapsdelen finns öppen spis med insats vid soffhörnan och även plats för matbord. Utgång till altan både åt väster och söder. Altanen utanför köksdelen har platsbyggt utekök med grill.

Innanför sällskapsrummet finns ett sovrum.

Köket har mobil köksö samt fullstor kyl och frys. Spishäll och ugn, fläkt, separat inbyggd ugn samt microvågsugn. Det finns också en fin vedspis samt ett skafferi. Från köket når man ett sovrum med takfönster och plats för dubbelsäng. Intill köket finns också köksentré med bra förvaring och utgång till tomten.

I sutterrängdelen finns groventré med rymlig hall med garderober och klädkammare/förråd samt kaklat duschrum. I duschrummet (1997) finns tvättmaskin och torktumlare samt torkskåp.

Sjötomten

Den ca 2500 kvm stora tomten består av trädgård med planteringar och och odlingsbäddar samt grusgångar och berg i dagen. Det finns stenlagd altan i söder samt trädäckade uteplatser. Bakom huset finns en naturdel med högt och soligt läge där ett gästhus skulle kunna placeras.

På grund av uppgrundning och utfyllnad är det svårt att bestämma tomtytan exakt utan uppmätning. Intill huset ligger även ett förråd/hönshus. En fastighetsreglering pågår där båthuset skall tillskiftas fastigheten Storholmen 1:123.

Nere vid vattnet finns ett fint trädäck intill klipporna samt en gjuten kaj där man lägger båten.

Om Storholmen

Från Storholmen kan man pendla reguljärt med båt till Mor Annas brygga, Djursholm, Sticklinge och Ropsten. Till Ropstens T-bana tar det cirka 40 minuter (20 min med egen båt). Vid Mor Annas brygga på Lidingö med kort och bekvämt avstånd från ön medföljer rätt till bil- och båtplats vid ny fin hamn (ett tillstånd för varje ingår till fastigheten).

För dig som bor på Storholmen finns stadens alla nöjen alltid inom räckhåll. Med båten tar man sig snabbt till ett flertal bra skärgårdskrogar och även Vaxholm ligger på bekvämt avstånd. Storholmens egen krog ligger direkt invid Östra bryggan. På ön finns gemensam dansbana, det brukar ordnas härligt Valborgs och Midsommarfirande, julmarknad och mycket annat.

För gällande byggregler, se bifogad detaljplan. Utöver reglerna i detaljplanen finns även möjlighet att bygga enligt Attefallsreglerna.

Börja njuta av ölivet redan nu, huset kan tillträdas omgående för den som önskar.

Välkomna att boka tid för visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Södra vägen 7 - Lidingö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00