Sjötomt på Mörholmen

Stor och öppen sjötomt i en vacker miljö på trevliga Mörholmen med sol hela dagen. Generös byggrätt som tillåter upp till 200 kvm. Här ges tillfälle att skapa sin egen skärgårdsdröm. Nås lätt med Waxholmsbåt från Dalarö.

Alla bilder

Fåglarö - Mörholmen - Haninge

Pris/bud
3 950 000 kr

Fastighet med ljuvligt läge i skyddad flad på vackra Mörholmen. En fastighet där bebyggelsen är inbäddad i en genuin skärgårdsmiljö. Läget i fladen med öppen fjärd utanför är idealiskt. Från tomten och husen ges en härlig vy över vatten och klippor.

Tack vare generös byggrätt finns möjlighet att skapa ett riktigt trevligt skärgårdsboende. Detaljplanen godkänner 200 kvm varav uthus om 30 kvm samt brygga. Idag finns ett bostadshus, en gäststuga samt sjöbod med bastu. Huvudbyggnaden, gäststugan samt bryggan har eftersatt underhåll och är i stort behov av renovering eller bör rivas.

Huvudbyggnad om cirka 60 kvm. Entré till hall och vidare nås kök samt vardagsrum. På samma våningsplan finns även badrum, dusch och verkstad. Trappa leder upp till öppet rum med plats för flera bäddar.

Timrad gäststuga om cirka 15 kvm belägen mellan bastu och huvudbyggnad.
Trevlig sjöbod i anslutning till bryggan med bastu med nyare vedeldat aggregat.

Möjlighet att ansluta fiber till fastigheten via Ornö fiber. 

Mörholmen är en del av den fina ögruppen med samlingsnamnet Fåglarö som ligger mellan Dalarö och Ornö. Mörholmen är förbunden med Ladholmen, Fåglarö samt Stora Långholmen. Gemensamma markområden med bra stigar på ön. Möjligheten att både lägga till med egen båt och ta Waxholmsbåt gör allt så mycket enklare.

Sjölivets alla nöjen ligger nära med fiske, bad och båt. Här finns många trevliga utflyktsmål både på land och till havs. Med egen båt kan man besöka de populära öarna Dalarö, Kymmendö, Utö, Ornö, Nämdö m.fl. 

För den som önskar göra ett restaurangbesök finns flera sjökrogar på öar runtom.
Närheten till Dalarö betyder mycket för bekvämligheten med all tänkbar service som bageri, lanthandel, matbutik, fiskaffär, restauranger m.m. 

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Fåglarö Mörholmen 30 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00