Sjötomt på Ljusterö med enplansvilla, lång strandlinje och brygga med segelbåtsdjup

Härlig sjötomt med fint enplanshus, garage och två gästhus på tomtens högsta punkt. Vacker sjöutsikt över båtlivet och egen brygga med segelbåtsdjup i skyddat läge samt sandstrand. Varierad vacker äkta sjötomt med vattenområde, klippor, plan gräsmatta. Äppelträd, smultron, rabarber.

Garage med förråd
Gästhus med utsikt
Alla bilder

Ljusterö - Tranvik - Österåker

Pris/bud
6 850 000 kr
Njut av skärgården året om

Välkomna till Tranviksvägen 53 och denna fina villa om ca 122 kvm fördelat på 5 rum och kök. Entré till hallen via farstukvist med altan intill. Till vänster finns gäst-wc samt praktisk klädkammare. Till höger det rymliga vardagsrummet med fönster i två vädersträck.

Köket har utgång till altan med tak samt matplats för många. Den värmande kaminen står centrerad i huset. Från köket når man även groventré/tvättstuga med tvättmaskin och tumlare samt värmepumpen och gott om förvaring.

Via en gång når man sovrummen, hela fyra till antalet, samt duschrum med wc.

Gästhus, garage och friggebod

Gästhuset har högt läge med fantastisk sjöutsikt från altanen. I gästhuset finns pentry, allrum och sovalkov med skjutdörr. Utgång till balkong/altan. Från gästhuset finns trappa till friggeboden i fastighetens norra kant.

Garaget ligger intill huvudbyggnaden mot södra gränsen och har en förrådsdel/verkstad i bakkant.

På den drygt 3000 kvm stora tomten finns gräsytor samt berg i dagen, fina utsiktsplatser för utemöblerna och en stenlagd trappa ner till den långa strandlinjen. Här finns liten sandstrand för de minsta och badstege på bryggan. Segelbåtsdjup och eget vattenområde om 885 kvm.

Fastigheten har ingen granne i norr och i söder ligger Ramsmora varv och marina vilket ger en händelserik utsikt över den annars lugna viken.

Om Ljusterö

Till Ljusterö tar man sig på dryga timmen med bil från Stockholm. Bilfärjan går året om med täta turer. Det går också att ta buss eller Waxholmsbåt hit. Från fastigheten är det ca 100 m till närmaste hållplats för SL-buss i Tranvik. Närmaste Waxholmsbrygga är Stensvik.

Ljusterö är en ö som lever året runt och har en bofast befolkning på ca 2 000 personer. På ön finns skola, kyrka, restauranger och Ljusterö Torg med butiker och matvaruaffär.

Ljusterö har stora orörda naturområden och dess geografiska läge långt ut i skärgården, men med bilförbindelse har gjort ön populär för fritidsboende. Med egen båt tar man sig snabbt till fina utflyktsmål som Siarö, Grinda, Ingmarsö och Svartsö. Naturen är alltid nära och det finns fina stigar alldeles inpå knuten för den som vill plocka bär eller svamp.

I Linanäs finns under sommaren ett flertal restauranger, gästhamn, affär och sjömack samt padelbana och idrottsplats. På ön finns även en 18-håls golfbana som nås med både båt och bil.

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Tranviksvägen 53 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00