Sjötomt med stort fräscht hus, pool och fullutrustat gästhus - Hästholmen - Stegesund

Underbart skärgårdshus om ca 200 kvm i toppskick med plats för hela familjen. 6 r o k, egen studiolägenhet, spaavdelning, stor terrass och pool, gästhus om 2 r o k invid bryggan. Härligt söderläge mitt i Skärgårdens knutpunkt vid Vaxholm. Trafik med Waxholmsbolaget året om dagligen.

Gästhuset
200 kvm hus med stor altan och pool
I sjöstugan bor man precis vid vattnet
Alla bilder

Hästholmen - Stegesund - Vaxholm

Pris/bud
12 750 000 kr
Sjötomt i söder med stort fräscht skärgårdshus och terrass med pool

Välkomna till Hästholmen i Vaxholms vackra skärgård. Här är nära till skärgårdens knutpunkt och bra kommunikationer med Waxholmsbolaget året om.

Fastigheten med adress Stegesundsvägen 29 ligger i sundet mellan Stegesund och Hästholmen. Här är lugnt och skyddat, man kommer in med vanlig motorbåt till egna bryggan om man vet var man ska köra men passera mellan Hästholmen och Stegsund kan man bara göra i kanot så här är lugnt och stilla. Fastigheten omfattar 1800 kvm samt utöver det hör vattenområde till. Tomten består mest av svagt sluttande gräsytor.

Huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden om ca 200 kvm fördelat på 6 r o k är i mycket fint skick och har plats för hela familjen. Här finns stort kök och sällskapsrum i öppen social planlösning, souterängvåning med egen studiolägenhet, spaavdelning med utgång till stor terrass och pool, gästhus om 2 r o k invid bryggan. 

Entré till hall med hängare och förvaring. Klinkergolv med golvvärme, även i köket. Till vänster det ljusa köket, en dröm för den matlagningsintresserade. Köket är fullutrustat med kyl, frys, spis med keramisk häll, fläkt och diskmaskin. Köket har fönster åt norr och öppen planlösning mot sällskapsrummet som har panoramafönster i söder och utgång till stor balkong med trappa ner till altanen och poolen. Sällskapsrummet är rymligt och har plats för både matgrupp för ca 10 personer samt mysig soffhörna. Trappan i hörnet leder ner till soutterängplanet.

Höger från hallen kommer man till sovdelen. Två rymliga sovrum, ett av dem har utgång till balkongen samt en anslutande klädkammare. Duschrum med dusch, tvättställ samt wc. Man har kommunalt vatten samt enskilt avlopp.

Soutterängplanet når man antingen via trappan från sällskapsdelen eller via dörr från västra gaveln. Här finns groventré till tvättstuga med tvättmaskin och tumlare. Lång hall som leder fram till studiolägenheten med stort allrum, sovrum samt praktiskt pentry. Utgång till den stora altanen och poolen.

Från den långa hallen når man gästrummet samt duschrum med dusch, wc och dubbla tvättställ. 

Spaavdelningen har fönster från golv till tak och glasdörrar ut till altanen och poolen. Bastu med glasad vägg ger utsikt ut mot poolen, i andra hörnet finns stort bubbelbadkar. Kronan på verket är den läckra glasade takduschen i mitten av rummet.

Säljaren önskar att samtliga möbler och inventarier följer med köpet.

Gästhuset invid bryggan

Maximal sjökontakt har man om man bor i gästhuset som omfattar 36 kvm och ligger precis invid bryggan. Huset har hall, sovrum samt allrum med kök i öppen planlösning samt utgång till uteplats vid bryggan. En underbar plats att njuta av vårsolen i lä med glittrande vatten precis intill.

Öarna Stegesund och Hästholmen

Stegesund och Hästholmen är två öar som sitter ihop via en bro. Hit tar man sig på ca 5 minuter med Waxholmsbåten från Vaxholms stad där ett rikt utbud finns av affärer och restauranger. Öarna är kända för sina grosshandlarvillor och stora tomter mot vattnet. Det finns två ångbåtsbryggor. Under den kalla årstiden är öarna lugna och fridfulla för att leva upp till sommaren. Det finns några få permanentboende men de flesta bor här bara på sommaren. Här finns trevliga promenadstråk, badplats, skog, hagar.  Som husägare på Hästholmen äger man även gemensamt skog och vägar, man är även ansvarig för skötsel och underhåll. De flesta arbeten läggs förstås ut på entreprenad. Ett medlemskap i Vikingsborgs Parkintressen kostar i dag 750 kr/år. Vikingsborgs samfällighetsförening 1000 kr/år.

På Stegesund finns Sveriges äldsta och enda idag fungerande utomhustennisbana i trä byggd 1904. Där man kan köpa medlemskap i och där arrangeras årliga sommarturneringar och tenniskola.

Till fastigheten hör båtplats på fastland vid öns brygga på Resarö, samt gemensam parering vid bryggan.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Stegesundsvägen 29 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00