Sjötomt med solnedgångar på Svartsö

Välkomna till Svartsö. Mitt i mellanskärgården ligger denna fantastiska ö som har ett riktigt skärgårdsliv året om. Krogar, affär, jordbruk och en levande ö med stora öppna naturområden. Waxholmsbåten går året om. Här får man stor sjötomt med vackra berghällar, martallar, lavar och ljung. Sköna gröna gräsytor kring bebyggelsen med ostört läge i en ljuvlig natur. Bryggor, soldäck, sjöstuga med bastu och svårslagna solnedgångar över stor fjärd. Charmfulla skärgårdshus med god komfort och många sängplatser. En stor plats att förädla vidare med godkänt förhandsbesked för avstyckning.

Sjöstuga med vedbastu
Klassisk skärgårdsstil
Två bryggdäck
Alla bilder

Svartsö - Mellanskärgården - Värmdö

Pris/bud
9 500 000 kr
Om Svartsö 3:29

Klipporna ut mot fjärden är mäktiga. Naturen är härligt karg med lavar och martallar. Blir ett väldigt vackert sken här i solnedgångarna. På klippan finns ett stort trädäck. Här kan man ställa upp middagsgruppen och loungemöbler. Bäst av allt är kanske att sätta upp ett riktigt glampingtält i canvastyg. Då får man ett extra lyxigt sommarboende vid vattnet. Rejäl sjöbod med vedeldad bastu. Bra förvaring på baksidan. Bryggdäcken har badstegar och trampolin. Flera bojar och djup för segelbåtar. I vattnet utanför fastigheten får man fiska med nät. Snälla trappor och stigar leder genom vacker natur till den gröna sköna bostadsplatsen.

Det charmiga huset i stil från tidigt 1900-tal är i mycket gott skick med snygg och skärgårdsinspirerad inredning. På nedervåningen finns ett vackert vardagsrum med kakelugn, samt ett stort och välutrustat kök med matplats. 2 sovrum; ett med dubbelsäng och ett med våningssäng + enkelsäng. Köket med vedspis har full maskinell utrustning. Övervåning med 2 sovrum. En enkelsäng i vardera. Stort allrum med mindre kök och järnspis. Internet finns via bredband.

Separat byggnad med modern miljötoa Separett, Ett duschrum med tvättmaskin. Ett gästrum med fyra bäddar i våningssängar. Bakom huset finns gott om uteförråd för cyklar och redskap. På tomten finns även ett äldre hus som används som förråd. 

Se bifogat godkänt förhandsbesked om nybyggnad av 140 kvm hus. Det möjliggör avstyckning till ytterligare en fastighet. Klart för att exploatera vidare för den stora familjen. 

Till fastigheten tillhör medlemskap i Sjöbodarnas båtsamfällighet med rätt till båtplats i skyddad vik fem minuters promenad från huset. 

Svartsö är en av mellanskärgårdens största öar. Här ges möjlighet att koppla av i väldigt lugn och rofylld miljö. Det finns skiftande natur med vacker ängsmark som betesdjuren håller öppna, svamp och bärrika skogar, samt ett rikt djur och fågelliv. Flera fina badsjöar och vackra småvägar för sköna promenader och cykelturer i en bilfri miljö.

Ca 3 km till välsorterad lanthandel med lokalproducerat från öarna och cykeluthyrning. Nära affären finns även Svartsö krog; den prisbelönta sjökrogen med smakrik mat och dryck från lokala och småskaliga producenter. Här flockas öns gäster och båtfolket under sommarkvällarna och helger. Svartsö har även fått en andra krog sedan 2018; Populära Bistro Sågen (ca 2,5 km). Båda krogarna har öppet alla dagar under högsommaren, men även många helger under vår och höst. På grannön Ingmarsö finns också sjökrog, café samt en båtuthyrning med enklare mindre båtar.

Till Svartsö går reguljär förbindelse med Waxholmsbåt och Cinderellabåtarna från Stockholm via Vaxholm. Resan tar ca 1.5-2 timmar. Det går även reguljära båtar mellan Värmdö Boda och Svartsö. Svartsö Norra brygga är bara 6 min bort. 

Vid Alsvik finns den välsorterade årentruntöppna Svartsö Lanthandel där man även kan beställa varor från Apoteket och Systembolaget. Sommartid finns här också ett mysigt bryggcafé. Här finns också öns brandstation. På vägen till Alsvik ligger Hembygdsgården som erbjuder ett brett kulturellt utbud. En bit längre bort ligger Svartsö Krog. Vill man ha variation finns även gemytliga Bistro Sågen.

Det händer mycket på Svartsö året om men det är trots det en lugn och relativt oexploaterad ö i mellanskärgården med ca 250 fastigheter. Ön har behållit ett vackert kulturlandskap med öppna ängar, skogar och djurhållning. 
Ön trafikeras av både Waxholmsbolaget och Cinderellabåtarna och det finns fyra bryggor på ön. På fina promenadstigar och cykelvägar tar man sig runt ön. Det finns flera insjöar där badvattnet alltid är lite varmare än i havet. Vägarna trafikeras mest av cyklar, flakmopeder och fyrhjulingar. Öns vägar sköts väl året runt. 

Det är ca 70 personer som är bofasta på ön. Genom att både passagerartrafik och fraktmöjligheter finns året om kan man leva ett bekvämt liv på Svartsö även vintertid. Lokala hantverkare finns på Svartsö och intilliggande öar. 

Skolan och förskolan som finns på ön tillhör Värmdö kommun. Ungefär 20 elever går där totalt. Förutom de goda förbindelserna med passagerartrafik från Stockholm, Värmdö, Ljusterö och Vaxholm kan man med egen båt ta sig till ön på ca 15 -20 minuter från Ljusterö och Värmdö, där man kan hyra parkeringsplats och därifrån även ta Waxholmsbåten till ön.

Flera restauranger, bensin, affär och café finns på närliggande öar som t ex Ingmarsö, Finnhamn, Möja, Stavsudda, Lådna och Grinda; alla inom en halvtimma med egen båt eller reguljärt.

Varmt välkommen till Svartsö!

 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Svartsö by 684 - Skälvik
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00