Sjötomt med släta hällar på Edesön

På charmiga Edesön finns denna skärgårdsfastighet med vidsträckt utsikt över Jungfrufjärden. Rymlig huvudbyggnad om cirka 85 m². Två gästhus varav ett med bastu samt sjöbod och brygga. Generös byggrätt om totalt 150 m² varav 30 m² gästhus. Båtplats och parkering på Dalarö samt Waxholmsbåt till och från Strömkajen.

Alla bilder

Edesön - Haninge

Pris/bud
7 900 000 kr
Blicka ut över havet

 

Sjötomt med ett enastående läge och vidsträckt sjöutsikt över Jungfrufjärden. På fastigheten finns fyra byggnader - huvudbyggnad, två gästhus och sjöbod. Här njuter man av den levande och ständigt föränderliga utsikten och solen under hela dagen. Den stora tomten om totalt 6935 m² land och 960 m² vatten har en trevlig variation av naturmark, skog och släta klippor. Här blickar man ut över havet och njuter av skärgårdslivet. På bryggan finns det gott om plats att förtöja 2-3 båtar. Djupet vid nock på bryggan är ca 2 meter.

Huvudbyggnaden från 1950-talet är cirka 85 m² och har byggts ut och renoverats genom åren. Ett charmigt hus med öppet vardagsrum och matplats med stora fönster ut mot havet. Här finns även öppen spis som ger en trevlig känsla under kvällar och svalare dagar.

Köket intill vardagsrummet är praktiskt med bra arbetsytor och utrustat med spis, ugn, kyl och frys.

Här finns två sovrum intill varandra. Båda med plats för enkelsängar. Badrummet som nås från hallen är kaklat och här finns dusch, handfat samt toalett från Separett. Dessutom finns ett tvättrum med tvättmaskin och stor varmvattenberedare.

Sjöstuga med bastu

Längre in på tomten och alldeles intill vattnet finns gäststuga med bastu. Stort sovrum med gott om plats att inreda som man önskar. Här finns även stort fönster ut mot havet och altan med plats för solstolar.
Bastun nås från altanen och trappa leder ner till klipporna från vilka man kan ta ett bad..

En liten bit ovanför gäststugan med bastun finns ytterligare gästhus med tre sovrum. Alla med egen ingång varav två lite större med gott om plats för dubbelsäng. Utanför finns altan med plats för stolar för att kunna avnjuta utsikten.
Intill bryggan finns sjöboden med bra förvaringsutrymmen för trädgårdsredskap och allt som hör till bryggan och båten.

Sommarvatten finns indraget till huvudbyggnaden och fås från djupborrad brunn. Avloppet från Willa installerades för några år sedan och är godkänt av kommunen.

Vid Skärkarlshöjden på Dalarö finns parkering och vid Skärkarlsedet en kort promenad bort finns båtplatsen. Det finns även en extra båtplats ute på Edesöns södra udde.

Fastigheten ligger inom en byggnadsplan och mer information finns att läsa under Länkar och viktiga dokument.

Edesön

Strax utanför Smådalarö och direkt granne med Jungfrufjärden ligger Edesön med ett femtiotal fastigheter. Hit kommer man med egen båt eller med Waxholmsbåt till bryggan som ligger på öns västra sida. 

Sjölivets alla nöjen ligger nära med fiske, bad och båt. Här finns många trevliga utflyktsmål både på land och till havs. Med den egna båten har man kort färd till krogliv på Dalarö, Rögrund, Nämdö och Kymmendö. All tänkbar service såsom livsmedel, bensin, lanthandel, fiskbutik samt bageri finns på Dalarö. Man kan även sommartid få livsmedel levererat till bryggan via Mathem.

Välkommen till en sann skärgårdsdröm!

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Edesön 50 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00