Sjötomt med sandstrand & klippor

Utsikt över Skåvsjöholmssundet i sydvästläge med sol från morgon till kväll. Vacker strandlinje med sandstrand och klipphäll. Högt beläget boningshus om totalt 248 kvm i flera etage. Möjlighet att avdela för separat lägenhet eller generationsboende. Dubbelgarage och separat gästhus, förråd och vedeldad bastu vid vattnet. Längst ut på attraktiva Svavelsö. Ett ställe att uppleva. Välkomna!

Alla bilder

Svavelsö - Sjötomt - Österåker

Pris/bud
15 000 000 kr
Egen sjötomt i bästa läge

Svavelsö, den lilla pärlan som du når när du åker över bron från Rydbo Saltsjöbad. Längst ut på lugn återvändsgata finner du Talluddens väg 12. Egen sjötomt med sandstrand och vacker berghäll mot vattnet. Hela fastigheten är omgärdad av gärdsgårdsstaket, solen njuter du från morgon till kväll på någon av de många uteplatserna. Önskar du skugga de varmaste dagarna finner du även detta. En lättskött tomt med naturinslag, berg i dager men som ger dig möjlighet och utrymme till både odling där du praktiskt har bevattning från den äldre egna brunnen, du plockar blåbär på egna tomten,  lek och spring eller plana gräsytor. Minimal insyn och sjöutsikt i flera väderstreck med Skåvsjöholmssundet och dess båttrafik utanför. 

Välkommen in

Ett hus som förvånar och överraskar. Välkommen in till ett boende om ca 284 kvm på tre etage samt tornrum.

Genomgående nyare trägolv, vita väggar, härligt ljusinsläpp och enorm rymd med öppet tak i nock. 

På entréplan välkomnar två ytterdörrar. Välj den högra och den stora rymliga hallen välkomnar dig. Här finns gott om utrymme för förvaring i intilliggande klädkammare. Väljer du den vänstra dörren når du den ytan som lätt kan avdelas till en separat stor lägenhet. För på entréplan finns ett stor rymligt allrum med fönster mot och utgång till den nedre altanen där utomhus SPA finns. Ordentligt kök, äldre duschrum med dubbla handfat, duschörna och wc samt två stora sovrum med gott om garderober.  

Från hallen når du även teknikrummet och det rymliga förrådet samt matkällaren. 

Några trappsteg upp öppnar huset upp än mer och matplatsen med härlig sjöutsikt och utgång till altanens övre del är. 

Rymligt kök med gott om plats i inredning med lådsystem, bänkar i sten och nyare maskinell utrustning. Från köket når du altanen med morgonsol och närhet till trädgården på övre delen av fastigheten. 

På detta etage finns ett stort sovrum med utgång och gott om garderober samt ingång till tvättstuga med groventré och ytterligare ett äldre duschrum med duschhörna. 

Från matplatsen några trappsteg upp till etage tre välkomnar det stora vardagsrummet. Den höga takhöjden, de många fönster mot vattnet, den vackra kakelkaminen och den praktiska täljstenskaminen bjuder till ett mycket trevligt rum. Här finns även spiraltrappan som leder upp till tornet. Tornet som ger plats för en eller två för reflektion och utsikt.

Del av det stora vardagsrummet är avdelat med glaspartier och fungerar idag som en arbetsplats. Här är utgång till balkongen i söder med viss sjöutsikt. 

På samma etage som vardagsrummet finns det stora sovrummet med eget duschrum och utgång till balkongen. Ett sovrum och badrum med viss sjöutsikt. 

Gäststuga & Bastu

På väg ner till stranden ligger gäststugan med stor altan och utsikt ner mot vattnet. Ett äldre hus om ca 40 kvm med kök, stort rum med murad öppen spis med insats, stora glasdörrar mot vattnet och en sovalkov. 

Trädäcket löper vidare ner till den vedeldade bastun med stora fönsterpartier. Här njuter du sjöutsikt och värme, behagligt nära ett svalkande dopp. 

Dubbelgarage & Förråd

På fastigheten finns ett dubbelgarage, oisolerat med indragen el. Förrådsbyggnad med verkstad, förrådsutrymme och vedbod. Stort källarutrymme under huset.

Svavelsö

Ön erbjuder fina promenadstråk på de allmänna ytorna, när årstiden erbjuder finns både bär och svamp i skogen. Gemensam fotbollsplan. På andra sidan sundet finns Naturreservat med härlig skog för långa promenader, motionsspår och även praktiskt att hämta upp besökare som tar Vaxholmsbussen. Vintertid finns möjlighet att åka skridskor precis utanför fastigheten. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Talluddens väg 12 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00