Storholmen - Lidingö

11 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt med nybyggt drömhus

Vackert nybyggt drömhus i klassisk stil på Storholmen med sjötomt i skyddat läge. Fint läge nära reguljärbåt till Lidingö och till Ropsten.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Tennisvägen 3 - Lidingö
0 min
Nås med båt
120 m2
Tomtarea: 1812 m2
Biarea: 25 m2

Dold budgivning, inget visas

Vänligen ring eller maila för anmälan till visning. Visas även andra dagar enligt överenskommelse!
Visning  söndag 18 / 8

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Storholmen 1:231

Land:

Sverige

Kommun:

Lidingö

Stad:

Lidingö

Område:

Storholmen

Församling:

Lidingö

Postnummer:

181 29

Tomtarea:

1812 Kvm

Boarea:

120 Kvm

Biarea:

25 Kvm

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

3 till 4

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1935/2019

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund/källare

Grundmur:

Betong

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

FTX-system från 2019

Uppvärmning:

Luft-vatten värmepump

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten och avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan (2011-02-10) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 417 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

375 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 042 000 kr

Taxeringskod:

220

Skattesats:

30.37%

Taxeringsvärde, kommentar:

Taxering för det nybyggda huset har ännu inte erhållits.

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1935

Energistatus:

Ej utförd

Värme:

15 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 200 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Samfällighet:

3 000 kr/år

Renhållning:

1 000 kr/år

Försäkring:

3 860 kr/år

Driftskostnader totalt:

25 560 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Kommunalt VA har bekostats genom att samfälligheten tagit lån som amorteras av medlemmarna. Man debiteras en tredjedel åt gången, ca 33 500 kr år 2020, 2025 och 2030.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Öliv nära stan

Välkommen till Storholmens bilfria skärgårdsidyll och denna ljuvliga sjötomt med skyddat fint läge och helt nyuppförd skärgårdsvilla om 120+25 kvm, att bo i året om eller så ofta man vill. Plats för egna båten vid praktisk y-bom invid trädäckad kaj med intilliggande klippor. Här tar man sig enkelt med egen båt till båtplats och bilplats vid Mor Annas brygga på Lidingö eller med reguljärbåt till samma ställe eller nära T-bana vid Ropsten (året om från januari 2020). Den ca 1800 kvm stora tomten är nyanlagd med gräsmatta och rabatter, berg i dagen och björkar som skänker skugga. Ett nyuppfört förråd om 10 kvm finns intill huset, kan enkelt inredas till gästhus. 

Välkomna in i det nybyggda vackra huset. Ett mycket ljust och vackert hem där traditionell skärgårdsstil möter modern bekvämlighet. Huset är uppfört på befintlig källare och totalrenoverat 2019. Kommunalt vatten och avlopp.

Entré till hall via altan som löper kring tre sidor av huset. Till höger kaklat duschrum med dusch och wc. Till vänster trappa upp till övervåningen samt trappa ner till tvättstuga och pannrum i källaren. Vattenburen golvvärme i båda boendeplanen.

Husets hjärta är sällskapsrummet med de vackra spröjsade fönstren som ger ett magiskt ljus från alla håll. Öppen planlösning till köket och stilren braskamin i centrum. Här finns utgångar till altanen på båda gavlarna. Plats för både soffgrupp och matbord för många. På entréplan finns ett sovrum, på övre plan ytterligare 2-3 sovrum.

En trappa upp möts vi direkt av en fantastisk utsikt, balkongen är verkligen rejält tilltagen och här kan man verkligen njuta av solen och havet. Allrummet kan möbleras som tv-rum eller användas som sovplats om man är många. Två rymliga sovrum samt kaklat duschrum med wc finns också.

Från Storholmen kan man pendla reguljärt med båt till Mor Annas brygga, Djursholm, Sticklinge och Ropsten. Till Ropstens T-bana tar det cirka 40 minuter (20 min med egen båt). Reguljärbåten går dagligen från mitten av april till början av januari och som fastboende på ön har man rätt till Waxholmsbolagets ö-kort (525:- per år) som ger gratis resor på alla Waxholmsbolagets turer, inte bara till och från ön utan i hela skärgården. Från januari 2020 utökas trafiken och ön kommer att trafikeras av reguljärbåten även vintertid.

Vid Mor Annas brygga på Lidingö med kort och bekvämt avstånd från ön medföljer rätt till bil- och båtplats. 
För dig som bor på Storholmen finns stadens alla nöjen alltid inom räckhåll. Med båten tar man sig snabbt till ett flertal bra skärgårdskrogar och även Vaxholm ligger på bekvämt avstånd. Storholmens egen krog ligger direkt invid Östra bryggan och har öppet året om. 

På ön finns gemensam dansbana, härligt Valborgs och Midsommarfirande, julmarknad och mycket annat. 

Kommunalt VA har bekostats genom att samfälligheten tagit lån som amorteras av medlemmarna. Man debiteras en tredjedel åt gången, ca 33 500 kr år 2020, 2025 och 2030.

Välkomna på visning!

Tennisvägen 3 - Lidingö
Stockgolm