Saxarfjärden - Värmdö

3 350 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt med eget vattenområde

Sjötomt med högt och fritt läge och magisk utsikt. Fastigheten ligger på Stora Strängen och läget är enastående och utsikten förstklassig. Äkta sjötomt med eget vattenområde. Sol under större delen av dagen. En sagolik utsiktsplats med Ljusterö och Grinda i fonden. Gäststugan ligger närmast vattnet och stora huset högst upp på tomten.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Värmdö Strängarna 210 - Vaxholm
0 min
Nås med båt
45 m2
Tomtarea: 4210 m2
Vatten: 2190 ha
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Vårholma 1:71

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Vaxholm

Område:

Saxarfjärden

Församling:

Värmdö

Postnummer:

185 99

Tomtarea:

4210 Kvm

Boarea:

45 Kvm

Vatten:

2190 Ha

Rum:

3 rum, varav 2 sovrum.

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1969

Fasad:

Träpanel

Tak:

Papp

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glasfönster

Uppvärmning:

Direktverkande el och kamin

Vatten och avlopp:

Enkelt avlopp Borrad brunn som delas mellan tre fastigheter

Taxeringsvärde totalt:

3 612 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

254 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 358 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1969

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Övrigt:

10 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

10 000 kr/år

Servitut:

Avtalsservitut Brunn; Avtalsservitut Brunn Mm; Officialservitut Väg Utrymme

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sjöställe i Saxarfjärden

Bra djup vid bryggan och boj för förtöjning. På vägen upp ligger en gäststuga. Detta är fastighetens äldsta byggnad från 30-talet. Stora huset byggdes i slutet av 1960-taket och byggdes till 1997.

Huvudbyggnaden ligger på en platå med fin uppsikt över bryggan, vattnet och båten. Ett klassiskt fritidsbygge från slutet av 1960 talet. Vid entrén är en trevlig uteplats.
Ljust sällskapsrum med fönster mot vattnet där man kan njuta av utsikten. Det finns en kamin som skapar både värme och trivsel under kulna dagar. Matlagningskök med köksskåp, spis och kylskåp. Det finns två sovrum i stora huset samt extra sovutrymme i gäststugan.
En del av sällskapsrummet har delats av till ett duschrum med separett toalett, handfat och dusch.

I gäststugan finns extra sovplatser samt ett litet sällskapsrum. Utanför gäststugan är en veranda.

Det finns två separata förråd för förvaring av stort och smått.

Tomten är stor, totalt 6 400 m² varav 4 210 m² land och 2 190 m² vatten.
Lättskött tomt som till större delen består av berg och klippor. Det finns en dalgång med liten gräsplätt.
Dricksvatten från brunn som delas mellan tre fastigheter. Sommarvattenledning till huset.
Tomtens baksida angränsar mot öns allmänning och den sträcker sig till nordvästra stranden och ner till sydöstra stranden där soptunnorna står. Hit kommer även färjan för grovsophämtningen som sker två gånger per år.

Runt udden ligger skärgårdskrogarna i Linanäs/Ljusterö. Här finns även affärer och bensin. På andra sidan fjärden ser man Grinda. Till Vaxholm med fullständig service tar det 25 minuter med egen båt och under timmen är man i Sandhamn. Vännerna hämtas med båten vid någon av grannöarnas Waxholmsbåtsbryggor. Endast fem minuter bort. 

Välkomna till ett ställe med magisk utsikt.


Värmdö Strängarna 210 - Vaxholm
Stockgolm