Sjötomt med egen sandstrand och brygga i bästa västerläge

Lantligt belägen, längst ut på Färingsö med bara 35 min till Brommaplan ligger Iduntorpet med ursprung från 1901. Egen sjötomt med långgrund sandstrand och egen brygga. Fantastiskt västerläge med sol hela dagen och magiska solnedgångar. På fastigheten finns torpet invid vattenbrynet, 1-plansvilla högt belägen samt Lillstuga och vävstuga, snickarbod och vedbod. Vacker välplanerad trädgårdstomt. Cykelavstånd till buss och mataffär.

Alla bilder

Färingsö Ekerö - Ekerö

Pris/bud
9 500 000 kr
Iduntorpet

Lämna storstadens puls på din väg ut på Färingsö, njut vacker natur, hästhagar, fårhagar innan du kommer fram till Iduntorpet där den fantastiska sjöutsikten välkomnar. Unik fastighet med charmigt vackert torp om 43 kvm belägen vid vattenbrynet. Trevlig farstukvist med entré till mittenrummet med matplats och äldre kök samt utgång till altanen med absolut sjökontakt. I köket finns vedspis, ved ugn, indraget sommarvatten samt äldre spis. Historien säger att detta torp verkat som bagarstuga. Ytterligare två rum, båda med fönster i två väderstreck och absolut sjökontakt. Ett av rummen med vacker kakelugn. Genomgående vackra trägolv och ljusa tapeter. 

Högt belägen vid infarten på fastigheten finns Boningshuset byggt 2005. 1-plans villa om 101 kvm med en altan om ca 100 kvm i bästa solläge och med fantastisk sjöutsikt och sol hela dagen och kvällen. Stora sällskapsytor i öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrummet. Två sovrum, badrum och praktisk tvättstuga med groventré. 

På fastigheten finns Lillstuga / gäststuga byggd på mitten av -60 talet med ett rum och altan under tak. Här finns våningssäng, vackert trägolv och ljusa väggar.

Vävstuga, snickarbod och vedbod från -74. 

Svagt sluttande trädgård med flertal träd, buskar, perenner och rabatter. Välordnat med varmkompost, odlingslådor, matkällare och jordkällare. 

Barnens egen ¨Tylösand¨ med långgrund sandstrand. 

Insynsskyddat och granne med skogsparti i söder. Stor infart med plats för flera bilar. Fastigheten ligger utanför detaljplan. Dvs man måste ansöka om ny, till och utbyggnad i varje enskilt fall och strandskyddsdispens krävs. Goda förutsättningar finns att utveckla fastigheten. Tomten är i anspråk tagen och kring befintlig bebyggelse brukar man få vidareutveckla.  

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Kungshäll 9 - Färentuna
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00