Sjötomt med egen sandstrand - Aspön vid Dalarö

Stor sjötomt med egen sandstrand och rejäl brygganläggning. Huvudbyggnad ca 120 kvm med härlig sjökontakt och altaner mot sjösidan, gäststuga och en sjöstuga med bastu. Egen brunn och godkänt Bdt-avlopp. Med egen båt tar man sig till Dalarö på några minuter och på bekvämt promenadavstånd ligger ångbåtsbryggan som trafikeras året runt från Dalarö.

Egen sandstrand
Alla bilder

Aspön - Dalarö - Haninge

Pris/bud
4 500 000 kr
Området

Aspön är en vacker, långsmal och populär ö vid Dalarö ström med Waxholsbåtstrafik från Dalarö året runt, restid ca 15 minuter (Ca 5 min med egen båt). Bekvämt promenadavstånd från W-båtsbryggan.

Nära till Dalarö - hjärtat i södra skärgården. Ett litet samhälle med traditionell skärgårdsmiljö där 1700-talstorp står sida vid sida med gamla grosshandlarvillor. Idylliskt skärgårdssamhälle med bageri, affärer, bank och restauranger, Schweizerbadets långgrunda sandstränder, båthamn. m.m.

W-båtstrafik t/fr Stockholm och ut till öarna i ytterskärgården, bl.a Ornö, Kymmendö, Utö, Huvudskär m.fl.

Byggnader

Huvudbyggnad ca 120 kvm:
Entré till hall med öppen planlösning mot ett allrum/matsal med murad öppen spis och en kamin, stora fönsterpartier samt utgång till en altan mot sjösidan. Innanför ligger ett rymligt arbetskök med äldre utrustning. En halvtrappa ned ligger vardagsrummet med utgång till en altan mot sjösidan. Två bra sovrum med plats för dubbelsängar. Ett stort badrum med duschplats, tvättställ, förbränningstoalett och tvättmaskin.


Gäststuga ca 30 kvm:
Entré från veranda under tak till allrum med kamin (ej fungerande). Två mindre rum på var sida om en trappstege upp till ett sovloft. Genomgående trägolv samt träpanel på väggar och i tak.

Sjöstuga med bastu och sjöbod.

Förrådsbod.

Rejäl brygganläggning med soldäck och en flytbrygga i betong med segelbåtsdjup som skapar en skyddad hamn innanför (delvis nya kättingar).

Byggnaderna har eftersatt yttre underhåll och invändigt moderniseringsbehov.

Tomt

Lättskött naturtomt med sandstrand. Svagt sluttande och med strandnära byggnation och gräns mot samfällighet i överkant. Tomtareal 10.330 kvm varav 5.570 kvm vattenområde.

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Dalarö Aspön 21 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00