Sjötomt med egen brygga på Lindö - Mälaren

Välkommen till ön med det vackra namnet, Lindö, som ligger i närheten av Stallarholmarna vid Mälaren. Denna fantastiska sjötomt om 3 660 kvm landareal i österläge ligger ca 1 timme från Stockholm. Här finner du ett härligt lugn. Endast fågelkvitter och vågornas skvalp bryter tystnaden.

Alla bilder

Lindö - Strängnäs

Pris/bud
3 300 000 kr

Välkommen till ön med det vackra namnet, Lindö, som ligger i närheten av Stallarholmarna vid Mälaren. Denna fantastiska sjötomt om 3 660 kvm landareal i österläge ligger ca 1 timme från Stockholm. Här finner du ett härligt lugn. Endast fågelkvitter och vågornas skvalp bryter tystnaden.

Husen är belägna på en sluttande naturtomt ner mot den egna strandlinjen som vetter mot öst. Från tomten ser du den storslagna sjöutsikten mot Arnöfjärden. Vid bryggan finns det plats att förtöja flera båtar och här finns det gott om plats för umgänge. Bakom huset fortsätter tomten med gräsmatta, odlingar och flera fruktträd. 

Både husen och brygganläggningen är renoverade mellan 2015 och 2019. Det större huset, högst upp på tomten, har öppningsbart panoramafönster från golv till tak med storslagen sjöutsikt över fjärden. Där finns ett stort sällskapsrum med öppet kök med vitvaror som kyl, frys, micro, diskmaskin, spis med ugn samt murad öppen spis mitt i rummet. Från sällskapsrummet når du till de två sovrummen samt entré från husets norrsida. Ljuset flödar i huset.

På tomten finns det lite större gästhuset (2015) på ca 15 kvm med sjöutsikt samt det andra charmiga gästhuset med våningssäng. Fastigheten har både ett traditionellt utedass och en förbränningstoalett samt verktygsförråd. Via en landgång kommer du ut till den mycket uppskattade vedeldade flytbastun.  

På bryggan kan du njuta av både umgänge, sol och bad. I priset ingår en fin liten roddbåt i aluminium med nyare motor.

Förutom den egna strandlinjen har du också skogen som närmaste granne, den inbjuder till såväl promenader som bär- och svampplockning.

I förrådshuset finns en pumpanläggning som förser hushållet med vatten från Mälaren. Både det större huset och de båda gästhusen är vinterbonade.

På fastlandssidan finns en mycket användbar sjöbod om ca 10 kvm samt parkering för 2 bilar och båtbrygga som delas med 1 av totalt 6 grannar på ön.

Det är ett attraktivt sjöläge med sol nästan hela dagen där du kan uppleva nya synintryck och andas in lugnet varje dag. Att ha nära till ett spontant morgon- eller kvällsdopp, att kunna njuta av förmiddagens första kaffekopp i morgonsolen, att uppfyllas av skymningen på kvällskvisten på bryggan och att kunna åka ut med den egna båten när andan faller på. Det är att leva den Sjönära livsstilen.

Området

Vid Stallarholmen hittar du välsorterade livsmedelsbutiker där du kan handla sådant som skapar guldkant på tillvaron som närproducerat kött, stenugnsbakat bröd, hembakade konditorivaror och mycket annat.

Härliga aktiviteter att göra på Lindö med omnejd:

- Vill du bada från fantastiska klippor i kvällssolen kan du gå tvärs över ön. På vägen dit passerar du härlig natur med fina svampmarker. Efter ca 10 minuters gångväg kommer du till badklipporna.

- Du har fantastiskt fint fiske direkt från bryggan. Där finns det gott om både gädda, abborre och gös.

- Vill du njuta av en god lunch och ta en öl eller en kaffe, kan du åka båt till Hornuddens handelsträdgård, det tar 15-20 min.

- På Café Grönsö slott kan du få en lättare lunch eller kaffe och glass. Grönsö slott ligger ca 15 min bort med båt.

- Du kan få en god glass på café Sjöpaviljongen i Stallarholmen ca 35 min bort med egen båt.

- På 40 minuter med båt är du i Strängnäs centrum för lunch, middag, matbutiker, apotek med mera.

- Fjärden utanför fastigheten passar perfekt för vattenlekar efter båt och t ex vattenskidor eller wakeboard.  

Gabriel Alzola
Fastighetsmäklare Gabriel Alzola 073-053 14 55

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Överselö Lindö äng 3 - Stallarholmen
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00