Sjötomt - Linanäs

Ljuvlig västvänd sjötomt med magiska solnedgångar över Saxarfjärden. Stor naturtomt med egen brygga, sandstrand, gräsytor och berg i dagen. Mäktig sekelskiftesvilla med god komfort. Bergvärme och kommunalt vatten och avlopp. Till Ljusterös pärla Linanäs kommer man med bil, Waxholmsbåt och buss.

Vacker inramning av stora träd
Skönt bryggliv och vackert skådespel på fjärden
Barnvänlig strand
Alla bilder

Ljusterö - Linanäs - Österåker

Pris/bud
14 950 000 kr
Fastigheten Bolby 1:39

Välkomna till Linanäs by - Skärgårdsbygd som lever året om. Livfull och spännande på somrarna, tyst och ljuvligt på vintrarna. Ta Waxholms båten eller bussen in till Stockholm direkt utanför grinden. Härliga promenadstråk runt om i byn och flera badplatser med både klippor, sandstrand och badbryggor. I byn finns tre krogar och livsmedelsaffär med sjömack - öppen året om. Ska man bo på Ljusterö så är det Linanäs som gäller med sitt härliga västerläge ut mot Saxarfjärden. Solnedgångarna över byn är mäktiga. Med egen båt når man Vaxholm på 25 minuter, Grinda på 10 minuter, Svartsö, Ingmarsö ca 30 minuter och Sandhamn under timman. Läget i skärgården med bil, buss och båt är förstklassigt. 

Fastigheten är en avsöndring från Bohlby nr 1 år 1904 och fick namnet Wikdalen med adress nr 1, kvarteret Badberget i Ljusterö villastad. Fastigheten överläts av Byggmästare Ericsson med villkoret att den ej får användas för upplag eller tillverkning av explosiva ämnen ej heller slakteri, svinavel eller annan för grannar eller huvudgården generande hantering, utan endast till bostad och jordbruk skall varda bebyggd med boningshus. 116 år senare nyttjas Wikdalen fortfarande som Byggmästare Ericsson önskade.

Wikdalen är en stor härlig naturtomt med vackra berg i dagen, pampiga träd och sköna gröna gräsytor. Gräsytorna sköts av robotgräsklippare. Tomten är plan upptill och svagt sluttande mot lång strandlinje med brygga, sandstrand och båthuset som delas med granne. Framför villan på klippan ligger en fin terrass i trä för måltider ute i det fria tills solen går ner över fjärden rakt utanför. Utsikten är magnifik och längst bort över Saxarfjärden ser man början på Furusundsleden och alla kryssningsfartyg som passerar. Ett mindre trädgårdsförråd ligger vid södra gränsen och nere på sandstranden ligger båthuset som till viss del delas med grannfastigheten i norr. Tomtgränsen går igenom båthuset. Fastighetens läge är skyddat från vanligaste vinden och utanför bryggan i viken är det hastighetsbegränsat för motorbåtar. 

Bryggan är pålad och längst ut ett soldäck med badstege och vindskydd. Plats för både sittgrupper och solsängar. Båtarna kan man förtöja på båda sidor och ytterliggera platser är möjliga från bojar. Utsikten är spännande, händelserik och livfull. Kvällarna avnjuts på bryggkanten till solens nedgång över Saxarfjärden. Leksakerna drar man upp på sandstranden och i båthuset finns gott om förvaring av trädgårdsmöbler, jollar och fiskeredskap. 

Villan byggd ca 1912 är mäktig i tre plan. Ståtligt vacker med ljust putsad fasad och nyare spröjsade fönster. Villan har vidbyggd terrass med tak och balkong i morgonsolen. Bergvärme finns installerat, kommunalt vatten/avlopp och fiber finns vid grinden.

Entréplanet med dryga 3 m i takhöjd inrymmer kök med matplats. Vardagsrum mot sjösidan med kakelugn (sotad 2020). Matsal med många fönster mot fjärden och utgång till terrassen. En möblerbar hall som sammanbinder rummen och trapphuset till övervåningen. Gästtoalett och klädvårdsutrymme. 

Övervåningen med ca 2,70 cm i takhöjd inrymmer korridor mellan alla rummen och utgång till morgonbalkongen. Duschrum i före detta kattvind med wc och tvättställ. Ett stort möblerbart sovrum med kakelugn. Två sovrum varav det ena har kakelugn. Dessa rum har tidigare varit ett större sovrum. Sovrum 4 mot sjösidan med kattvind åt båda hållen för förvaring. 

Sluttningsvåningen nås både inifrån och utifrån. Här finns en nyinredd spaavdelning med klinkergolv (vattenburen och el golvvärme) träinredd el-bastu och fristående bubbelbadkar. Ny el med belysning från spotlights i tak. Ett mindre omklädningsrum, med el-golvvärme och utrymme mot grunden som vinkällare. Från spaavdelningen har man utgång mot sjösidan via stora glasdörrar. 

I ett separat utrymme i grunden med ingång från gaveln finns bergvärmeanläggningen. Här har man även åtkomst till övrig grund.  

Fastigheten ägs till hälften av Stiftelse och till hälften av privatperson. Dessa har inte bott på fastigheten. Fastigheten säljs med friskrivning i sin helhet från dolda fel. En förhandsbesiktning är gjord, se bifogad pdf - man får självklart göra egna besiktningar. 

Ljusterö är en levande skärgårdsö med ca 1 700 fastboende och ca 25 000 sommargäster. En vacker skärgårdsbygd med öppna landskap, stora skogar, skyddade vikar, naturreservat och bilfärja till fastlandet var 20 min. På Ljusterö finns 18-håls golfbana, en vacker träkyrka och affärscentrum med god service vid Ljusterö Torg.

Välkomna till en sjönära pärla i Linanäs.  

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00