Hästängsudd - Österåker

12 900 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt i Västerläge

Klockrent västerläge med sol hela dagen och ljuvliga solnedgångar. Fantastiskt bryggliv, stora altaner, sandstrand och en enastående sjövy. Hus med ljusa nyrenoverade ytskikt. Ett vackert skärgårdsboende endast 25 min från city.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Landåvägen 7 - Åkersberga
0 min
Med bilväg
111 m2
Vatten: 975 m2
Tomtarea: 1565 m2
Biarea: 50 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkomna
Visning  söndag 26 / 5 15:00 - 16:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SVARTGARN 2:130

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Hästängsudd

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 94

Vatten:

975 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

1565 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

50 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

111 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

3

Badrum:

2

Byggnadstyp:

2-planshus

Byggnadsår:

1942/1992 (Renoverat 2016-2019)

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund/platta på mark

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

AC finns

Tv- internetutbud:

Comhem/Tele 2

Uppvärmning:

Luft/vatten värmepump, vattenburet system

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Allmänt skick:

Gott

Planbestämmelser:

Detaljplan: För svartgarn (2015-03-16) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

8 281 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 481 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 800 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1972

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

33 806 kr/år

El:

0 kr/år

Vatten/Avlopp:

9 249 kr/år

Sotning:

800 kr/år

Samfällighet:

2 790 kr/år

Renhållning:

2 600 kr/år

Försäkring:

10 176 kr/år

Driftskostnader totalt:

59 421 kr/år

Servitut:

fnr_010266997: Gemensamhetsanläggning Österåker SVARTGARN GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Svartgarn 2:130

Ett soligt paradis i klockrent sydvästläge. En fantastisk äkta sjötomt 1 565 kvm och eget vattenområde 975 kvm. Tomten består av en vacker planbergsplatå med huvudbyggnaden och ett plant fint strandliv med bryggor och soldäck. Villan ligger med en mäktig vy över vattnet och landskapsbilden. Här finns även gräsmatta för lek och spel och nedfart till strandlivet. Huset omgärdas av stora altaner och balkongmeds, stilrent smidesräcke. Fin strandlinje med rejälbrygga och en sandstrand för barnen att leka på. Stora soldäck ansluter dom fina klipporna och i nordväst står bastun med omklädningsrum, några snabba kliv från badstegen på bryggan.  

Huvudbyggnaden har sitt ursprung 40-talet, utbyggt på 90-talet och övergripande renoverat och moderniserat 2016 - 2019. Villan ger en modern känsla med fina materialval. Fastigheten har fått kommunalt vatten och avlopp, invändig renovering med nya våtrum, nytt kök, ny värmeanläggning, genomgående nya ytskikt mm. Altaner, räcken, soldäck och brygga har skapat en homogen stil och bastun är en pärla i kvällssolen. Huset håller god komfort med och är socialt planerat och passar utmärkt som både fritid som permanent. 

Huset välkomnar med en stor altan i sydost. På entréplan finns kök och vardagsrum mot sjösidan. Stora fönster och skjutparti ut mot terrassen. Vardagsrummet har öppen spis och en ljuvlig utsikt. Kök och matsal är en luftig yta öppet mot varandra. Ett kaklat duschrum med dubbel dusch, tvättställ, wc och tvättmaskin. Ett stort sovrum med utgång till altanen. Detta rum går att dela till två sovrum. Huset har två trapphus till undervåningen - spiraltrappan är stilfull. 

Undervåningen är ett stort härligt sovrum med stora fönsterpartier mot sjön och egen utgång till altaner och strandlivet. Här har man i anslutning ett eget kaklat duschrum, wc, tvättställ och tvättmaskin. Smakfullt inrett och här ansluter det vackra berget som en del av inredningen. I en nisch är den nya luft/vatten-anläggningen som värmer upp huset i ett vattenburet system. Radiatorer på övre plan och golvvärme i undervåningens bodel. Vidare finns passage med gott om förvaring samt ett groventrérum med utgång till tomten och förrådsutrymmen. Detta går att använda som gästsovrum.

Trappor i trä och betong/sten leder oss ner till ett magiskt strandliv. Skyddat för båtarna och med vacker vy över viken. I viken häckar sjöfåglar och från bryggan kan man dra en gädda. Soldäcken är väl tilltagna och bakom bastun finns lekytor i det gröna. Mitt över viken ligger Skåvsjöholm som erbjuder, lunch och middag i sin fina restaurang samt härliga julbordvintertid, går bra att ro dit eller promenera 500 m runt viken. 

Den nya detaljplanen som kom 2014 har försett Hästängsudd med kommunalt vatten och avlopp. Svinninge, Hästängsudd, Skåvsholm och Rydbo-Saltsjöbad är gamla fritids och jordbruksområden. Människans längtan till havet har gjort att dessa fritidsområden nu blir permanenta villaområden i sjönära miljö.  

Det går att bygga mer - Detaljplanen medger att 10 % av tomtens landareal får bebyggas med huvudbyggnad. Dvs 156 kvm per plan om 2 plan med takhöjd 7 m. Komplementbyggnad/garage 50 kvm går bra. Gästhus 30 kvm. Sjöstuga vid vattnet får vara 20 kvm. Attefalls- och Friggbodsregler går att tillämpa.

Hästängsudd är lugnt med fina grönområden och gemensamma badstränder. Perfekt avstånd från city med bilväg fram till dörren, 25 minuter från Stockholm och ändå en lantlig och fin skärgårdsmiljö. Runt udden börjar Stockholms skärgård och med båt tar det ca 15 min till Vaxholm, 30 min till Grinda och dryga timman till Sandhamn. Flera sjökrogar och badställen ligger inom bekvämt båtavstånd. Vill man hellre stanna på land finns det natursköna områden att promenera i eller för att ta sin löprunda. Även vintertid erbjuder livet vid vattnet skridskoåkning, pimpelfiske eller skidåkning på isarna. Hästängsudd erbjuder gemensamt midsommarfirande och ett aktivt segelsällskap. Hela mellanskärgården öppnar sig runt udden. 

Landåvägen 7 är en plats att njuta av och följa årstidernas skådespel. Landåvägen 7 - Åkersberga
Stockgolm