Trehörningen - Nynäshamn

11 800 000 kr

Sjötomt i toppläge på Trehörningen

Välkommen till Oskarsgatan på Trehörningen och ett sällan återkommande tillfälle på en av Nynäshamns mest eftertraktade adresser. Äkta sjötomt i bästa västerläge med kvällssol och öppet hav runt knuten. Härligt varierad tomt med gedigen och välbyggd byggmästarvilla på höjd, generöst med sociala ytor både inne och ute, och båthus med bryggdäck vid strandlinjen.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Oskarsgatan 10 - Nynäshamn
0 min
Med bilväg
210 m2
Vatten: 1745 m2
Tomtarea: 3811 m2
Biarea: 90 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SJÖVIK 9

Land:

Sverige

Kommun:

Nynäshamn

Stad:

Nynäshamn

Område:

Trehörningen

Postnummer:

149 34

Vatten:

1745 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

3811 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

90 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

210 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

8 rum och kök

Varav sovrum:

5 till 6

Badrum:

2

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla med källare

Byggnadsår:

1951 (Tillbyggt 1973)

Besiktigad:

Ja

Fasad:

Puts/tegel

Tak:

Sadeltak/glaserat tegel

Stomme:

Varierande murverk

Bjälklag:

Betong

Grundläggning:

Källare och krypgrund

Murstock:

Murad

Fönster:

Isolerkassetter och tvåglas kopplade

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Bergvärme och solceller

Vatten och avlopp:

Kommunalt VA

Radon:

Radonmätning utförd 2018-11-28

Planbestämmelser:

Detaljplan: Trehörningen (1995-10-05) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

10 430 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 430 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

8 000 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.93%

Pantbrev:

27st om totalt 588 000 kr

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Arrende:

0 kr/år

Värdeår:

1951

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Utförd

Energiförbrukning:

46

Energiprestanda:

46 kWh/Kvm och år

Energiklass:

C

Driftskostnader totalt:

38 694 kr/år

Driftskostnader kommentar:

I kostnad för el ingår uppvärmningskostnad.

Servitut:

01-IM8-68/1990 - 1: Avtalsservitut avloppsledning (1968-02-21)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Äkta sjötomt i ljuvligt kvällssolsläge

Tomten om 5 556 m² varav 1 745 m² eget vatten har en trevligt omväxlande karaktär med byggnation på tomtens högsta punkt som bjuder på gott om sol och riktigt härlig utsikt. Från huset leder trappor ner till sjövistet med båthus och bryggdäck där det finns gott om plats för solbäddar och utemöbler. En stor stenbelagd uteplats är som gjord för bjudningar, här finns generöst med utrymme både under bar himmel och skyddat under tak med glasskjutdörrar. Intill uteplatsen ligger även det charmiga lusthuset.

Familjevillan om totalt ca 300 väl utnyttjade kvadratmeter fördelas på 8 r o k över två plan plus källare med garage. Huset uppfördes i grunden på 50-talet och här finns en hel del bibehållen och välbevarad interiör med vackra originaldetaljer som sätter sin prägel.

På det övre planet finns ett centralt placerat sällskapsrum med öppen spis och utgång till en balkong mot sjösidan. På våningens södra del, vägg i vägg med sällskapsrummet, ligger master bedroom med gott om förvaringsutrymmen via inbyggda garderober. Rummet ligger i direkt anslutning till ett av de två badrummen. På den andra sidan om sällskapsrummet ligger resterande tre sovrum och även ett ytterligare badrum.

Entréplanet omfattar hall med toalett, kök med stor matplats, matrum och ett stort öppet sällskapsrum med generösa fönsterytor och öppen spis. Mellan dessa rum är det rundgång som ger en öppen och luftig känsla och från sällskapsrummet är det även öppning ut mot den inglasade terrassen. Resterande två rum på entréplan utgörs av ett genomgångsrum som fungerar utmärkt som kontor och ett ytterligare rum innanför som med fördel kan användas som sovrum eller gästrum.

I källaren ligger teknikrum, tvättrum och garage. Här finns även ett stort hobbyrum, matkällare och ett litet förråd. Entré till fastigheten sker genom smidesgrindar till grusad uppfart som ger gott om plats för ett flertal bilar förutom i garage och carport. Huset har energisnål uppvärmning då det finns både bergvärme och solpaneler installerat. Fastigheten är besiktigad och radonmätt (se bifogade protokoll). Renoverings-/upprustningsbehov föreligger och fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

 

Trehörningen

Läget i ytterskärgården är oslagbart och från bryggan nedanför huset når man en mängd fina miljöer på bara några minuter med båten. Här finns natursköna badvikar med sandstrand att upptäcka om sommaren och på höstarna kan man åka ut på öarna och plocka svamp och lingon. Lite längre ut, men ändå nära, finns Landsort, Nåttarö, Stora Björn och många andra vackra öar att besöka. Vi är ju i ytterskärgården så här vilar blicken över havet och horisonten nästan överallt

Boende i området uppskattar att de har detta naturparadis till stora delar för sig själva. Här är skärgården relativt oexploaterad jämfört med närmare Stockholm och båtturismen under semestern är ett trevligt inslag men så fort semestrarna är över har Nynäsborna alla sina smultronställen i stort sett för sig själva igen. Om man inte har egen båt tillgänglig men vill få ett intryck av allt detta rekommenderas en tur på "Ringvägen", sväng bara vänster när ni åker från Trehörningen och fortsätt (ca 6 km lång är turen och det är bara att fortsätta rakt fram, det är ju en ringväg så man kommer till slut tillbaka till Nynäs centrum).

 Trehörningen är en liten ö men med broförbindelse vilket ger en viss gemenskap med andra boende och till viss del är Trehörningen en lite speciell och avskild del från resten av Nynäshamn. Här ligger också fina Nynäs Havsbad där man kan äta gott och boka deras utmärkta SPA med vedeldad bastu belägen på klipporna med jacuzzi utanför med horisontutsikt. För den båtintresserade finns här även möjlighet till bryggplatser för större båtar och vinteruppläggning vid båtklubben NSS.

 Många av de stora villorna på Trehörningen är byggda i början av 1900-talet, Nynäs havsbad byggdes i samband med Olympiaden i Stockholm 1912 då seglingarna var förlagda till Nynäshamn. Det kan också poängteras att Nynäshamn är en småstad med skola, centrum och butiker, och inte en förort till Stockholm. Detta kan väl bero på pendlingsavståndet och att det fram tills för bara ett par år sedan tog en bra stund att ta sig hit. Men med den nya motorvägen så kör man nu mera till Globen på ca 35 min. Oftast är denna motorväg rätt glest trafikerad så bilkörningen blir därefter, lugn. Visst förekommer köer men oftast inte förrän vid Skogskyrkogården alltså i stort sett framme vid Globen.

Nynäs Rökeri som ligger i hamnen strax nedanför den gula stationsbyggnaden rekommenderas varmt. De håller ett mycket bra sortiment av fisk, både rökt och färsk. Dessutom jättefin service och mysig butiksmiljö (familjeägt sen många år tillbaka) och här kan man också avnjuta fiskrätter i deras restaurangdel om man vill. Strax bredvid ligger "Kroken" ännu en familjeägd restaurang i en mysig lokal värd ett besök, uppskattat även vintertid framför allt för att avnjuta deras julbord som är en tradition. Varmt välkomna till mysiga Trehörningen och Nynäs med all service man kan tänkas behöva.

Oskarsgatan 10 - Nynäshamn
Stockgolm