Stämsvik - Håbo

4 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt i syd- västerläge med sol hela dagen

Underbar sjötomt i syd- västerläge. Ett härbre med tillbyggd sovrumsdel, gästhus, bastu och egen nybyggd brygga. Lantlig idyll när den är som bäst, men ändå bara 45 minuters bilväg från Stockholm.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Smedsvägen 19 - Bålsta
0 min
Med bilväg
60 m2
Tomtarea: 3300 m2

Dold budgivning, lösenord krävs

Visning  tisdag 21 / 5 17:00 - 18:00

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

STÄMSVIK 1:10

Land:

Sverige

Kommun:

Håbo

Stad:

Bålsta

Område:

Stämsvik

Församling:

Övergran

Postnummer:

746 93

Tomtarea:

3300 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

60 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 1/2 plans fritidshus

Byggnadsår:

1940

Fasad:

Timmer

Tak:

Tegelliknande antikbehandlad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Naturstensplint

Fönster:

Enkla fönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: Stämsviksområdet (2007-05-21) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 831 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

286 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 545 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.05%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1940

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

16 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

3 605 kr/år

Sotning:

600 kr/år

Samfällighet:

2 684 kr/år

Renhållning:

1 083 kr/år

Försäkring:

1 984 kr/år

Driftskostnader totalt:

25 956 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Elförrbrukning 9527 Kwh /år

Servitut:

03-IM1-63/760 - 1: Avtalsservitut pumpanläggning mm

Servitut:

fnr_030120136: Gemensamhetsanläggning Håbo STÄMSVIK GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till en fantastisk sjötomt med bästa kvällssolsläge vid pittoreska Krägga. En underbar tomt om 3 300 m² vars fina gräsmatta svagt sluttar mot bryggan och Mälarens vatten. Njut av lugnet endast 45 min från Stockholm.

Huvudhuset om ca 60 m² är ett härbre från 1940 med en tillbyggd sovrumsdel med separat ingång. Sovrummet är rymligt och här finns även husets badrum med dusch, handfat och wc. Mellan sovrumsdelen och huvudhuset finns en mysig uteplats under tak. Här sitter man i lä för både blåst och regn för att kunna njuta av lunch eller middag oavsett väder. Fortsätt in i huvudhuset med ett kök som renoverades 1998 och har all maskinell utrustning man behöver. Innanför köket finns matrummet med fin utsikt över vattnet och detaljer såsom synliga takbjälkar och platsbyggd förvaring. En trappa upp finns sällskapsrummet med öppen spis och ett sovrum med plats för två enkelsängar.

Till kategorin karakteristiska sommarhus bedöms Stämsvik 1:10 höra. Fastigheten har därför försetts med varsamhetsbestämmelse, k, som innebär att de karaktärsdrag och värden hos bebyggelsen ska beaktas vid ändring.  

I skydd av gamla fina ekar på tomten finns två gästhus, en jordkällare att inreda som tex vinkällare och ett båthus. Det ena gästhuset ligger lite längre upp på tomten och har plats för två sängar. Det andra ligger nere vid vattnet med öppen spis och bastu. Direkt utanför bastun finns den nyrenoverade bryggan. Stor nog att rymma solstolar och platsbyggda bänkar och en dröm för soliga lata dagar med mycket lek eller bara sitta och njuta av kvällssolen efter jobbet. Under bra svampår finns det gott om kantareller och Karljohansvamp att plocka på egna tomten. 

Det finns vackra strövområden och gott om svamp i omgivningarna. Ta även en tur till vackra Krägga herrgård som ligger ca 5 min bort. Här kan man njuta av vackra miljöer och god mat för lunch eller middag. De anordnar dessutom julbord och skaldjusfredagar. Kräggas lanthandeln ligger också nära och erbjuder både fika, lunch och musikkvällar. Tar du båten från bryggan har du mycket att upptäcka på vattnet utanför. Här finns fantastiska omgivningar med gamla stationshus, vackra villor och herrgårdar och t ex Bro Hof och Bro Bålsta golfklubb som kan nås med båt resp bil.

Lite historia:

Den vackra Mälarbygden med sin omväxlande natur lockade redan på 1800-talets slut välbeställda stadsbor att uppföra sommarstugor här. De förbättrade kommunikationerna med ångbåt och järnväg var en viktig förutsättning för den första fritidshusbebyggelsens utveckling.

Omkring sekelskiftet 1900 uppfördes spridda sommarvillor bl a vid Stämsvik, Svannäs och Stavsund. Exempel på några för tiden typiska sommarvillor finns bevarade i Stämsvik.

Närmaste busshållplats ligger på bekvämt promenadavstånd om ca 300 m och pendlingsavståndet till både Stockholm, Arlanda och Uppsala är ca 45 minuter. Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp och allt lösöre kommer att ingå i köpet.

Välkommen på visning!

Smedsvägen 19 - Bålsta
Stockgolm