Sjötomt i söder på Lambarön vid Hässelby villastad

Trädgårdsidyll med sjötomt på ö nära stan. Underbara solnedgångar över fjärden. Välskött och otroligt charmigt med pietetsfullt renoverat hus att bo i året om eller när man vill.

Välkommen i land
Underbart läge med solnedgång över vattnet
Pietetsfullt renoverat hus
Alla bilder

Lambarön - Hässelby - Stockholm

Pris/bud
5 850 000 kr
Underbart öliv

Välkomna till Lambarön ett stenkast från Hässelby villastad. Här lever man härligt lantligt, ostört och bilfritt och huset går att nyttja året om. Från fastland tar båtresan till fastigheten ca 3 minuter.

Den 1 315 kvm stora tomten har eget vattenområde om 9000 kvm (egen beteckning, Hässelby Villastad 10:17) samt ett utmärkt läge mot utsidan av ön med fri utsikt över vattnet och sol hela dagen och långt inpå kvällen tills solen går ner över vattnet. Tomten är ett paradis fyllt av vackra växter, persika, björnbär. äpple, vindruvor, vinbär, rabarber mm. kombinerat med välskött gräsmatta, grusgångar och fina klippor. Brygga till båten och liten strand intill, dessutom har man bara en kort promenad till fin och ostörd gemensam badplats.

På tomten finns en rejäl förrådslänga men plats för det mesta. Dessutom finns en nyuppförd byggnad som kan inredas som man själv önskar. Kanske blir det en bastu eller ett gästhus.

Det oerhört charmiga huset uppfördes på 1920-talet och byggdes ut först på 40-talet och och har under senaste 10 åren ånyo byggts till samt renoverats grundligt, se bifogad pdf. Återstående byggrätt samt Attefallsregler finns att utnyttja för den som vill ha större.

Entré via farstukvisten till rymlig hall med klädkammare/förråd samt städskåp. Kaklat duschrum med klinkergolv (golvvärme), kombinerad tvättmaskin/torktumlare med praktisk bänk och tvättställ samt WC. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp.

Köket är från 2010 med nya luck- och lådfronter 2019/2020. Här finns liten vedspis (ej inkopplad än) Whirlpool inbyggnadvitvaror: frys, kyl (2019), micro, ugn och diskmaskin. Köksfläkt med direktutblås. Spishäll Whirlpool 2017.

Från köket når man sällskapsrummet. Här finns öppen spis med insats. Underbara spröjsade fönster ger magiskt ljus och sjöutsikten kan man inte se sig mätt på.

Från hallen leder den smala trappan upp till övervåningen med övre trapphall. 

Det blå sovrummet är rymligt och har toalettrum med wc och tvättställ. Det finns ytterligare två rum som kan användas som sovrum, varav ett genomgångsrum.

Lambarön är en gemytlig ö bestående av 58 fastigheter, varav flertalet är mer eller mindre permanentboende. Ön är ca 24 Ha stor och till Hässelby villastad är avståndet från ön knappt 150 meter. Härifrån är det ca 5 min promenad till buss och drygt 15 min till tunnelbanan. Det finns möjlighet att hyra båtplats och det finns även parkeringsplatser. Det finns 3 båtklubbar på fastlandet att köa till båtplats i. Egen brevlåda samt sopnedkast finns på fastlandet.

På ön finns tre vägar och fyrhjuling är tillåten för transporter. På den gamla ångbåtsbryggan firar man årligen midsommar med dans på bryggan. Intill ångbåtsbryggan finns landningsplats för ambulanshelikopter.

Tillträde kan ske omgående och båtplats på fastland ingår till 1/4 2021.

Välkomna till Lambarön på visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Mälarsyn 32 - Hässelby
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00