Sjötomt i söder

Modernt Götenehus om 101 kvm från 2016. Allt i nyskick. Strålande söderläge med utsikt över vattnet. Stenkaj, strandhus, gästhus, sjöbod och härbre. Soldränkt tomt om 3995 kvm i etager. Båt/Bilplats i Skevik på Värmdö. Vaxholmsbåt.

Mäktig sjötomt med lång strandlinje
Altan i strålande söderläge
Lång kaj med sjöbod
Alla bilder

Vaxholm - Risholmen - Vaxholm

Pris/bud
9 950 000 kr

Välkomna till sköna Risholmen som ligger mycket tillgängligt från både Värmdö, Stockholm och Vaxholm. Här bor man högt med en strålande utsikt i söder över kobbar och skär.

Det moderna nya Götenehus om ca 100 kvm byggdes 2016, ett boende att nyttja året runt för den som önskar. Lättskött, ljust och trevligt.

Vi blir mottagna av den långa cementerade kajen och bryggan. Här lever man livets glada dagar under strålande sol och sköna bad. Alldeles på kajen en sjöbod som kan bli en fantastisk bastu. Mycket närmare vattnet kommer man inte. De stenlagda trapporna tar oss upp mot strandhuset som nästan magiskt hänger på klippkanten. Ett gästboende för den som önskar.

Det finns även tillgängligt ett gästhus med 2 rum pentry samt mindre förråd.

Huvudhuset som byggdes 2016 står mitt uppe på den 3995 kvm stora tomten med utsikt mot vattnet i både söder och norr. Huset välkomnar i hallen och man kommer rakt in i den öppna moderna planlösningen med sällskaps del och kök. En stor täljstenskamin sprider sin värme och mys behagligt kyliga dagar. Stora glasade altandörrar ut mot en helt fantastisk altan. Rakt i strålande söderläge. Här njuter man livet med härliga middagar och festkvällar. Allt med strålande utsikt över den blå vattenspegeln och Värmdölandet. Huset har 3 sovrum vilket ger familjen gott om plats. Köket har all modern utrustning som önskas. En praktisk tvättstuga, tvättmaskin och torktumlare. Även entré ut på husets östra gavel.

Under altanen ett gigantiskt utrymme som idag används till förråd/verkstad och förvaring av teknisk utrustning. Med enkla medel har du förvandlat detta till ytterligare boende plats om så önskas.

Tomten om 3995 kvm i rakt söderläge med strålande sol består av gräsytor samt ett flertal altaner och ytor i olika etager. Det finns alltid plats för hela familjens aktiviteter. En hel del perenna växter vilket gör det lättskött.

Längst västerut på tomten finns ett härbre som ett litet örnnäste med utsikt.

Från hela tomten har man full utsikt över vatten och farled. Här bor man verkligen sjönära.

Strax bakom tomten leder ö-stigen bort till Ångbåtsbryggan som heter Risberga. Bra trafik till både Waxholm och Stockholm. Fastigheten har båtplats och parkering på Skeviks brygga på Värmndö sidan. Risholmen har sjötomter på både södra och norra sidan men det finns fria ytor att promenera på.

Från Risholmen är det inte långt till något, Vaxholm nås med egen båt efter ca 10 minuters färd och här finns ett stort utbud av affärer, restauranger och all den service man kan tänkas efterfråga. Lockar storstadens utbud av aktiviteter så kommer man snabbt dit för ett restaurangbesök, en dag på Gröna Lund eller Skansen med barnen. Tar man sig österut ligger hela skärgården och väntar. Det här ett mycket lättskött och tillgängligt fritidsboende som man troligtvis kommer att nytta större delen av året. På Risholmen är man fri och kan lätt pendla in till jobbet i storstaden.

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Risholmen 14 - Tynningö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00