Gräsholmen - Upplands-Bro

4 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt i Mälaren

Välkommen till ett komplett sommarparadis norr om Munsö med plats för den stora familjen eller många gäster. Huvudhus med tre sovrum, gästhus, bastu, badtunna och flotte. Ett fritidsboende när det är som bäst.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Gräsholmen 21 - Bro
0 min
Nås med båt
95 m2
Tomtarea: 3830 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

ÅDÖ 1:79

Land:

Sverige

Kommun:

Upplands-Bro

Stad:

Bro

Område:

Gräsholmen

Församling:

Bro

Postnummer:

197 91

Tomtarea:

3830 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

95 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4

Varav sovrum:

3

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1957

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el, braskamin och golvvärme i kök och badrum.

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. Avlopp saknas.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: ådö 1:9(gräsholmen) (1956-09-22) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 967 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

435 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 532 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.68%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1957

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

15 000 kr/år

Sotning:

800 kr/år

Renhållning:

1 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

17 300 kr/år

Servitut:

fnr_010519534: Gemensamhetsanläggning Ekerö MUNSÖ PRÄSTGÅRD GA:4

Servitut:

1: NYTTJANDERÄTT BOSTAD (1974-07-24)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

En helt fantastisk fastighet på Gräsholmen med huvudbyggnad om ca 95 m² (ej uppmätt), egen brygga, stort gästhus och en barnvänlig tomt om ca 3 830 m². Huset byggdes 1957 och har sedan renoverats under åren till dagens höga standard. Fasaden målades 2016 och invändigt har tak, väggar och snickerier målats 2018.

Vid Sluts brygga på norra Munsö parkerar du enkelt bilen, kliver ner i båten och känner stressen rinna av. Några få minuter senare kliver du iland på Gräsholmens kanske mest välplanerade tomt. Vid den egna bryggan förtöjer du tryggt båten och du känner dig redan hemma. Här ligger även flotten förtöjd som tar dig på lugna soliga turer över Mälarens vatten.

Från bryggan går du de få stegen det tar upp till huset. Från sjösidan kommer man rakt in i kök och matrum via stora skjutdörrar i glas. Till vänster ligger vardagsrummet med synliga takbjälkar och värmande braskamin för kallare kvällar. Köket är byggt i lantlig stil med passande betongbänk, köksö och öppen planlösning mot matplatsen. Allt för att optimera det sociala umgänget. De fina snedskåpen från 50-talet är bibehållna och självklart finns bekvämligheter som diskmaskin, spis, ugn och micro. Bredvid köket finns badrum med tvättställ, dusch och förbränningstoalett av modell Cinderella och vägg-i-vägg finns husets fina master bedroom. Vidare in i huset finns ytterligare två sovrum, ett med plats för dubbelsäng och ett med plats för enkel- eller våningssäng. 

På baksidan av huset breder en stor plan gräsmatta ut sig, som gjord för ett parti kubb eller varför inte sätta upp badmintonnätet. 

Bredvid huvudhuset finns två komplementsbyggnader. Den ena rymmer en magisk bastu med utsikt över vattnet och är hopbyggd med gästhuset via ett gediget trädäck. Gästhuset har två sovrum samt sovloft och allrum, allt för att gästerna eller tonåringarna ska få sitt egna utrymme. På baksidan av bastun finns ett stort badrum med tvättställ, dusch och Separett. Här finns även en utedusch att nyttja om vädret tillåter. På trädäcket framför gästhus och bastu finns gott om plats för loungemöbler och här står även den vedeldade badtunnan som gör fastigheten till ett komplett fritidsboende. Bjud över lite vänner, tänd bastun och värm upp badtunnan samtidigt som du blickar ut över Mälarens klara vatten. Närmare än så kommer du inte den svenska sommardrömmen. 

Tröttnar du på lugnet tar du bara båten över till fastlandet, här finns mycket att utforska. Mälarö Golfklubb Skytteholm ligger på på Ekerö och även vackra Kärsö naturreservat. Färingsö har mycket trevligt att erbjuda, däribland Troxhammars fina golfbana, Svartsjö slott med mysigt café, Gustavshills handelsträdgård, äppelfabriken och det charmiga och lite annorlunda caféet Juntras grönt. Närmaste Ica är Nyckelby och ligger på väg ut mot Sluts brygga. 

Välkommen på visning!

Gräsholmen 21 - Bro
Stockgolm