Sjötomt i lantlig idyll i Vettershaga

Stor sjötomt med ogenerat läge mitt i vacker Roslagsmiljö. Lättillgängligt och lantligt ställe med bilväg hela vägen fram. Lång strandlinje, sandstrand, sjöbod och brygga. Charmigt skärgårdshus ca 130 m² från 1900- talets början samt rymligt gästhus. Sakta sluttande trädgårdstomt/naturtomt. Här finns något som blommar från tidig vår till sena hösten. Fastigheten ligger i en skyddad vik och det finns gott om fina utflyktsmål i närområdet. En kort båttur österut ligger ytterskärgården.

Sjötomt i Vattershaga
Alla bilder

Vettershaga - Norrtälje

Pris/bud
12 500 000 kr
Fint sjöläge

En egen sjötomt i genuin och lantlig miljö med ängar och åkrar runt omkring. Här finns det mesta man kan önska - sjöbod vid stranden, charmigt skärgårdshus från 1900 talets början, rymlig gäststuga och bodar. Strax utanför viken tar den vackra Roslagsskärgården vid och man når även snart de stora, öppna vattnen som leder till ytterskärgården.

Fastigheten ligger på bekvämt avstånd till både Stockholm och Norrtälje som nås med bil på 50 respektive 25 minuter. Buss finns på ca en kilometers promenadavstånd.
Det är två fastigheter som säljs, Vettershaga 5:5, på 4 780 m² och Vetterhaga 4:8 på 910 m².

Fastigheterna är samtaxerade och används som en enhet och den totala ytan på fastigheterna är  5 690 m².

Strandlinje, brygga och sjöbod
Lång strandlinje med skyddat läge i Vettershagasundet. Det finns en brygga med plats för båt och bad. Vill man inte hoppa i från bryggan finns en sandstrand som gjord för plask och lek. Vid strandkanten finns en tredelad sjöbod där en del används till flytvästar, tampar och båtprylar, en del är en verktygsbod med snickarbänk och en del är ett litet gästrum. Det finns även en bod lite längre bort på stranden. 

Klassiskt skärgårdshus 
Huvudbyggnaden är ett klassiskt skärgårdshus från början av 1900-talet där man tydligt ser att en del av ytskikten behöver uppdateras. Yttertaket är nytt och byttes 2021. 
Trappan leder in till en välkomnande entré och hall.
Mitt i huset ligger köket med fin utsikt mot vattnet från köksbänkarna. Här finns kyl/frys, spis, diskmaskin och vedspis.
I anslutning till köket finns ett matrum med utgång till altan. Här avnjuter man gärna grillkvällar i det fria.
Vardagsrummet är rymligt och ljust med fönster åt två håll. Under trappan upp till övre plan finns ett duschrum med toalett. 

På övre plan finns ett ljust arbetsrum mot sjösidan. Det finns tre sovrum, alla med fria och rofyllda lägen. Det finns dessutom tre sovalkover. De kan användas både för extra sängplatser eller som bra och praktiska förvaringsutrymmen.  

Gästhus
Gäststugan är ca 40 m² och delar av gästhuset byggdes nog runt 1920 talet. Gästhuset byggdes till troligen i mitten av 1980 talet. Huset passar perfekt för en stor familj eller som generationsboende.
Stort allrum med plats för både sängar, soffa och matbord. Här kommer man ut till en balkong mot sjösidan.
Eget kök med spis, kyl och frys. Duschrum med wc, handfat och dusch.
Det finns också ett sovrum. 

Med egen ingång finns ett förråd och där finns stege upp till ett mysigt sovloft.
Under gästhuset är en jordkällare.

För förvaring finns ytterligare ett förråd vid tomtens västra gräns.

Fastigheten säljs med friskrivning från s.k. dolda fel. 

Trädgårdstomt

Tomten ligger lite för sig själv vid vägs ände. Från infarten ser man ut över ängar och fält, en ljuvligt lantlig miljö.
Från huset ner mot vattnet är det en svagt sluttande tomt med gräsmatta och naturmark. På vägen ner till bryggan går man i en allé av fruktträd. Det är en fantastisk trädgårdstomt som de senaste åren blivit lite vildvuxen. Det finns gott om syrener och andra blommande buskar. Det finns alltid något som blommar från våren ända fram till hösten. Då kan man dessutom skörda från fruktträden. En stor del av tomten är naturmark och skogstomt. 

Vacker Roslagsnatur

Vägen genom Vettershaga by är mycket charmig - här omges man av gamla sekelskifteshus blandat med små stugor, gårdar och ängar. Vettershaga brygga är ett populärt utflyktsmål och här startar många sin resa med båt ut till öar som Vättersö, Aspö eller kanske Siarö. 
Vid 276:an finns SL-busshållplatsen för färd mot Åkersberga eller Norrtälje.
Strax nordväst om fastigheten ligger Bergshamra med affär, vårdcentral, skola och annat. 

Utflyktsmålen är många. Till Furusund kommer man på ca 20 minuter och i omgivande skärgård finns mycket att göra och upptäcka. Skärgårdskrogar finns på Högmarsö, Furusund, Fejan och Blidö. Ängsö nationalpark och Siaröfortet är andra utflyktsmål. Till Norrtälje, en småstadsidyll med bra shopping är det cirka 20 km.

Samla hela familjen på detta skärgårdsställe i vacker Roslagsmiljö.
Varmt välkommen på visning till Velamsund !

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Velamsundsvägen 21 - Bergshamra
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00