Häverö-Bergboö - Norrtälje

4 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjöställe vid Väddöviken.

Charmigt hus och tillhörande lada vid Väddövikens utlopp. Egen brygga. Stor tomt om ca 18 400 m².

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Bergboö 11 - Hallstavik
0 min
Med bilväg
54 m2
Tomtarea: 18400 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

HÄVERÖ-BERGBY 2:15

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Hallstavik

Område:

Häverö-Bergboö

Postnummer:

763 94

Tomtarea:

18400 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

54 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plans fritidshus

Byggnadsår:

1909 (1909)

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Vedspis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el och vedspis

Vatten och avlopp:

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.

Taxeringsvärde totalt:

2 175 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

156 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 019 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1929

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

4 722 kr/år

Samfällighet:

563 kr/år

Renhållning:

1 400 kr/år

Driftskostnader totalt:

6 685 kr/år

Servitut:

fnr_010458138: Gemensamhetsanläggning Norrtälje HÄVERÖ-NORRBY GA:5

Servitut:

0188-05/235 - 1: Officialservitut väg (2006-01-24)

Servitut:

0188IM-07/2862 - 1: Avtalsservitut strandområde och väg (2007-04-02)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sjötomt Häverö

Vägen ut till detta fina sjöställe går genom vackert landskap kantat av hagmark och skog. Väl framme möts man av det fina sjöstället med enskilt läge vid Väddöviken utlopp med stor tomt. En sommarstugedröm på ca 54 m² fördelat på tre rum och kök. Två egna bryggor nere vid stranden. Huset har en vacker glasveranda mot sjön och ett charmigt gammalt lantkök med vedspis. Köket har vackra trägolv och tapetserade väggar varav en vägg har framtaget timmer. En vacker gammal spiskåpa över vedspisen och många andra fina detaljer.

På nedre plan finns dessutom två sovkammare, den ena med öppen spis och den andra med braskamin. Ett av sovrummen lämpar sig väl som vardagsrum för den som hellre vill det. Från hallen leder en trappa upp till övre plan där det finns ytterligare ett sovrum över hela planet med järnkamin. Överallt ligger vackra gamla trägolv och tapetserade väggar. Taken har vacker pärlspont som ger den rätta känslan.

Ladan erbjuder massor av förvaring av redskap och sjöprylar. Här har för länge sedan hållits djur. Tomten är stor och sluttar svagt mot vattnet. Vacker tomt med massor av blommor och stora ekar. Som sig bör på ett ställe som detta finns det en gammal jordkällare på tomten.

Fastigheten har genomgått en del renoveringar och fick nya fönster till köket 2017. Vatten och el drogs in 2011 men saknar fortfarande avlopp. Torrdasset ligger intill bostadshuset. Glasverandan renoverades 2008 och fick bland annat nya fönster vid detta tillfälle.

Välkomna ut till detta charmiga sjöställe!

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Bergboö 11 - Hallstavik
Stockgolm