Sjöställe med utsikt över Gränöfjärden

Högt läge och enastående utsikt över Gränöfjärden med sol från tidig morgon till sen kväll. Huvudbyggnad om cirka 120 kvm med stora fönsterpartier ut mot vattnet. Stor naturtomt om cirka 8000 kvm och eget vattenområde om cirka 4600 kvm. Lång strandlinje med kaj och brygga med segelbåtsdjup samt inredd sjöbod och båthus.

Alla bilder

Dalarö - Haninge

Pris/bud
15 500 000 kr

I Kattvik på Dalarös fastlandssida finns detta skärgårdshus på stor naturtomt. Med högt och fritt läge ges milsvid utsikt och sol från tidig morgon till sen kväll. Gränöfjärden breder ut sig och härifrån blickar man ut över öppet vatten, Smådalarö i öst, Tyresö i norr och alla öar däremellan. Lång strandlinje med stenlagd kaj, brygga samt sjöstuga och båthus i vik. Bra djup ger möjlighet att förtöja segelbåt mot boj.

Huvudbyggnaden uppfördes 1986 och har därefter byggts till och renoverats senare år. Altan leder runt större delen av huset med flera platser för sittgrupper, utemöbler och matplats i alla väderstreck. 

Grusväg leder upp till huvudbyggnaden och här finns plats att parkera flera bilar. Entré in till  rymlig hall samt gång med bra förvaring. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med öppen spis som ger trevlig atmosfär och värmer svalare kvällar och intill finns TV-rum. Stora fönster och dörrar ger fri utsikt och skapar känslan av rymd. Köket är öppet ut mot matplats och vardagsrum och utrustat med spis, ugn, kyl och diskmaskin. 

Från vardagsrummet och matplatsen leder dörr ut till altanen med gott om plats för både matgrupp, sittgrupp och solstolar. Tack vare det höga läget når solen hit från tidig morgon till sen kväll.

Intill hallen finns sovrum med plats för dubbelsäng samt loft med plats för två bäddar. För den som önskar fler bäddar kan man med enkelhet göra om TV-rummet och sovrummet till totalt tre sovrum.
Från hallen nås även badrum med dusch, WC och tvättmaskin.

Stort sovrum med badrum ensuite nås från altanen intill entrén. Här finns gott om plats för dubbelsäng och stora fönster och dörrar ger sagolik utsikt att vakna till. Öppen spis kan även här värma svalare kvällar. Intill finns stort badrum med dusch, WC och badkar med en av skärgårdens vackraste utsikter. 

Från altanen leder trappa och stig ner till vattnet. Nedanför huset finns lusthus med bord och bänkar och fönster ut mot fjärden. Nere vid vattnet finns inredd sjöstuga med plats för säng samt pentry. Intill finns båthus och förrådsbod.

Fastigheten saknar idag vatten och därför rekommenderas att installera avsaltningsanläggning eller borra brunn. Avloppet är enskilt och kopplat till sluten tank och infiltrationsanläggning. 

Dalarö

Här bor man i ett litet samhälle med traditionell skärgårdsmiljö där 1700-talstorp står sida vid sida med gamla grosshandlarvillor och nyare bebyggelse. 

Fastigheten har naturen med skog och hav runt knuten och samtidigt närhet till centrala Dalarö med dess affärer, bageri, fiskaffär och flera restauranger. 

Båtlivets alla nöjen ligger nära med fiske, bad och båt. Med egen båt åker man enkelt på utflykt till någon av alla öar med badklippor. Flera populära öar med restauranger som Rögrund, Kymmendö och Utö finns också nära.

En kort båttur bort finns Smådalarö gård med restaurang och spa. För den idrottsintresserade finns även padel- och tennisbanor samt golfbana.

Bilresa från centrala Stockholm tar cirka 40 minuter. 
Pendeltåg från Stockholms central till Handenterminalen och buss 839 till Dalarö, restid cirka 1 timme.
Direktbuss till och från Globen tar cirka 45 minuter och går vardagar under morgnar och eftermiddagar.
Waxholmsbåt till och från Stockholm samt ut till öarna i ytterskärgården, bland annat Ornö, Kymmendö, Utö m.fl.

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67
Älgholmsvägen 20 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00