Ekudden - Nykvarn

2 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära vid sjön Yngern

Sjönära läge på idylliska Ekudden med egen tillhörande brygga för bad, båtliv och fiske i sjön Yngern ca 45 min från Stockholm.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Ekuddsvägen 21 - Nykvarn
0 min
Med bilväg
50 m2
Tomtarea: 2113 m2
Biarea: 64 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

NYKVARN 1:275

Land:

Sverige

Kommun:

Nykvarn

Stad:

Nykvarn

Område:

Ekudden

Församling:

Turinge-Taxinge

Postnummer:

155 94

Tomtarea:

2113 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

64 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

50 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Varav sovrum:

1 till 2

Byggnadstyp:

1-plan med källare

Byggnadsår:

1972

Fasad:

Trä

Tak:

Taktegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Murad

Fönster:

2-glas fönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el, luftvärmepump och eldstad

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Nykvarn 1:3 (1963-10-05) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 983 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

707 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 276 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

32.05%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1972

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

20 027 kr/år

Vatten/Avlopp:

5 059 kr/år

Sotning:

250 kr/år

Samfällighet:

3 200 kr/år

Renhållning:

2 028 kr/år

Försäkring:

6 953 kr/år

Driftskostnader totalt:

37 517 kr/år

Driftskostnader kommentar:

I kostnad för hushållsström ingår uppvärmning. Angivna driftskostnader är för permanentboende året om.

Servitut:

fnr_010453766: Gemensamhetsanläggning Nykvarn SANDTORP GA:7

Servitut:

fnr_010480371: Gemensamhetsanläggning Nykvarn NYKVARN GA:7

Servitut:

01-IM9-18/72 - 1: Avtalsservitut grustäkt (1918-10-21)

Servitut:

01-TUR-216 - 1: Officialservitut väg (1937-11-02)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ekudden

Välkomna till idylliska Ekudden i Nykvarn omgivet av Yngerns omtalat rena och fiskerika vatten. Ett lugnt och fridfullt område med endast ett 40-tal fritidsfastigheter varav några enstaka permanentboende som ramar in tryggheten.

Fastigheten om 2 113 m² har en trevligt omväxlande karaktär med väl omhändertagen trädgårdstomt med varierad växtlighet och planteringar. För den som önskar går det att öppna upp tomten för bättre sjökontakt och mer ljusinsläpp.

Huvudbyggnaden i 1 plan med källare 50 + 64 m² från 1972 har ett härligt läge på tomtens högsta punkt och i nivåskillnad ner mot strandkanten ligger ett gästhus från 80-talet med loft som ger plats för övernattande släkt och vänner. Två förrådslängor ger utrymme för trädgårdsredskap och övrigt som inte behöver värme året om.

Huvudbyggnaden ger åretruntmöjligheter och nuvarande ägarpar bor här permanent sedan ca 20 år tillbaka. Entré till hall med källartrappa och toalett till vänster och sovrum till höger. Vidare in till höger har vi vardagsrummet med eldstad och fönster som ger härlig sjökontakt. Rakt fram från hallen når man köket med separat matrum. Matrummet har i grundritningen använts som ett ytterligare sovrum vilket går att återställa och en annan lösning kan vara att öppna mellan matrum och vardagsrum för att få en mer öppen planlösning. Källaren håller stora outnyttjade ytor och är i dagsläget inrett med bl.a duschrum med wc, tvättstuga matkällare och ett garage som nyttjas som förråd. Duschrum och tvättstugan har även golvvärme. Fastigheten har besiktigats och säljs med friskrivningsklausul.

Området är omsorgsfullt och genomtänkt exploaterat i grunden för att man ska kunna ströva fritt längs strandlinjen på hela udden och ängar har medvetet lämnats obebyggda för att bibehålla fria ytor. En gemensam badplats med badbryggor, sandstrand och en gräsplan med lekplats fungerar som en utmärkt mötesplats för de yngre att träffa kompisar på.

Hit kommer man gärna under årets alla dagar för att uppleva den underbara sommaren och njuta av soliga dagar med bad, fiske, kanot- och båtturer. Fiskerätt ingår för att ta kräftor och fiska med spö och sjön håller ett erkänt bra fiske efter framförallt abborre och gädda. På hösten finns fina marker i området för svamp- och bärplockning, annars fina promenader i hög klar luft på hösten och årets kanske sista dopp för att därefter mysa hemma framför braskaminen. På vintern är det långfärdsskridskor, skidor och isfiske som gäller och på våren njuter man av de första värmande strålarna i trädgården. Inom Ekuddens samfälligheten finns fina gemensamma grönområden och badplats med sandstrand, badbryggor och lekplats. I omgivningarna finns även många trevliga utflyktsmål som t.ex Mariefred, Strängnäs och Trosa.

Ekuddsvägen 21 - Nykvarn
Stockgolm