Sjönära stor prunkande hörntomt med 1-plans villa

Långt ut på Österskärshalvön med absolut närhet till vattnet, bad och möjlig båtplats erbjuds här en fastighet med möjligheter. 1-plans villa med spännande arkitektur med spatiösa sällskapsytor och tre sovrum. Byggrätten på fastigheten är generös för den som vill utveckla. Här bor du på någon minuts promenad till Roslagsbanan, cykelavstånd till populär skola samt flera förskolor. Varmt välkomna!

Sjönära hörntomt
Stora fönster med möjlig sjöutsikt
Alla bilder

Österskär - Österåker

Pris/bud
6 500 000 kr
Fastigheten

Möjlighet att förvärva, en för området stor fastighet, precis intill Trälhavet. Här har samma ägare huserat i nästan 60 år. Mycket kraft och kärlek har lagts ner för att skapa den prunkande trädgård som är idag. En flora som får den trädgårdsintresserade att bara le. I hörnet ner mot vattnet har barrträden fått växa fritt och kanske eller troligen om man väljer att ta bort dessa så får man sjöglimt från huset. Om man vill.  

Villan, ursprungligen från 40-talet och troligen byggd som de flesta husen i området vid den tiden, som sommarhus. I slutet av 50-talet byggdes huset ut till vad det är idag. Här har familjen bott permanent sedan slutat av 60-talet. 

En spännande villa, jag själv har promenerat förbi i många år och nyfikenheten har alltid funnits där. Den ljusa glasgången som håller ihop de båda huskropparna. Detaljer från förr...mer har vi ju inte lyckats se från gatan då fastigheten är mycket privat. 

Själva huset väntar på att få en förnyelse och föryngring. Dödsboet som nu säljer fastigheten har inte själva bott i huset på över 40 år så det enda de kan säga är att det behövs en renovering. Fastigheten säljs därför med friskrivning. 

Välkommen in

Entré till rymlig hall med vacker fiskbensparkett. Pardörrar i glas leder direkt in till matsalen, även den med vacker äldre fiskbensparkett, stora fönster mot trädgården med sol som flödar in sen eftermiddag och kväll. I matsalen finns en av husets murade öppna spisar. 

Invid matsalen och med direkt ingång från hallen ligger arbetsköket. Gissningsvis är det renoverat på -80 talet men med nyare maskiner i form av kyl/frys, inbyggd ugn och spishäll med fläkt. I köket finns en utgång till den stenbelagda uteplats där du njuter frukosten i morgon och förmiddagssolen. Vid diskhon i köket finns ytterligare fönster för utsikt över plommonträdet, trädgården och vy mot gatan.  

I denna den äldsta huskroppen finns rymligt badrum med handfat, dusch och wc. I bortre delen av badrummet finns plats för tvättstuga, här finns idag en tvättmaskin. 

Huset erbjuder tre stora sovrum, samtliga belägna med fönster mot trädgården och sjösidan. Här hör du småbåtstrafiken. Två av sovrummen har utgång till altanen. I samtliga sovrum samt i den inre hallen finns gott om platsbyggda garderober. Parkettgolv och vit vävtapet på vägg. 

Så den berömda glasgången, den del som sammanhåller de båda huskropparna. Stora fönster med härligt ljusinsläpp och utsikt över trädgården. Här ges plats för arbetsplats.  

Den nyare huskroppen från slutet av -50 talet är ett mycket rymligt vardagsrum med öppet tak i nock. Stora tidstypiska fönster mot sjösidan. Utgång till den stenbelagda altanen som löper framför huset. Ytterligare fönster i två väderstreck där kvällssolen strålar in. Ytterligare en murad öppen spis. Parkettgolv och vit vävtapet på vägg. 

Övriga utrymmen

Under den ¨nyare¨ delen av villan finns källaren. Källaren med tre rum erbjuder bra med förvaringsutrymme. Här finns husets värmepanna, en elpanna installerad 2021. Full takhöjd i källaren.

Garage beläget under vardagsrummet. 

Friggebod med egen uteplats.

Växthus där vinrankorna trivs utmärkt.  

Vad får man bygga här

Vill du förädla fastigheten ytterligare? Enligt detaljplanen så är en avstyckning av fastigheten inte möjlig. Minsta tomtstorlek är i området 1 200 kvm. Byggrätten på aktuell fastighet är en bebyggelse med en byggnadsarea på 250 m2 varav 50 m2 i garage och uthus. Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad 6,5 m och för garage och uthus 3,0m. Endast en huvudbyggnad och två uthus eller garage får uppföras per fastighet. 

Bo i Österskär

Österskär, halvön som sträcker ut sig mot Trälhavet och omgärdas av vatten. Ett mycket eftertraktat villaområde med  skärgården in på knuten. Redan under sekelskiftet var Österskär ett populärt område att ta skärgårdsbåten ut från stan för att fira sommar och ledighet i de stora vackra villorna med närhet till vattnet.  

Byggnationen av Roslagsbanan gjorde det än mer attraktivt och tillgängligt. Här tar man tåget in till Östra station på dryga halvtimman. 

Härliga promenadvägar med närhet till vattnet, cykelavstånd för alla barn till populära Österskärsskolan och till de flertalet förskolor som området erbjuder. 

Vid Österskärs havsbad ligger restaurangen Solbrännan Café och Restaurang. På Solbrännan finns möjlighet att köra sommaryoga och emellanåt musikkvällar.

Med båten når man hela skärgården runt omkring med sköna klippor och ett flertal sjökrogar.

Atmosfären i området är fridfull och närmiljön har skärgårdskaraktär.
En bättre sjönära boendemiljö är svår att hitta.

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Generalsvägen 64 - Österskär
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00