Norrskogen - Norrtälje

2 475 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära på Yxlan

En kort promenad från sandstrand väster mot Furusundsleden ligger denna trivsamma fastighet i ett etablerat område. Välskött hus, bra gästhus och vacker natur intill. Båtplats kan sökas som ger möjlighet till utflykter i skärgården.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Yxlans Norrskogsväg 25 - Yxlan
2 min
Med bilväg
58 m2
Tomtarea: 3324 m2
Biarea: 25 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkommen på visning
Visning  lördag 24 / 8 13:00 - 14:00

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

KOLSVIK 5:29

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Yxlan

Område:

Norrskogen

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 18

Tomtarea:

3324 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

58 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

25 Kvm

Rum:

3

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1990

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Källare/krypgrund/plintar

Grundmur:

Betong

Murstock:

Plåt

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Braskamin

Uppvärmning:

Direkt el, eldstad

Vatten och avlopp:

Egen brunn året om. WC till tank + BDT

Allmänt skick:

Normalt

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Del av kolsvik 5:1 (1949-06-11) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 202 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

595 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

607 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1990

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

fnr_010436176: Gemensamhetsanläggning Norrtälje KOLSVIK GA:5

Servitut:

fnr_010520981: Gemensamhetsanläggning Norrtälje KOLSVIK GA:14

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Till Yxlan kommer man med vägfärja från Furusund till Köpmanholm. Ett stycke söderut på ön ligger den gamla skärgårdsbyn Kolsvik och strax söder om denna finner man Norrskogen. Området är trivsamt med en fin gemenskap, bl.a. firas midsommar med dans kring stången på midsommarängen där områdets barn också spelar fotbollsmatcher. Vid Furusundsleden finns en härlig badstrand mot väster och gemensam båtbrygga vid vilken båtplats kan sökas. Vill man åka Waxholmsbåt från Stockholm så stannar båten i Kolsvik, endast 10 minuters promenad från fastigheten.

Fastigheten ligger i andra ledet från vattnet sett och det är nära till fin badstrand mot väster. På tomten ligger förutom huset en gäststuga kombinerat med snickarbod och förråd. Fastigheten är stor, 3 323 m², och har en varierad natur med naturliga partier och välskötta rabatter och odlingar. På baksidan av huset finns gott om barnvänliga ytor och självklart en koja.
Huset har en genomgående ljus känsla och en luftig interiör. Intill hallen ligger det nyrenoverade duschrummet med wc och ett sovrum mitt emot. 
Vardagsrummet är stort och i detta finns plats för myshörna och en braskamin ger både värme och ljus. Matmöbel placeras gärna i burspråket med utgång till altanen intill. Köket ligger öppet mot allrummet och intill allrummet finns ytterligare ett sovrum.

Gästhuset är utmärkt för besökare eller äldre barn. Här kan man rå sig själv i ett hus med allrum, avskilt sovrum samt även ett utrymme med toalett av modell separett. Vatten finns indraget i detta hus med handfat och diskho. I denna byggnad finns även en snickarbod/förrråd. Det finns även en bastu på tomten med behov av uppfräschning samt i tomtens bakkant ytterligare ett förråd.

Barnen kommer snabbt att finna sommarkompisar i området och soliga dagar kommer att spenderas på stranden ca 100 meter bort. På kvällarna kan man packa en picknickkorg och ta med familjen eller vännerna för en lugn stund vid vattnet medan solen sänker sig i väster bortom farleden. Här erbjuder båtlivet en spännande utsikt. Den för området gemensamma bastun ligger ca 5 minuter bort och denna får nyttjas av områdets medlemmar utan extra kostnad och det är sällan kö för att boka en badtid. 

På Högmarsö, en kort båtfärd västerut, finns både krog och sommaraffär, och på Blidö finns en av skärgårdens allra bästa matbutiker. Båtmack, värdshus och gästhamn finns i Furusund och Ängsö Nationalpark är omtyckt av många.Ytterskärgården väntar utanför Blidö och en tur till Norröra med fika på Snickargården brukar uppskattas av barnen.

Välkomna till denna SJÖNÄRA sommaroas!

Yxlans Norrskogsväg 25 - Yxlan
Stockgolm