Sjönära på riktigt

ACCEPTPRIS. Älskar du storstadens puls, men vill ändå känna friheten att när som helst ta ett dopp i havet? Då är detta unika boende något för dig. I Pampas Marinas bästa läge finns denna flytande Aquavilla som erbjuder en livsstil utöver det vanliga. Fyra rum och kök med både takterrass, badbrygga, bilparkering i Pampas och möjlighet till extra båt och båtplats. Villan ligger längst ut på A-bryggan med ett klockrent söderläge och en ostörd utsikt.

Alla bilder

Pampas Marina - Solna

Pris/bud
10 000 000 kr
Att bo i en Aquavilla

Välkommen till en Aquavilla belägen i populära Pampas Marina. Med en generös boyta på 139 kvm med alla tänkbara bekvämligheter, såsom stora altaner och vattnet som närmaste granne, är det en ynnest att få kalla detta sitt hem. 

Entréplanet välkomnar med hall med svart granitgolv och praktisk avhängning. Redan när du öppnar ytterdörren slås du av den fantastiska utsikten som genomsyrar hela huset. Här finns ett fullutrustat kök med all tänkbar maskinell utrustning, bänkskiva i granit, golv av nåtad ek och matplats för fyra personer. Några trappsteg tar dig ner till ett av vardagsrummen med en generös badbrygga precis utanför. Under årets varmare dagar sitter du ute på badbryggan och njuter av solnedgången långt in på kvällen. Under vinterhalvåret tänder man braskaminen i vardagsrummet istället och njuter av utsikten. På detta plan finns även ett av husets badrum med dusch, handfat och wc.

En trappa upp hittar du ytterligare ett sällskapsrum, som med lätthet kan göras om till ett extra sovrum. Här uppe finns även den stora takterrassen med en otrolig utsikt över Bromma och Hornsbergs strand. 

Nedre plan utgör den privata sfären med ett större sovrum, badrum med dusch, sittbadkar, handfat och wc, tvättstuga, en mindre sovhytt samt en mysig sällskapsyta med plats för soffa, soffbord, bokhyllor och läshörna. 

 

Pampas Marina

Marinan är en levande plats året runt. Det finns ca 40 permanentbebodda bostäder på vatten, varav ca 25 utgörs av flytande villor. Att bo i en av villorna i Pampas innebär att man har tillgång till deras utbud av restaurang K4, glassbar, kajak- och SUP uthyrning mm. Kommunalt vatten och avlopp är anslutet till villorna. Kommunikationerna till Pampas är goda - tunnelbanestationerna Västra Skogen och Stadshagen ligger bara några minuter bort. Flertalet bussar finns i området och Pampas erbjuder gästparkering för både bil och båt. 

Nuvarande ägare hyr även båtplatsen bredvid villan för sin privata Chris Craft. Möjlighet finns att överta båtplatsen och att köpa loss båten. 

 

Säljarnas ord

"Vi älskar att bo i Pampas Marina. Varför? Det är en unik livsstil för oss som vill ha både land, stad och sjö alldeles intill knuten.

Känslan av att vakna en sommarmorgon. Hela huset badar i sol. Måsarna, vinden, vattnet. En svanfamilj som glider förbi, stannar till och får några brödkanter till sina ungar. Vi matar dem direkt från soldäcket, innan vi tar ett morgondopp från badstegen som vi fällde ned redan i april. Vi torkar i vinden och solar en stund i däckstolen. Nybryggt kaffe, croissant, morgontidningen och solglasögonen. En kajak glider helt ljudlöst förbi och förvinner in mot Karlbergskanalen. Och detta är bara morgonen och tidig förmiddag.

Vi har hela dagen på oss, så vi packar badkläder och handdukar, fyller picknickkorgen med kall dryck och startar vår daycruiser som ligger förtöjd vid huset. Vi kastar loss och tar en extra sväng runt Fredhäll och Lilla Essingen där badlivet börjar vakna till liv innan vi styr mot Slussen. Ett lunchbord väntar oss på Villa Godthem. Vi slussar, förtöjer båten vid krogens gästbrygga, njuter av mat och miljö, och tar sedan vägen hem till Pampas via Djurgårdskanalen.

Det är det här som ger livet guldkant. Direkt från sjövillan till Djurgården, lunch och sen tillbaka för ett efterlängtat dopp, direkt från huset. Vi upphäver gränsen mellan inne och ute och låter terrass-dörrarna vara öppna hela dagen. Vi fäller upp parasollet på takterrassen och tar en drink före maten medan båtlivet tilltar på fjärden. Frank Sinatra’s ”The Good Life” från stereon förstärker känslan av att vi egentligen befinner oss i Palm Springs. Vi tänder grillen och slänger på en örtkryddad Mälargös som unge Theo dragit upp med metspö från sin favoritplats på bryggan och som vi själva fjällat och rensat. Vi sitter kvar i loungegruppen resten av kvällen och följer solens vandring bort mot Solna skog. Och medan himlen ännu brinner tar vi ett kvällsdopp i den svala sjön och tittar upp mot en stjärnklar rymd. Och det här är sommarhalvåret. På vinterhalvåret byts båtlivet mot skridskoåkning. Några till och med vinterbadar (men det gör inte vi). Vi njuter istället av utsikten över den isiga fjärden med en cocktail i ljuset och värmen från braskaminen. 

Det här, kära köpare, är The Good Life!"

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Kontorschef Irina Bruzelius 070-551 72 88

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00