Norrmansö - Norrtälje

2 600 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära på Norrmansö

En sjönära idyll ute på eftertraktade Norrmansö. Några minuters båtfärd från Spillersboda ligger detta fritidshus med friggebod och båtplats. Kommunalt vatten och avlopp finns på ön.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Elsas stig 12 - Norrtälje
1 min
Nås med båt
114 m2
Tomtarea: 2157 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

NORRMANSÖ 1:31

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Norrtälje

Område:

Norrmansö

Församling:

Länna

Postnummer:

761 97

Tomtarea:

2157 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

114 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1964

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten och avlopp. Kommunalt VA framdraget till huset.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Penningby 1:2 mfl (1960-04-23) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 927 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

540 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 387 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1964

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

5 620 kr/år

Vatten/Avlopp:

4 100 kr/år

Sotning:

2 000 kr/år

Samfällighet:

2 000 kr/år

Renhållning:

4 300 kr/år

Försäkring:

4 481 kr/år

Driftskostnader totalt:

22 501 kr/år

Servitut:

fnr_010522878: Gemensamhetsanläggning Norrtälje NORRMANSÖ GA:1

Servitut:

01-IM1-61/489 - 1: Avtalsservitut villa (1961-03-22)

Servitut:

2: AVKOMSTRÄTT (1961-03-22)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Några minuters båtfärd från Spillersboda eller Furusund ligger denna idylliska skärgårdsö med ca 70 fastigheter.

Norrmansö, i Roslagen famn ägdes av fiskarna och skärgårdsborna Frid och Elsa Söderman. 1958 sålde de ön till tomtbolaget AB Mälar-och Saltsjötomter som styckade upp ön till 60 tomter. Idag är det totalt 70 tomter eftersom familjen Söderman behöll lite mark som de senare styckade upp under de år de levde tillsammans med sommargästerna.

Ön består av både skogs- och ängsmark med en hel del trevliga skogsstigar. Ekar, vitsippor, blåsippor, gullvivor och blåklockor är bara ett urval av öns fantastiska fauna. Sammanhållningen på ön är stark och de flesta jobbar aktivt i öns tomtägarförening. På ön finns gemensamma aktiviteter så som midsommarfirande. 

I Spillersboda finns både mataffär och bensinstation samt den mesta service man kan önska sig som skärgårdsbo. Allt från taxibåtar till vinterförvaring och service av båten. 

Till Norrtälje är det ca 15 minuters bilresa och därifrån ca 45 minuter till Stockholm.

En båtplats vid Spillersboda medföljer fastigheten. Där finns även tillgång till parkeringsplats. Efter några minuters båtfärd ligger man tryggt förtöjd vid bryggan på Norrmansö.

Från bryggan blickar du upp mot fastigheten som ligger på första raden med fri havsutsikt, det är inte mer än ca 100 meter att gå. När du kliver av båten och går mot fastigheten träffas du av en riktig skärgårdsidyll. Det välskötta huset med vita knutar gör sig bra på tomten. Den barnvänliga tomten om 2156 kvm har stora gräsytor som lämpar sig väl som fotbollsplan.

Huset byggdes 1964 och är på ca 114 kvm (enl säljaren). Huset är byggt i en u-form och detta beror på att det tidigare var uppdelat i två hushåll. Numera kommer man in i en trivsam hall och har två små sovrum till vänster samt badrum rakt fram. In till höger finns köket och härifrån kommer du vidare in i vardagsrummet, husets kärna. Med två öppna spisar i varsin ände av rummet och utgång till altanen blir detta den självklara samlingspunkten för umgänge. Bortom vardagsrummet finns ytterligare ett större och två mindre sovrum samt badrum. 

Norrmansö är detaljplanerat och har kommunalt vatten och avlopp. På fastigheten är vattnet indraget till bod på baksidan. Avloppet är draget fram till huset och pumpbrunn är installerad med el.  

Om man promenerar längs skogsstigarna förbi fastigheten kommer man till ett populärt bad. Här är det långgrunt vilket lämpar sig även för de yngre. Större barn och vuxna kan även bada från stora bryggan, där finns badstege. Mitt emot badet på fastlandet ligger Håtö. Varje sommar anordnar Håtö Seglarsällskap en mycket uppskattad seglarskola för barn över 8 år, läs mer på www.hatoseglarskola.se. I Spillersboda bredvid båtplatsen finns det en fin anlagd sandstrand.

Välkommen på visning!

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Elsas stig 12 - Norrtälje
Stockgolm