Muskö Havsbad - Haninge

3 950 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära med utsikt och stora öppna ytor intill bad- och båtliv

Sjönära i bästa solläge med härlig sjöutsikt och solnedgångar över fjärden. Stora öppna och plana gräsytor i två plan på härligt omväxlande tomt med hus och uteplatser i ogenerat läge på höjd och garage vid ängen. Huvudbyggnad om 3 r o k plus inglasat uterum med solterrass utanför. Muskö havsbad med bastu och båtplatsmöjlighet strax intill fastigheten precis som midsommaräng. Bilväg året om.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Norrängsvägen 5 - Muskö
2 min
Med bilväg
51 m2
Tomtarea: 5339 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

MUSKÖ HAVSBAD 3:40

Land:

Sverige

Kommun:

Haninge

Stad:

Muskö

Område:

Muskö Havsbad

Församling:

Västerhaninge-Muskö

Postnummer:

148 95

Tomtarea:

5339 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

51 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1948 (1965)

Fasad:

Trä

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Uppvärmning:

Direkt el, eldstad

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

1 352 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

478 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

874 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.76%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1955

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

9 703 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 500 kr/år

Sotning:

250 kr/år

Samfällighet:

3 200 kr/år

Renhållning:

1 462 kr/år

Försäkring:

1 932 kr/år

Driftskostnader totalt:

19 047 kr/år

Servitut:

fnr_010473152: Gemensamhetsanläggning Haninge MUSKÖ HAVSBAD GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Muskö Havsbad

Varmt välkomna till Muskö Havsbad och ett sjönära läge som erbjuder ett härligt enkelt och bekvämt liv på landet med sjölivets alla nöjen i underbar skärgårdsmiljö. Här ute i skärgården skiner ofta solen även när det är molnigt in över fastlandet. Det är bilväg ända fram till fastigheten och resan med bil från Stockholm tar ca 50 min.

Den natursköna och trevligt varierade tomten om 5 339 m² utgörs till största delen av öppna plana gräsytor och är uppdelad i två ytor med nivåskillnad, båda med härlig sjökontakt. Den övre delen av tomten på höjd ger en ljus, solig och öppen atmosfär samtidigt som den är insynsskyddad i ogenerat läge och gränsar mot skogen. Här finns ett flertal uteplatser för alla väder och möjlighet att välja mellan sol och skugga allt efter behag och solens rörelse under dagen med fantastisk kvällssol. Den egna vägen som leder ända upp till huset underlättar vid i och ur packning av bilen.

Den nedre delen av tomten utgörs av en nedklippt äng, utmärkt för spel och lek. Ytorna lämpar sig även utmärkt för den som vill anlägga en egen täppa att odla på. Även här finns det en liten väg in på tomten som leder till garaget.

Direkt nedanför fastigheten, vid strandlinjen ligger Muskö Havsbad, ett barnvänligt långgrunt sandstrandsbad där man även har tillgång till en gemensam bastu för området. På vägen ner till badet passerar man även den gemensamma midsommarängen.

Huset om ca 50 m² plus inglasat uterum är fördelat på en stor hall med bra förvaring, till vänster ett arbetskök och till höger ett sovrum. Vidare in i huset når man det ljusa vardagsrummet med mysig öppen spis, nyrenoverat duschrum med wc och ett ytterligare sovrum. Vardagsrummet har utgång till det trevliga inglasade uterummet med skjutglasdörrar och i direkt anslutning ligger den härliga uteterrassen. På fastigheten finns även en gäststuga, förrådsbyggnad, ett utedass, en matkällare och en liten verktygsbod.

Från Stockholm med bil är det smidigt att åka motorväg söderut via väg 73 mot Nynäshamn och med bil är restiden till Muskö under timmen. Det går även bra att resa kommunalt. Vid Mickrums brygga finns Muskö sjökrog med sjömack och vidare förbi Mickrum ligger Lanthandeln Sandells livs. Ca 2,5 mil söder om Muskö ligger mysiga sommarstaden Nynäshamn med sin marina, sitt hamnstråk och ett stort utbud av mysiga små fik bland hamnbodarna, restauranger, affärer och Systembolag. Här hittar man också Nynäs Rökeri med havets läckerheter och delikatesser. Från Nynäshamn går det Skärgårdsbåtar ut till öar som Nåttarö, Rånö, Ålö mfl.

Norrängsvägen 5 - Muskö
Stockgolm