Sjönära med egen brygga i västerläge

Fastigheten ligger på Löparös södra del med vackert landskap ikring. Ett stenkast från tomtgränsen ligger den egna bryggan som man har via servitut i rakt västerläge. Charmigt hus och helt nybyggt gästhus. Bil- och båtplats vid Vettershagabron ingår.

Egen brygga och altan
Flygbild från väster
Huset
Alla bilder

Löparö - Norrtälje

Pris/bud
4 475 000 kr Pris/Bud

Efter en kort båttur från Vettershaga där bil- och båtplats finns når man den genuina och vackra ön Löparö. Vintertid nås ön via en gångbro över Urösundet ut till ön. Löparö är  en ö med ett levande landskap och gott om promenadvägar, här kan man lätt skapa ett socialt liv och barnen hittar snabbt kamrater. Löparö har en genuin känsla med blandad bebyggelse bestående både av äldre gårdar och områden med modernare fritidshusbebyggelse. Till Furusund kommer man på ca 20 minuter och i omgivande skärgård finns mycket att göra och upptäcka. Skärgårdskrogar finns på Högmarsö, Furusund, Fejan och Blidö. Ängsö nationalpark och Siaröfortet är andra utflyktsmål.

Fastigheten är ursprungligen byggd 1963 men har blivit om- och tillbyggd i omgångar efter det. Förutom huvudbyggnaden finns det ett alldeles nytt gästhus som endast behöver inredas efter eget tycke. På fastigheten har man en fin utsikt över vattnet från tomtens alla delar och bryggan nedanför erbjuder en bra och säker förtöjning av båten och är en härlig plats för bad och avkoppling vid vattnet. Här nere finns även en mindre altan och detta har man med stöd av servitut.

När man anländer till ön förtöjer man vid den egna bryggan som ligger nedanför fastigheten. En kort promenad upp till stora huset. Huset ligger på med en gräsyta intill och har en charmig känsla med många tidstypiska detaljer från husets ursprung. Totalt omfattar huset tre rum och kök varav två sovrum och ytan uppgår till ca 80 m². Vid entrén ligger husets kök med matplats och altan utanför. Mitt i huset ligger de två sovrummen, det ena mot sjön och bortom dessa ligger det mysiga vardagsrummet med stora fönster ut mot vattnet. Centralt placerat i rummet finns eldstaden som ger skön värme när det blir lite svalare. I husets bakkant ligger ett tvättrum med duschkabin och intill ligger husets toalett av typen Cinderella, alldeles nyinstallerad sommar 2020.

Gästhuset om ca 30 m² ligger strax ovanför det stora huset och består av två sovrum samt ett allrum. Här är takhöjden generös och mot vattnet finns en fin altan. Detta hus är som sagt alldeles nybyggt och vill man skulle ett enklare pentry enkelt kunna installeras, sommarvatten finns nära intill.

Vid stranden ligger den egna bryggan med altan vid landfästet. Denna är ny sedan 2017.

Fastigheten delar brunn med grannar och avloppet är så kallat enkelt, formellt tillstånd för detta saknas. 

Löparö hyser boende året runt och Här finns Löparö Marina med taxibåtrörelse. Detta ger en större möjlighet att njuta av skärgården även då man tagit upp sin egen båt. I och med sin närhet både till fastlandet och ytterskärgården är ön mycket populär och nås efter knappa tio minuters båtresa från Vettershagabron där man har såväl båt- som bilplats. Från Stockholm har man ungefär 50 minuters bilresa till parkeringen.

Välkomna ut till Löparö!

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Södra Löparövägen 16 - Bergshamra
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00