Gräskö-Furusund - Norrtälje

1 975 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära fastighet på tillgänglig ö

I ett lugnt läge ett par minuters promenad från båtplats vid gemensam brygga och barnvänlig strand ligger fastigheten. Gräskö är tillgängligthela året med dagliga turer med passbåt och kommunalt VA gör livet bekvämt. Vill man förlänga säsongen ger fiberuppkoppling möjligheter. På tomten finns huset med två till tre sovrum, kök med matplats, rymligt allrum med braskamin och dusch, bastu samt wc. En stor altan i söderläge inbjuder till måltider i det fria. Två gästhus finns också på tomten vilket gör detta till en plats för många.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Gräskö Norra Ängsvägen 17 - Blidö
2 min
Nås med båt
80 m2
Tomtarea: 2673 m2
Biarea: 25 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

GRÄSKEN 1:115

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Gräskö-Furusund

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

2673 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

80 Kvm (enligt säljaren)

Biarea:

25 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

2 till 3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1977

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Tv- internetutbud:

Fiber

Uppvärmning:

Direkt el, luftvärmepump, eldstad

Vatten och avlopp:

Kommunalt VA

Allmänt skick:

Normalt

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Gräskö (1964-03-02) Ändring av detaljplan: Byggnadsplaner över gräskö i blidö församling (2014-06-02) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 317 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

691 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

626 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1977

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

11 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 584 kr/år

Samfällighet:

2 500 kr/år

Renhållning:

2 131 kr/år

Försäkring:

3 200 kr/år

Övrigt:

800 kr/år

Driftskostnader totalt:

21 215 kr/år

Servitut:

fnr_010432038: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GRÄSKEN GA:3

Servitut:

fnr_010436199: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GRÄSKEN GA:4

Servitut:

fnr_010521478: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GRÄSKEN GA:10

Servitut:

fnr_010521479: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GRÄSKEN GA:9

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Här finns det mesta man kan önska för ett bekvämt liv på en genuin skärgårdsö i Roslagen. Alla bekvämligheter som kommunalt vatten, avlopp och fiber ger. Plana gräsytor för lek och spel på tomten. Vacker natur på levande ö med fina promenadvägar. God sammanhållning mellan bofasta och sommargäster.Daglig, reguljär båttrafik under hela året och endast sju minuter till fastlandet med egen båt. Båtplats ingår på ön och fastigheten ligger i ett lugnt läge ett par minuters promenad från den gemensamma bryggan. Intill bryggan finns det en barnvänlig badstrand. Tomten upplevs som ogenerad från insyn från grannar. Till ångbåtsbryggan tar det ca fem minuter i rask promendtakt.


Huset uppfördes 1976 men har sedan dess renoverats i omgångar och från farstukvist mot vägen kommer man in i hallen. Rakt fram ligger ligger köket som byttes 2017 med matplats. Alla vitvaror är av modernt snitt. Vardagsrummet ligger till höger och i detta finns en braskamin och utgång till en stor altan som ligger mot söder. På denna finns plats både för solstolar, matbord och soffgrupp. Under pergolan sitter man gärna och äter middag, infravärme finns om kvällskylan kommer. Ett större sovrum ligger intill vardagsrummet och på andra sidan finns husets duschrum med tillhörande bastu. Intill köket ligger ytterligare ett sovrum och innanför detta finns ett rum som kan vara ett bra sovrum för barnen.

Strax bakom stora huset ligger ett fristående gästhus om ca 20 m² med sovalkov, allrum och möjlighet att inreda pentry. Det är skönt att kunna ha gäster men även skönt att de kan klara sig själva... På fastigheten finns även ytterligare ett gästhus om 10 m². Förråd finns också på tomten varav ett nybyggt ligger intill altanen med plats för allt som hör till sommaren. Mellan huset och gästhusen finns barnvänliga gräsytor. På tomten finns en grävd brunn som fungerar utmärkt för bevattning.


Gräskö

På Gräskö lever man i en vacker del av skärgården, nära både fastlandet och ytterskärgården. Strax norr om Gräskö går Furusundsleden innan Ålands hav tar vid och på ön och i farvattnen omkring har många skärgårdsprofiler vistats. På ön firas gemensam midsommar på midsommarängen i byn och dans på ångbåtsbryggan på kvällen. Sommartid driver öborna café i det gamla posthuset i byn, en uppskattad samlingsplats för både stora och små. Till midsommar kommer även Gräskö Handel att öppna igen och ön är utmärkt att motionera på med fina vägar. 

Furusund nås snabbt med egen båt och här kan man bunkra båten och äta lunch i gästhamnens café eller på värdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl. a på Lidö och Högmarsö där även affär finns vilken bekvämt nås med båten. Numera finns även möjlighet till leverans av matvaror via Mathem. För båtutflykter med den egna båten finns det massor av fina klippöar att välja och vraka av i närheten. 

Gräskö trafikeras av båt från Furusund och Stockholm under sommaren och året runt kan man ta sig till ön med passbåt från Östernäs brygga. På ön finns dessutom båttaxi för sent komna gäster. Vill man ha båten på varv finns på ön ett båtvarv vilket erbjuder all form av service för båtar.

Furusund nås snabbt med egen båt och här kan man bunkra båten och äta lunch i gästhamnens café eller på wärdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl.a på Lidö, Fejan och Högmarsö där även affär finns vilken bekvämt nås med båten.

Gräskö Norra Ängsvägen 17 - Blidö
Stockgolm