Hemmarö - Norrtälje

3 375 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjöläge med känsla i vacker miljö

På vackra och idylliska Hemmarö i en lugn del av Roslagens inre skärgård ligger fastigheten i Hemviken på öns östra del. Från fastigheten går fina promenadvägar över ön och man har ca 1,5 km till någon av de bryggor som angörs av passbåt från Furusund. Tomten är väldigt ostörd och man har inga grannar åt nåt håll förutom den vackra bybeyggelsen på andra sidan viken.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Hemmarö by 2 - Bergshamra
0 min
Nås med båt
55 m2
Tomtarea: 2468 m2
Biarea: 30 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

HEMMARÖ 2:15

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Bergshamra

Område:

Hemmarö

Församling:

Länna

Postnummer:

761 12

Tomtarea:

2468 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

55 Kvm (enligt säljaren)

Biarea:

30 Kvm

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

1 till 2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 1/2 plan

Byggnadsår:

1935

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund/krypgrund

Grundmur:

Betong/Sten

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Täljstenskamin

Uppvärmning:

Direkt el, eldstad

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten, grävd brunn, enkelt avlopp

Allmänt skick:

Normalt

Taxeringsvärde totalt:

2 674 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

400 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 274 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1935

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

5 574 kr/år

Sotning:

1 000 kr/år

Försäkring:

2 167 kr/år

Driftskostnader totalt:

8 741 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På tomten ligger huset med vy mot vattnet och uppsikt över den plana tomten. Altaner finns mot söder och öster. I huset finns på nedre planet ett allrum med matplats, köket, hall samt tvättrum med dusch och förbränningstoalett. Från hallen leder trappan oss upp till en övre hall med plats för arbetshörna med utsikt mot vattnet och innanför denna två rum som bägge kan nyttjas som sovrum. Huset har en fin känsla och charm, en ny ägare kommer dock troligen att vilja uppdatera i vissa delar. Vedspisen i köket går dessvärre inte att nyttja och duschrummet skulle må bra av en renovering.

Mot vattnet finns en enklare byggnad som inhyser verktygsbod, gästrum, snickarbod och förråd. Flytbryggan ligger vid stranden och har funnits på denna plats sedan fastighetens ursprung. Djupet är begränsat så motorbåtar kan komma in, vid normalvatten är det ca 1 meter djupt vid nocken. Kring huset finns stora, barnvänliga gräsytor och det ostörda läget kommer bestå då marken ikring ej är byggbar.

I en av de mest grönskande och idylliska delarna av Roslagens skärgård ligger Hemmarö, alldeles norr om Ängsö nationalpark och sydväst om Högmarsö och Furusund. Härifrån är det nära till det mesta.
Man kommer enkelt till Hemmarö, antingen med egen båt från Grovstanäs där nuvarande ägare har bil- och båtplats  eller med reguljärbåt som trafikerar Hemmarö från Högmarsö, Solö och Furusund. Ön är såklart bilfri men grusade vägar finns för en promenad eller joggingtur. Här finns många fina strövområden och gott om bär och svamp.

Vattnen i denna del av skärgården är erkänt fiskrika men vill man vara bekväm nås Högmarsö på bara tio minuter med egen båt och här finns både uppskattad skärgårdskrog samt sommaraffär med båtmack. Ytterligare kort norrut ligger Furusund med gästhamn, kiosk, värdshus, handelsträdgård m m. De dagar man vill längre startar ytterskärgården runt Yxlans norra udde och härifrån hägrar en uppsjö utflyktsmål.