Sjöglimt med absolut närhet till vattnet

Högt belägen med milsvid utsikt och med viss sjöutsikt erbjuds här en villa med stora sällskapsytor, härligt ljusinsläpp och med plats för den stora familjen. Promenadavstånd till Marinan där möjlighet finns att överta båtplats. Cykelavstånd till långgrund sandstrand och flera klippbad. Här bor du nära busshållplats och med säkert cykelavstånd till populär skola och flera förskolor. Hela Stockholms skärgård ligger ledigt rakt nedanför fastigheten. Varmt välkomna!

Alla bilder

Skärgårdsstad - Österåker

Pris/bud
7 500 000 kr
Bo på Brytarvägen

Långt ner i Östra Skärgårdsstad på en lugn återvändsgata och med en promenadstig ner till vattnet tronar villan på nr 11 högt och ståtligt. En spännande arkitektur som väcker nyfikenhet. Här njuter du solen från morgon till kvällen med härlig utsikt över trädtopparna och med sjöglimt över farleden mot Stockholm.

Härifrån cyklar barnen tryggt till skolan på bekvämt avstånd, bakom huset går stigen ner till busshållplatsen. Utanför fastigheten finner du fina promenadvägar och skogsstigar. 

Tidigare ägare byggde 2008 ut huset till vad det är idag.  Från en enplansvilla till en delvis tvåplansvilla med plats för många. Nuvarande ägare har löpande låtit renovera såväl interiört som exteriört. Genomgående vita väggar och parkettgolv samt klinkergolv. Mycket välskött och välhållet.

Invid vägen ges plats för parkering för flera bilar. Ytterligare gästparkering finns intill fastigheten. Garage med carport och elbilsladdare.

Trädgården klarar sig till stor del på egen hand. Välplanerad med plana gräsytor, planteringar, fruktträd, bärbuskar, perenner och blommor. Några odlingslådor för den som önskar. 

Välkommen in

Trappen från parkeringen leder upp till trädäcket som löper runt tre sidor av huset. Direkt möter den praktiska  vardagsentrén med ingång till tvättstuga. Huvudentrén finner vi på husets nordvästra sida.

Så fort du kliver in i huset känner du det välvårdade och välskötta. Hela entréplan målades om så sent som i vintras. Genomgående vita väggar och parkettgolv samt klinkergolv. Rymlig hall med ingång till gästwc samt praktisk klädkammare. Här i hallen finns ingång till ett av husets fyra sovrum.

Huset öppnar upp i det stora rymliga rummet, hjärtat av huset. Invid burspråk mot trädgården ges plats för det stora matsalsbordet. Praktiskt förvaring bakom skjutdörrar och inbyggd vinkyl. I mitten av rummet pryder braskaminen som ger härlig värme och känsla årets kallare dagar. 

Renoverat kök avdelat med bardel. Kakel ovan arbetsbänkar i sten. Gott om förvaring och arbetsyta. Nyare maskiner med inbyggd ugn och mikro. Kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Induktionshäll med fläkt ovan.  Att stå vid diskbänken i detta kök är en ren fröjd då du här njuter sjöglimten. 

Utgång invid köket till det inglasade uterummet. Ett rum som familjen uppskattar mer än vad de nånsin kunde föreställa sig. Här avnjuter de med fördel de flesta måltider från mars/april till sen oktober.  

Avdelat med en skjutdörr når du vardagsrummet. Utgång till uterummet och fönster i tre väderstreck. Här i vardagsrummet finns trappan upp till övre plan. 

På övre plan välkomnar ett ljust och rymligt rum med öppet upp i nock och med milsvid utsikt. Utgång till balkongen. På övre plan finns ett stort sovrum samt badrum. Här får man sin egen våning.

Åter på nedre plan som erbjuder ytterligare två stora sovrum. Det största fullt möjligt att avdela till två rum. Så idag fyra sovrum med möjlighet till fem. Helkaklat badrum med bastu, hörnbadkar och dusch. Tvättstugan, renoverad med nyare maskiner, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Här finns husets VVB. Bra med förvaring och arbetsyta. Även tvättstugan erbjuder viss sjöglimt.  

Övriga byggnader

På bakre delen av fastigheten finns ett gästhus, isolerat och med indragen el. Idag nyttjas det som just gästhus men självklart passar det utmärkt för ex hemmakontor.

Garage och carport. 

Området

Skärgårdstad belägen längs med kusten strax norr om Åkersberga. Ett havsnära boende med skärgården utanför dörren. I Skärgårdsstad finns populär skola från F5- åk 9, flertal förskolor och en samfällighetsförening med stort engagemang inom många intresseområden.  www.skargardsstad.se

Till Skärgårdsstad och precis belägen utanför fastigheten finns vacker skog för härliga promenader, cykling, svampplockning och via vägföreningen ges möjlighet att få hämta din alldeles egna julgran eller få ved till braskaminerna. Via samfälligheten finns jakt och viltvårdsföreningen. 

Skärgårdsstads surfing, jollesegling, skrinnar & fiskevårdsklubb ansvarar för driften av Fiskestugan och den vedeldade bastun vid havsbadet samt för båthus och sjöbod. 

Med egen båt är avstånden korta. Vaxholm, Grinda och Linanäs nås inom 25 minuter och till Sandhamn tar det bara 1 h. Miljön erbjuder mängder av orörda badöar för strandhugg och otaligt med skärgårdskrogar. En boendemiljö som erbjuder mer är svår att finna.  

Idrottsföreningen erbjuder motion och träning för de boende i samfälligheten.

Vid havsbadet finns populär långgrund strand och möjlighet finns till flera härliga badplatser och grillplatser längs med kusten. Gemensamt stort Valborgsmässofirande och självklart Hamnsamfälligheten med den stora Marinan. Föreningen sköter hamnanläggningen, gästplatser vinterförvaring med många båtplatser. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00