Sekelskiftesdröm mitt i byn

Charmfull och vacker fastighet från slutet av 1800-talet mitt i byn på Norröra. Smakfullt renoverat hus om 116 kvm med bevarade originaldetaljer så som snickarglädje, vackra dörrar och fönster. Tomten är drygt 1 100 m² med plana gräsytor som blandas med lummig växtlighet. Egen sjöbod samt delad brygga. Hit tar man sig enkelt med egen fritidsbåt eller Waxholmsbåt. Fastigheten ligger med nära avstånd från ångbåtsbryggan med daglig trafik året om. Här finns många av de miljöer som Tjorven, Båtsman, farbror Melker och de andra i Saltkråkan rörde sig kring. Varmt välkomna till Norröra – Tjorvens Saltkråkan!

Alla bilder

Norröra - Norrtälje

Pris/bud
5 750 000 kr
Ön

Norröra är en ö utanför Furusund som är mest känd som ön där Saltkråkan spelades in på 1960-talet. Numera finns ca 130 hushåll på ön under sommarhalvåret men bara ett par familjer bor här året om. Norröra är ett härligt ställe att vistas och vara på under varma sommardagar med bad, kajakpaddling, vindsurfing och fiske och vintertid med perfekt is för långfärdsskridskor. Vill man göra en utflykt finns gott om fina badöar i närheten och på Norröras nordöstra del finns fina badklippor en kort promenad bort. 

Hit tar man sig enkel med egen fritidsbåt eller Waxholmsbåt. Från fastlandet når du vackra Norröra på knappt 20 minuter. Norröra har utmärkta kommunikationer från Furusund eller Östernäs på Rådmansö dagligen året om. Under sommaren kan man även åka Waxholmsbåt hela vägen från Slussen eller Strömkajen i Stockholm. Från ångbåtsbryggan till fastigheten är det ca 150 meter. Vill man åka egen båt till ön kan man söka plats i Furusund eller på Rådmansö.

Sommartid lever ön upp, NIK (Norröra Idrott och Kultur) anordnar en mängd aktiviteter såsom seglar- och fotbollsskola. Se www.norrora.se för mer info. Många sommargäster anländer och i samband med midsommar anordnas ett traditionsenligt firande. Mycket festligt och uppskattat.

Här finns även många av de miljöer som Tjorven, Båtsman, farbror Melker och de andra i Saltkråkan rörde sig kring. Snickargården är ett populärt utflyktsmål.  

Brygga och sjöbod

Om man promenerar drygt 150 meter söderöver från fastigheten kommer man till Öjan. Här finns både brygga och sjöbod som hör till fastigheten. Bryggan delas med en grannfastighet och här finns plats för flera båtar. Här är vattnet skyddat och på andra sidan ser man Söderöra. Sjöboden är smakfullt renoverad och i den finns sittbänkar och bord med plats för drygt 20 sittande gäster. Den ikoniska sjöboden ligger precis bredvid Snickaregården och var i princip med i varje Saltkråkanavsnitt.

Välkomna in

Entré sker genom den härliga verandan som är placerad på husets östra del mot trädgården. Från entrén kliver man in i den rymliga hallen och vidare till vänster finns köket med fungerande vedspis och plats för hela familjen. Rakt fram i hallen genom vackra och bevarade dubbeldörrar kliver man in i det stora sällskapsrummet. Här finns fina gamla fönster i tre väderstreck och en fungerande öppen spis med insats. Husets fönster är alla genomgångna de tre senaste åren med både ny färg och kitt. Under trappan till övre plan finns ett dusch- och tvättrum med handfat och tvättmaskin.

En trappa upp finns allrum med tv-hörna och två platsbyggda sängar i vinkel. Det är även på detta plan som husets sovrum finns placerade. Huset inrymmer tre 3 sovrum som alla ger plats för dubbelsäng. Två av sovrummen har goda förvaringsmöjligheter i intilliggande kattvindar. På detta plan finns även en mysig glasveranda som nuvarande ägare använder som extra sovrum. Från övre plan har man sjöglimt, i söder mot Öjan och i väst ser man Norrfjärden.  

Toalett i form av torrdass finns i separat byggnad. I den finns även en snickarboa med plats för verktyg och ett utrymme för ved.  

Vatten fås via egen borrad brunn. På fastigheten finns ett nyanlagt BDT-avlopp med tillstånd från 2023.

Nuvarande ägare lämnar gärna kvar större delen av inventarierna. 

Området runt Norröra

Utanför Norröra ligger Svartlögafjärden öppen för både bad- och fiskeutflykter. Möjligheterna är många. Furusund ligger ett kort stycke västerut och här finns närmaste båtmack. Skärgårdens bästa livsmedelsaffär finns på Blidö och på Rödlöga finns sommaraffär - En fin utflykt för att fylla på skafferiet. Önskar man leverans direkt till ön kan man beställa mat och annat via Mathem och få det levererat direkt till ångbåtsbryggan. Coop erbjuder hämtning vid färjeläget i Furusund. Krogar finns det gott om i närområdet om man inte vill laga maten själv, b.la på Fejan, Lidö och Högmarsö.

Försäljningen avser både Norröra 1:23 och Norröra 1:24. 

Varmt välkomna till Norröra – Tjorvens Saltkråkan!

 

Hanna Thorén
Fastighetsmäklare Hanna Thorén 073-021 70 72

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00