Trångholmen - Värmdö

5 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sekelskifte med västläge i vår fina mellanskärgård

Välkomna till Trångholmen och ett underbart vackert sommarnöje med strandlinje i bästa västerläge och vackra byggnader i klassisk skärgårdsstil från förra sekelskiftet. Ett ypperligt tillfälle för den som drömmer om att förädla och skapa en egen skärgårdsdröm.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Svartsö Trångholmen 247 - Gällnöby
0 min
Nås med båt
123 m2
Tomtarea: 4940 m2
Biarea: 13 m2

Dold budgivning, inget visas

Kontakta mäklaren för att boka plats i båt
Visning  måndag 22 / 4

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

KARKLÖ 1:14

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Gällnöby

Område:

Trångholmen

Församling:

Värmdö

Postnummer:

130 33

Tomtarea:

4940 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

13 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

123 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

7

Varav sovrum:

6

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Kakelugnar och vedspisar

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Uppvärmning saknas

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. Avlopp saknas.

Taxeringsvärde totalt:

2 285 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

557 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 728 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1929

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

6 000 kr/år

Samfällighet:

100 kr/år

Renhållning:

2 000 kr/år

Försäkring:

3 290 kr/år

Driftskostnader totalt:

11 390 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Helenedal

Den natursköna och vackert grönskande trädgårdstomten om 4 940 m² har stora öppna ytor med ogenerat och skyddat läge som ger en ombonad miljö med härligt öppen atmosfär mot sjösidan. En vacker ekbacke följer tomtens gräns i nordöst, ett skogsparti avgränsar i syd, och i väst längs den egna vikens strandlinjen med kvällssol, har man en ljuvlig utsikt över skådespelet av skärgårdsbåtar.

Byggnationen på fastigheten utgörs av Huvudbyggnad, sjöstuga och två fallfärdiga byggnader om ca 15 m² per styck. Byggnaderna är i behov av omfattande renovering för att återfå sin forna glans men för den som älskar det genuina finns här möjligheten att återställa en vacker skärgårdsfastighet. Huvudbyggnadens bevarade ursprungsdetaljer bjuder på en hemtrevlig känsla och massor av charm, i renoverat skick blir detta en riktig skärgårdspärla. El finns indraget i huset, vatten från egen borrad brunn finns på gården (ej indraget), avlopp saknas.

Huvudbyggnadens sju rum och två glasverandor plus kök är fördelade över två bostadsplan med en total golvyta om ca150 m², boarea ej uppmätt. Entréplan håller hall, kök med vedspis, två sovrum varav ett med kakelugn och sällskapsrum med kakelugn och glasveranda. Övre plan är inredd med fyra rum, varav ett med vedspis, plus en ytterligare glasveranda. Eldstäderna är ej använd sedan länge så deras funktion kan ej bedömas. Eldstaden i sovrummet är pluggad.

Sjöstugan i två våningar har tre rum plus kök.

Ett bryggfundament från tidigare brygga finns kvar vid stranden, nuvarande ägare har ej undersökt möjligheterna att få återuppföra bryggan. Då nuvarande ägare inte själv är fullt ut insatt i byggnadernas skick säljs fastigheten med friskrivningsklausul. Det är därför extra viktigt att man som köpare av fastigheten gör en grundlig undersökning/besiktning av fastigheten.

Trångholmen trafikeras med Waxholmsbåt året om och det fina läget i mellanskärgården öppnar för utflykter till närbelägna öar. Svartsö med lanthandel och sjökrog nås på någon minut med egen båt, Gällnö krog rekommenderas starkt och på Grinda finns ett populärt värdshus, hotell samt sjökrog och café.

Svartsö Trångholmen 247 - Gällnöby
Stockgolm