Rejäl villa med strandläge

Stor ogenerad tomt närmast vattnet för rekreation och sjöliv. En oas på Ljusterös utsida mot mellanskärgården för nyttjade året om. Mäktig Norrbottensgård med historia från Kalix och i mycket gott skick. Nära 200 kvm. Stora rum och plats för många. Gästhus 36 kvm, 3 rok med eget hushåll och separat bastubyggnad. Mjukt sluttande skogsbacke med fina gräsytor i sydväst. Välkomna till en enastående skapelse på Arnöhalvön. Hela mellanskärgården ligger utanför stranden.

Alla bilder

Södra Ljusterö - utsida - Österåker

Pris/bud
9 000 000 kr
Om Marum 1:79

Mitt på Södra Ljusterös utsida ca 10 minuter från färjelägret hittar du detta strandläge i sydväst mot Norrviken. Här bor du bekvämt med bra färjeförbindelse mot fastlandet vilket gör att du kan vistas här året om för att uppleva allt vad de fyra årstiderna har att ge. Tillgängligheten är mycket bra med närhet till busshållplats. 

Huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden är en nedflyttad Norrbottensgård från Kalix. Ursprunglig timmerstomme är från 1850-talet och uppfört på Arnö i början av 1990-talet. Huset är pampigt i två plan och i mycket gott skick. Innanför entréporten möts du av en stor hall med bra plats för kläder och skor. Toalett och litet förråd. Mot väster ligger matsalen med stor eldstad, vedspis. Ett riktigt festrum för måltider och sammankomster. Vackert målade timmerstockar och gedigna trägolv. Köket ligger strax intill och har full maskinell utrustning. Ett lantligt praktiskt arbetskök. Vardagsrummet är även det rymligt med plats för både soffhäng framför tv:n  och middagsmöbel. Här finns förråd under trapphuset till övervåningen.

Övervåningen välkomnar med hall och förråd. Mot öster ligger master bedroom med plats för både dubbelsäng och sällskapsdel. Fint ljusinsläpp från gavelfönster och vägglivsfönster. I husets mittdel finns genomgångsrum och duschrum. Duschrummet har klinkergolv, wc, tvättställ, tvättmaskin och duschhörna. Stora rummet i väster är idag ett öppet hav med många sängar och en murad öppen spis. Detta rum skulle kunna delas av i tre separata sovrum om så önskas. Övervåningen har fina målade timmerstockar och gediget trägolv. Fastigheten har fiber installerat. 

Tomt, gästhus och bastu

Det ostörda läget bjuder på fantastisk sol och fin utsikt över Norrviken. Tomten om 5 363 kvm är en härlig naturtomt. Vackra stora träd, gröna böljande gräsytor, mjukt sluttande från huvudbyggnad ner mot gästhus och parkering. På andra sidan vägen ligger strandområde med bryggor. Här kan du ligga skyddat med både segelbåt och motorbåt och det är sol från morgon till sen kväll. 

Gästhuset om ca 36 kvm boyta ligger avskilt från huvudbyggnaden i sluttningen ner mot vattnet. Entré sker från uteplatsen som sträcker sig längs med huset. Altanen är vänd i syd och väst. Från hallen intill vänster finns ett mindre sovrum och bortom det finns duschrum med tvättställ och wc. Rakt fram i hallen ligger ett mindre kök med spis/ugn, kyl, diskbänk med kallt och varmt vatten. I söder ligger stort sovrum för dubbelsäng och sällskapsrum i fil. Ett trivsamt äldre hus för lilla familjen.

På tomten finns även bastustuga (elbastu) med omklädningsrum, dusch och snickarbod. 

Fastigheten ligger utanför detaljplan. Attefallshus går att uppföra. Då får man tre separata bostäder för barn och barnbarn så att alla kan sköta sig själva. Högtiderna firas i Herrgården tillsammans och sommardagarna samlas man vid bryggan.  

Arnö

På Arnöhalvön råder en trivsam och avslappnad gemenskap med bland annat årligt midsommarfirande. Området präglas av stora tomter längs med stränderna. Arnö ligger på den rätta sidan ut mot mellanskärgården. Det finns ett flertal bryggor och badplatser på samfällighetens mark. Alla gemensamma utrymmen förvaltas av Arnö samfällighetsförening. Hela mellanskärgården och ytterskärgården ligger utanför. Nässlingen med restaurang Båthuset, Svartsö, Ingmarsö, Finnhamn, Husarö med krogar och affärer inom 15-20 minuter. Grinda 20 minuter och Vaxholm 45 min. Läget blir inte så mycket bättre.

I Linanäs som är huvudorten sommartid finns riktigt fina restauranger, affärer, glassbar, thaivagn, gästhamn och sjöbensinstation. Till Linanäs tar det ca 6 minuter med bil. På Ljusterö Torg, vilket man passerar från Ljusterö färjeläge, finns mataffär, restaurang och gym mm. På vägen till Arnö passerar man avfarten mot 18-håls golfbana vid Väsbystrand.

Ljusterö är lättillgängligt med bilfärja. Turerna går i regel med 10-20 minuters trafik och kväll/nattetid 1-2 ggr per timme. Restid till Stockholm är ca 1 timme. På Ljusterö finns naturreservat, träkyrka, badstränder och mycket stora ströv- och promenadområden. Ön är levande året om med ca 1 800 fastboende. Ett otroligt trivsamt skärgårdsboende för familjen som vill njuta av alla årstiderna men ändå komma snabbt till storstaden, Norrtälje eller Arlanda.

Välkomna!

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12
Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00