Rakt västerläge

Sjötomt med hällar och kvällssol från högt läge. Charmigt hus med altan. Stort trädäck, bastu med gedigen brygganläggning. Rakt västerläge

Alla bilder

Ornö - Söderviken - Haninge

Pris/bud
6 250 000 kr

Välkommen till Söderviken på norra Ornö och en ljuvlig sjötomt med sjöutsikt. Med ett trevligt västerläge blickar man rakt ut över Söderviken och dess solnedgångar. Lämna den stressiga vardagen och känn lugnet infinna sig. Långt ut, på södra skärgårdens största ö, bränner solen bort alla moln och lyser upp tomten från tidig morgon till sen kväll.

På tomten finns ett charmigt hus med altan i rätt väderstäck. Gästhus, stor brygganläggning med bastu och relaxdel. Bredvid bryggan finns även en ramp för till exempel vattenskoter.

Vid ankomst med båt förtöjer man längs med den egna bryggan. Djupet vid bryggan gör det möjligt att förtöja segelbåt eller djupgående motorbåtar. Vid bryggan lever man ett aktivt skärgårdsliv och njuter av utsikten och det klara vattnet. Kanske vill man pröva fiskelyckan, här fångas både abborre, gädda och en och annan öring som simmat "vilse" i viken.

Huset omges mot sjösidan av en stor altan. Perfekt för grillen, solstolarna och för att duka upp det stora middagsbordet i goda vänners lag.

Huvudbyggnadens sällskapsrum har ljuvlig sjökontakt tack vare de stora fönsterpartierna. Här njuter man av den härliga utsikten och alla båtar som är på väg in eller ut ur söderviken.
Köket erbjuder all maskinell utrustning med kyl, frys, diskmaskin, spis och här lagar man mat med stor närvaro och vacker utsikt. Huset har stora glasdörrar ut mot väster från både kök och sällskapsrum. Här finns tre sovrum, två mindre med plats för två sängar i varje samt ett större i södra delen av huset med plats för dubbelsäng. Vid entrén finns badrum med tvätt, dusch, handfat och toalett av modell Separett.

Lättskött tomt om hela 3 843 m² och huvudbyggnaden som mäter ca 86m² ligger i ett högt och soligt läge.

Strax intill huvudbyggnaden finns gästhuset på ca 10 m² med plats för två våningssängar.

Den höga tomten är planlagd och möjlighet finns att enligt planen uppföra en huvudbyggnad på 110 m² och en komplementbyggnad på 40 m². Möjlighet finns alltså att utveckla den idag helt funktionella bebyggelsen om så önskas.

Till Söderviken kommer man året runt. Med egen båt eller Waxholmsbåt från Dalarö och Saltsjöbaden och även från Stockholm/Strömkajen sommartid. Vid ankomst med Waxholmsbåt till Söderviken når man tomten efter en kort promenad från ångbåtsbryggan. Tänk att kunna ta båten ut från city på fredagen, äta middag på väg ut och sen hem igen på söndagen, det är livskvalitet!

Söderviken är idag helt bilfri och ligger avskilt från Ornös vägnät. Den gemensamma tomtägarföreningen arrangerar midsommarfirande och kräftskiva.

Söderviken ligger strax efter Kymmendösund och på Kymmendö, som bara ligger 0,5 distans bort, finns båtmack, restaurang och livs. På roddavstånd med en lugn och skyddad färd kan man inhandla dagsfärskt bröd från Vetekatten till morgonkaffet.

Här finns mycket att göra, ta en promenad till Hässelmara gård för att inhandla nyvärpta ägg eller ta den egna båten till Fjärdlång, Utö, Huvudskär eller Kyrkviken på Ornö med ytterligare en skärgårdskrog. Några av öarna når man även med Waxholmsbåt. Ornö är södra skärgårdens största ö med bra bär- och svampskogar, badsjöar, vandringsleder, naturreservat, rikt djurliv, vacker flora och bra fiskevatten.

Varmt välkommen på visning till Söderviken.

Theo Dietz
Fastighetsmäklare Theo Dietz 070-744 44 43

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ornö Söderviken 114 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00