Privat läge med 180 graders sjöutsikt

Sjötomt med högt härligt läge med utsikt över båttrafiken in mot Vaxholms södra inlopp. Modern huvudbyggnad med vackert ljus och härlig rymd, 4 r o k, dusch och wc. Stora altandäck både mellan hus, bubbelpool och gästhus samt vid stranden med paviljong, bastu/relax och härliga dopp i havet. Ön trafikeras av Waxholmsbåt till stan och Vaxholm.

Båtmöte
Bubbelbad några steg från huset
Underbart läge mot fjärden
Alla bilder

Furuholmen - Vaxholm

Pris/bud
11 000 000 kr
Furuholmen timme från stan och 10 minuter från Vaxholm

Välkommen till Furuholmen och denna fina sjötomt några minuters båtfärd från Vaxholm där båtplats kan övertas. Här erbjuds ett högt och privat läge med 180 graders sjöutsikt över den händelserika båttrafiken in mot Vaxholms södra inlopp. 

Det nord-östra läget medför att det är fritt från blåst på sommaren. Man har sol hela dagen tack vare det höga läget. 

Njut av en insynsskyddad plats med bra solläge, altaner runt huvudbyggnad och gästhus med bubbelbadet i mitten ger härligt barfotaliv. Trappan leder ner till rejäl brygganläggning med segelbåtsdjup. Här finns en vindskyddad paviljong i ena änden och bastu med relax i andra änden. Från bryggan kan man gå i via stege ner till stranden eller hoppa från däcket vid bastun. Bastun är bäddbar om man vill sova vid vattnet.

Båten ligger tryggt från svall på båtlyften från Green Marine båtlyftar som tar upp till 5,4 ton. (mellan profil inkl. snäckväxel och trefasmotorer. Fjärrbox inkl. autostopp. Avstånd mellan lyft balkarna ca. 2,5 - 3,5 meter)

Det finns även ett par rejäla bojar för förtöjning av flera båtar mot bryggan.

 

Huvudbyggnad och gästhus

På tomtens högsta platå ligger huvudbyggnaden och gästhuset. Huvudbyggnaden har en boyta om ca 94 kvm som inrymmer 4 rum och kök. Huset uppfördes från början på 50-talet och har byggts om och till 2002-2006 för att uppnå den fina standard det har idag. Här finns generösa sällskapsytor med matplats för många och ett mysigt sällskapsrum med braskamin. I huset finns ett par nivåskillnader som ger en extra dimension. Att det är öppet till nock i tak gör att huset känns större än vad det är. 

Det härliga köket har gott om plats för plats att laga mat tillsammans och en frukostplats vid köksbänken där man har utsikt över fjärden finns också. Kyl/frys Siemens, 2015, övrig köksutrustning Philips, 2009.

Två rymliga sovrum, båda med plats för dubbelsäng samt med utgång till altanen. I ett av sovrummen finns hel garderobsvägg. Kaklat duschrum med wc samt tvättmaskin (Miele 2015).

Mycket bra internet via GSM-router och utomhusantenn. Övervakningskamera med larm.

Gästhuset om ca 9 kvm har extra sovplatser till barn eller vänner samt ett pentry med spis, kyl och frys. Mellan gästhuset och huvudbyggnaden finns en skyddad plats för utemöblerna samt bubbelbad (2018) med bästa utsikten.

Bubbelbad Hotspring Limelight Flair, fullisolerat med låsbart termolock, lysdioder, ljudlöst reningssystem, underhållsfritt karmaterial, klorfritt silverjon- och Freshwater Saltstystem.

Om ön

På ön finns åtta bebyggda fastigheter samt en obebyggd där ångbåtsbryggan, stranden och fyren finns. Mitt på ön finns också ett utkiksberg samt en liten tjärn med sötvatten. På Furuholmen gäller detaljplan 40. Planen medger att man bygger totalt 150 kvm varav max 40 kvm uthus. Attefallsåtgärder är inte tillåtna.

Till Furuholmen tar man sig med egen båt eller med Waxholmsbåt, från Vaxholm tar det ca 10 minuter och från Strömkajen mindre än en timme, Gåshaga på 20 min. Säljarens båtplats i Vaxholm kan övertas. Det är även nära över från tex Nacka för den som har båtplats där.

Välkomna på visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Furuholmen 10 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00