Obebyggd tomt på fantastiska Söderöra

Nu finns möjlighet att bygga sitt eget drömboende på fantastiska Söderöra. Obebyggd tomt med trivsamt läge endast ca 15 minuters promenad från den lilla byn och ångbåtsbryggan. Området omfattas av detaljplan som medger en byggrätt om 80 m² + 40 m². På tomten finns en borrad brunn. Köparen får själv anlägga och bekosta avlopp. El finns vid tomtgräns. Fiber finns på ön och säljaren har betalt anslutningskostnad. Trafiken till Söderöra som går året runt ger bra tillgänglighet under årets alla delar.

Alla bilder

Söderöra - Norrtälje

Pris/bud
950 000 kr
Ön

Utanför Blidös östra kust öppnar det stora vattnet upp sig och ytterskärgårdens innersta öar hänger vid horisonten. Där som den andra ön öster om Blidö, ligger Söderöra, en ö med genuin skärgårdsbebyggelse och vacker skärgårdsnatur. På ön finns ungefär 400 sommarboende. På fantastiska Söderöra finns nu möjlighet att bygga sitt eget drömboende. Nu säljs en obebyggd tomt om 2 052 kvm med trivsamt läge.

Tomten är belägen i ogenerat läge på den nord västra delen av ön ca 15 minuters promenad från den lilla byn och ångbåtsbryggan. Om man promenerar väster ut från tomten kommer man till Öjan (ca. 200 m). Här är vattnet skyddat och på andra sidan ser man Norröra. Här finns möjligheter till bad och på andra ställen på ön finns andra fina badplatser, bland annat på sydvästra delen finns en fin strand som uppskattas av många.

Obebyggd tomt

Området är detaljplanerat och tillåter huvudbyggnad om max 80 m² + uthus om max 40 m ² m (se bifogad pdf). Därutöver tillkommer attefallsreglerna som medger ytterligare 15 m² på huvudbyggnaden utöver detaljplanen eller 30 m ² fristående hus vilket ger möjlighet för den lite större familjen att skapa extra plats.

På tomten finns en borrad brunn (2021). Köparen får själv anlägga och bekosta avlopp. El finns vid tomtgräns. Kontakta Vattenfall för mer information om kostnad för el. Fiber finns på ön och säljaren har betalt kostnaden för anslutningen. Fiber kommer dras fram till tomten med planerad grävstart hösten 2023. 

Det finns arkitektritningar på ett 70 m² hus med 4 sovrum som nuvarande ägare hade tänkt bygga på tomten. De är ritade av arkitektfirman Kolman Boye (se bifogad pdf under länkar och viktiga dokument). 

Om Söderöra

På ön finns ett flertal bofasta och under sommaren lever ön upp med många sommargäster och midsommarfirandet är uppskattat bland stora och små. Under sommaren anordnas olika aktiviteter på ön och sammanhållningen är god. Bland annat sensommarfest, simskola, gympa och vissa veckor även ett café. Ön är bilfri men nyttotrafik är tillåten. Trafiken till Söderöra som går året runt ger bra tillgänglighet under årets alla delar. Turerna med passbåt från Östernäs eller Furusund går flera gånger dagligen vilket leder till att allt fler väljer att bosätta sig permanent i vår vackra skärgård. Till Söderöra kan man även åka med Waxholmsbåt från Stockholm under vår, sommar och höst.

Utanför Söderöra ligger Svartlögafjärden öppen för både bad- och fiskeutflykter. Möjligheterna är många. En tur med båten till Rödlöga och Rödlögaboden för att fylla på skafferiet är en fin utflykt. Furusund ligger ett kort stycke norrut och här finns värdshus, gästhamn och närmaste båtmack. Det finns även andra krogar att besöka i närområdet om man inte vill laga maten själv, bl.a. på Fejan, i Blidösund, på Lidö och Högmarsö. Runt ön finns mycket fina kajakvatten.

Välkommen att åka förbi och titta på tomten på egen hand och kontakta mäklaren vid frågor.

Hanna Thorén
Fastighetsmäklare Hanna Thorén 073-021 70 72

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00