Nyrenoverat på Blidös utsida

Snyggt helrenoverat skärgårdshus att nyttja året om. Insynsskyddat läge 200 m från Svartlögafjärden där båtplats ingår. Svampskogen inpå knuten och ett par minuters promenad till ett dopp i havet. Gästhus, bastu och förråd finns också på den 3 141 kvm stora tomten.

Styrsnäset ligger i underbar skärgård på Blidös utsida
200 m till Svartlögafjärden
Uterummet förlänger säsongen
Alla bilder

Styrsnäset - Blidö - Norrtälje

Pris/bud
4 890 000 kr
Välkomna till Styrsnäset

Välkommen till Styrsnäset på Blidös utsida och denna underbart välskötta och fint renoverade sjönära fastighet. Här kan man njuta av ett vackert och privat läge med knappt 200 meter ner till Svartlögafjärden där man kan ta ett bad från bryggorna i viken. Fastigheten har båtplats som ingår vid gemensam brygga i Källviken ca 2 min promenad från huset.

Fastigheten ligger lite för sig själv med infart från Styrsnäsvägen. Här finns plats att parkera bilarna vid infarten. Tomten omfattar 3 141 kvm. Mellan husen finns en fin plan gräsmatta, gott om plats för lek och spel eller studsmatta. Åkgräsklipparen kan ingå. Kala bergshällar ligger i kanten av tomten och svampskogen har man direkt inpå knuten. För att komma till vattnet för att bada promenerar man bara ett par minuter norrut längs Styrsnäsvägen och för att komma till båtplatsen går man söderut.

Fastigheten har egen borrad brunn med tillgång till vatten året om samt även anslutning till områdets sommarvatten. BDT-avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration.

De senaste åren har huvudbyggnaden renoverats till absolut toppskick, se bifogad pdf-fil med lista över alla åtgärder som gjorts.

Att nyttja året om

Byggnaderna har de senaste åren genomgått en omfattande renovering där huvudbyggnaden totalrenoverats från grund till tak samt fått en tillbyggnad med ett ljuvligt glasat uterum som verkligen förlänger säsongen.

Huvudbyggnaden om 79 kvm boyta + 22 kvm uterum (2016) har stor härlig altan med sittplatser intill öppen spis samt ett utekök med vedeldad platsbyggd pizzaugn (2016) och grill (2021), en dröm för den matlagningsintresserade.

Entré via altanen till sällskapsrum med platsbyggd garderob för utekläderna. Sällskapsrummet har murad öppen spis samt öppet till nock i tak. I huset blandas de råa timmerväggarna med vit panel på ett snyggt och smakfullt sätt. Sällskapsrummet har utgång genom stora skjutpartier i glas till uterummet där man njuter långt in på sommarkvällarna när solen går ner bakom bergshällen. En värmande kamin finns i hörnet samt solskydd att dra för i taket under varma sommardagar.

Från sällskapsrummet kommer man till arbetsköket. Köket är fullt modernt utrustat och har släta vita luckor. Vitvaror från 2015 förutom kyl/frys 2021. 

I huset finns tre sovrum, ett med plats för dubbelsäng. Nytt fint kaklat duschrum med Cinderella förbränningstoalett samt tvättmaskin från Smeg.

Gästhuset består av sovrum och allrum i vinkel samt ett toalettrum (2018) med Cinderella förbränningstoalett samt duschkabin. Framför huset finns en altan från 2018. Endast sommarvatten i gästhuset. Det finns även ett trädgårdsförråd på tomten och en härlig rund vedeldad bastu (2015)

Husen fick nya plåttak 2018. Dränering samt totalrenovering av huvudbyggnaden gjordes 2015.

Blidö - ön i solen

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Skärgårdens kanske mest välsorterade ICA ligger några kilometer från färjeläget. På sommarhalvåret finns en mängd kvällsaktiviteter för hela familjen som bio, konserter, auktioner och loppis. Blidö är en komplett ö med många möjligheter för både fritid och året runt boende.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. Vaxholmsbolaget trafikerar dagligen ön med ett flertal turer. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året.

Välkomna att boka tid för visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Styrsnäsvägen 15 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00