Nyrenoverat på Blidö

Ett sommarparadis mitt på populära Blidö med huvudbyggnad, två gästhus, förråd och möjlighet till två båtplatser. Ett stenkast från vattnet ligger denna fastighet med kvällssol på altanen och bilväg hela vägen fram.

Flygbild
Alla bilder

Blidö - Norrtälje

Pris/bud
2 500 000 kr
En mycket uppskattad ö

Skärgårdsparadiset Blidö, som kallas ”ön i solen”, nås med bilfärja från Furusund. Namnet har enligt en sägen kommit från ordet blid som kan betyda behagligt med blitt klimat eller glänsande ljus. Blidö uppskattas högt av både permanent- och fritidsboende tack vare närheten till ytterskärgård och till Stockholm.

Sommarnöje

En väldisponerad fastighet från 1965 men som nyligen genomgått en omfattande renovering. Huvudbyggnad om ca 53 m² fördelat på två sovrum, duschrum, toalett, kök och storstuga med öppen spis. Sovrummen är mindre för att maximera sällskapsutrymmena. Köket har gott om förvaring, diskbänk och spis/ugn. Köket har plats för ett mindre frukostbord. Toalett vid hallen med nyligen installerad förbränningstoalett. Det nybyggda duschrummet nås från altanen. Vardagsrummet är luftigt med plats för både soffgrupp och större matbord. Den öppna spisen sprider skön värme under kyligare dagar. Från vardagsrummet finns utgång till altanen som har kvällssol och en liten sjöglimt. 

Tomten om ca 2300 m² är en varierad naturtomt med både gräsmatta, buskar och träd. Bakom huvudhuset finns ett praktiskt gästhus med plats för flera sängar och egen köksdel. Alldeles intill finns ytterligare ett gästhus och ett enkelt förråd för alla trädgårdsverktyg och badleksaker som behövs. 

Till fastigheten hör en båtplats i Kyrkviken via servitut och ytterligare en båtplats strax nedanför fastigheten går att ordna efter överenskommelse. Kommunalt sommarvatten finns från pumphus och avloppet är stenkista. 

Blidö

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Skärgårdens mest välsorterade ICA passerar man på väg från färjan. På sommarhalvåret finns en mängd aktiviteter för hela familjen som padelbanor, bio, konserter, auktioner och loppis. Blidö är en komplett ö med en mysig restaurang i Stämmarsund och många möjligheter för både fritid och året runt boende.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. Vaxholmsbolaget trafikerar dagligen ön med ett flertal turer. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året. Restiden från Stockholm är 1h 30min.

Varmt välkomna till Blidö - ön i solen.

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Östra Kalvik 5 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00