Nybyggt hus på vackra Arholma

Nu finns unik möjlighet att förvärva ett nybyggt hus i permanentstandard intill Österhamn ute på Arholma. På stor och fin naturtomt varifrån man kan ana vattnet ligger huset. Ett lösvirkeshus om 60 kvm med två sovrum, helkaklat badrum och öppen planlösning mellan kök och allrum. På tomten finns även ett uthus som med fördel kan inredas till gäststuga. I dag är stora delar av Arholma naturreservat och här finns såväl karga klippor som uppodlat kulturlandskap. Här finns en skärgårdshandel som har öppet året om. Arholma trafikeras med Waxholmsbåt från Stockholm samt passbåt från Simpnäs, dit man även kommer med SL buss. Till Älmsta tar det med bil från Simpnäs ca. 30 min där stort serviceutbud finns, vidare till Norrtälje tar det 55 min.

Alla bilder

Österhamn - Arholma - Norrtälje

Pris/bud
3 100 000 kr
Fin och stor tomt

Stor och fin naturtomt med berg och skog. Både blåbär och lingon kan plockas direkt från tomten. Runt huset har man röjt en hel del och fortsatt utveckling av tomt och blivande trädgård lämnas till en köpare. Det är även förberett för att bygga altan runt halva huset, en del virke för det finns på tomten och förberett med gjutna plintar. Ner till vattnet i Österhamn är det bara några hundra meter och ca. 500 m till gästhamnen och ångbåtsbryggan där. Till passbåtsbryggan och Arholma handel är det ca. 1 km.

Nybyggt hus med hög standard

Ett rejäl och modernt lösvirkeshus uppfört år 2019. Standarden är hög och här kan man vara året om. Man kommer in i huset via en farstukvist under tak med platsbyggd bänk. I hallen finns utrymme för klädavhängning och förvaring i en garderob. Till höger ligger dom båda sovrummen, båda med förvaring i garderober. Rakt fram från hallen ligger badrummet som rymmer WC, tvättställ, spegelskåp, varmvattenberedare samt duschhörna. Helkaklat badrum med fönster ut mot den grönskande tomten. Vidare når man allrummet som ligger i en öppen planlösning mot köket. Ljust och luftigt med tre stora fönster. Här finns även en Contura braskamin installerad. Köket har bra med utrymme i skåp och lådor samt arbetsbänk på två sidor. Utrustat med delad kyl/ frys, spis med ugn, fläkt och diskho. Genom hela huset löper ett parkettgolv i ek och ljusa tapeter på väggarna.

På tomten finns förutom huvudhuset även ett rejält uthus om 28 kvm, två separata dörrar som idag fungerar som enklare förvaringsutrymme i hela. Kan med fördel inredas som en gäststuga i hela, alternativt dela av för att få förrådsutrymme med separat dörr. Här finns också ett rejält pumphus där allt som hör till vattenbrunnen finns. Utrymme finns och förberett för tvättmaskin.

 

Arholma i Roslagen

Arholma är en populär och levande skärgårdsö i Roslagen. En av Stockholms skärgårds mest kända. Till följd av att Arholma är den sista ön innan Åland har ön alltid haft strategisk betydelse – det var här som ryssarna 1719 inledde sin plundring av Stockholms skärgård och under kalla kriget var spärren Arholma första utpost i försvaret av Stockholm. Under 1800-talet kom Arholma att bli en rik skärgårdsbygd när man började bygga segelskutor på ön. Välståndet resulterade i stora gårdar som bland annat Ahlmans vid Norra bryggan. När seglationstiderna sedan tog slut kom de stora redargårdarna att fungera som pensionat fram till 1960-talet.

I dag är stora delar av Arholma naturreservat förvaltat av Skärgårdsstiftelsen som också driver två gästhamnar på ön. På ön finns såväl karga klippor som uppodlat kulturlandskap. Här finns det en mängd roliga saker att hitta på och upptäcka. Sevärdheter i form av platser som Arholma- båk, batteri, kyrka och dansbana. Även många klippor och badplatser att utforska. På Arholma Nord finns för den modige också en ziplinebana, där man även kan hyra både kajak och cyklar.

Arholma Handel är idag en väl fungerande skärgårdshandel som har öppet året om. Affären erbjuder även en hel del tjänster, posten, ombud för Systembolaget och för Apoteket, försäljning av bensin, diesel och gasol. Uthyrning av cyklar finns också. Under sommaren finns två krogar öppna på ön och här finns också Österhamns pensionat och Bull-August gård. Arholma trafikeras med Waxholmsbåt från Stockholm samt passbåt från Simpnäs, dit man även kommer med SL buss. Till Älmsta tar det med bil från Simpnäs ca. 30 min där stort serviceutbud finns och vidare till Norrtälje tar det ca. 55 min med butiker, restauranger och all serviceutbud du kan önska.

Linnéa Lund
Fastighetsmäklare Linnéa Lund 076-831 02 63

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Slåttsundsvägen 25 - Arholma
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00