Närmsta granne med vattnet mitt i Furusund

Nu finns en unik möjlighet att förvärva gamla fiskestugan i Furusund, belägen på arrendetomt precis intill vattnet mitt i Furusund. I början på 1900-talet flyttades fiskestugan till sin nuvarande plats från ångbåtsbryggan som ligger alldeles bredvid. Här huserade fiskarna när dom inte var ute på sjön till mitten på 50-talet. Sedan år 1977 har stället fungerat som sommarboende för nuvarande ägare. Tomten som är ca. 405 kvm ligger nedanför Furusunds Värdshus och sträcker sig hela vägen ner till vattnet och har en strandlinje om närmare 50 meter. Fina sol- och badklippor och plats för att dra upp en mindre båt eller kajak. Uppvuxen trädgårdstomt med sol från morgon till kväll och många fina platser för långa måltider och fikastunder. Fiskestugan har en hel del originalinredning kvar och rymmer tre våningssängar, kök och matplats allt i samma rum. I mitten finns kaminen. På tomten finns två förvaringsbodar, bastu och torrdasset. Kommunalt sommarvatten.

Alla bilder

Furusund - Norrtälje

Pris/bud
2 200 000 kr
Sjötomt med arrende

Mitt i Furusund ligger denna sjötomt med arrende om ca. 405 kvm. Den ligger precis nedanför Furusunds Värdshus och sträcker sig hela vägen ner till vattnet och har en strandlinje om närmare 50 meter. Fina sol- och badklippor och plats för att dra upp en mindre båt eller kajak. Uppvuxen trädgårdstomt med sol från morgon till kväll och många fina platser för långa måltider och fikastunder. På tomten finns ett kombinerat uthus med bastu och förvaring. Bastun med utsikt ut mot vattnet. Bakom huset finns en ytterligare förvaringsbod. Intill huset finns torrdasset.

Kommunalt sommarvatten finns draget till huset och uthuset.

Anor från 1800-talet

Fiskestugan har en hel del originalinredning kvar och rymmer idag tre våningssängar, kök och matplats allt i samma rum. I mitten av rummet finns kaminen. Köket är utrustat med ugn, delad kyl/ frys och diskho. Pärlspont på väggar och i tak samt vackert plankgolv. Fint ljusinsläpp och magisk utsikt ut mot vattnet.

I början på 1900-talet flyttades fiskestugan till sin nuvarande plats från ångbåtsbryggan som ligger alldeles bredvid. Här huserade fiskarna när dom inte var ute på sjön till mitten på 50-talet. Sedan år 1977 har stället fungerat som sommarboende för nuvarande ägare.

 

 

Furusund

Furusund - porten till hav och skärgård. Här finns mycket att upptäcka, flera restauranger och bilfärjan som tar dig vidare till skärgårdsöarna Yxlan och Blidö. Mycket god bil och bussförbindelse.

Norrtälje, som ofta kallas Roslagens huvudstad, är en idyllisk och levande skärgårdsstad. Hit tar du dig på 20 minuter från huset. I stadskärnan finns ett stort utbud av butiker, restauranger, kaféer, konst och evenemang att besöka året runt. Norrtälje har även ett stort serviceutbud med flera matbutiker, bland annat populära Ica Kvantum Flygfyren, Systembolaget, flera apotek mm. Både mindre lokala butiker och större kedjor så som Åhléns och HM hittar du längs med gågatan. Även flera större handelsområden i utkanten av Norrtälje med varuhus så som Ö&B, Biltema och Mio.

I Roslagen finns öar för alla sinnen, omkring 13 000 st till antalet. Här hittar du allt från välbesökta öar med skärgårdskrogar och boenden till obebyggda kobbar dit du kan ta dig med egen båt.

Flertalet skolor, förskolor och gymnasie finns både i centrala delarna och ute på landsbygden. Aktiviteter för båda unga och vuxna finns i form av bland annat fotboll, padel, ridning eller simning i Norrtäljes nya simhall. Till och från Norrtälje är det mycket goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och övriga delar av kommunen både via bil och buss. Dubbeldäckare trafikerar busstrafiken till Stockholm, i rusningstid en gång varje kvart.

Linnéa Lund
Fastighetsmäklare Linnéa Lund 076-831 02 63
Fiskestugan i Furusund - Furusund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00