Nära vattnet i högt läge

I ett lugnt och trivsamt område, mitt på vackra Yxlan, ett par minuters promenad från bad- och båtplats mot Blidösund ligger fastigheten i ett högt läge. Vacker och lättskött naturtomt med mycket berg i dagen, grusade gångar och gott om uteplatser. Charmigt hus för hela året med ett ljust inre, två bra gästhus, carport och förråd gör detta till en plats att njuta av under årets alla delar.

Välkomna till Yxlöberg!
Föreningens badbrygga en kort promenad bort
I sommartid
Alla bilder

Yxlan-Blidösund - Norrtälje

Pris/bud
2 950 000 kr
Fastigheten

I det lugna området Yxlöberg mitt på Yxlan ligger denna fina fastighet med ett högt läge och välskötta hus. Totalt finns idag elva sovplatser sammantaget i husen. Vid vattnet mot Blidösund finns möjligheter till långa dagar med sol och bad och man kan ha sin båt förtöjd vid någon av de bryggorna som området har här. Utanför Yxlan tar stora vatten vid och med egen båt är det inte långt till  ytterskärgården. Vill man hålla sig närmare huset finns fin badstrand vid vattnet och även klippor att bada ifrån. 

Tomtens höga läge ger bra solinstrålning från tidig morgon till kväll, man kan följa solens vandring och välja uteplats efter vind och vart solen står. Trädgården är ca 2200 m2 naturtomt med mycket klippor och stenar samt lite gräsmatta och vilda blommor som gör trädgården både praktiskt och lättskött, överallt finns vilt växande smultron, blåbär och vildhallon, samt liljekonvaljer och prästkragar.

Det stora huset är placerat mitt på tomten och uppgår till ca 100 m² och har altaner både för morgon- och kvällssolen. Från trappan som ligger med mindre altan mot morgonsolen kommer man in i hallen och vidare till köket med alla bekvämligheter. Intill ligger den stora matplatsen med plats för många gäster, fjorton personer är inga problem att sitta här. Intill finns utgång till altanen som ligger längs husets kortsida och mot väster för att enkelt kunna inta middagen utomhus. Mitt i huset ligger vardagsrummet med stora öppningsbara glasdörrar och den murade spisen finns här, den ger både känsla och värme. I husets västra del ligger två sovrum samt en mindre sovhytt. I mitten av huset med ingång från allrummet ligger badrummet med dusch och tvättmöjligheter med kombinerad tvätt/torkmaskin. Separat men i detta ligger husets toalett av Separettmodell.

Nära intill ligger ett gästhus om ca 15 m² med eget pentry och liten altan för morgonkaffet. Här finns två platsbyggda våningssängar så fyra personer bor bekvämt i detta hus. Vid vägen finns en nybyggd carport med rymligt förråd och i delen in mot tomten finns ett gästrum. Nära detta finns ytterligare ett förråd som används som snickarbod och vedbod. 

Från tomten kommer man på ungefär tre minuter ner till vattnet där föreningen har två bryggor vid vilken man har möjlighet till båtplats. Närmaste busshållsplats är Yxlö Bygdegård, ca 600 meter från huset som trafikeras av buss från Norrtälje. 

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Yxlöbergsvägen 43 - Yxlan
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00