Gällnö - Stugudden - Värmdö

3 800 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Nära strand och båtplats på Gällnö

Skärgårdsställe på populära Gällnö ca 150 meter från brygga med båtplats och en fin badstrand. Tomten är plan och solig. Ett härligt och rejält skärgårdsställe som kan nyttjas året runt. Gällnö är en attraktiv ö med lanthandel, krog, fina naturområden och Waxholmsbåt året runt.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Svartsö Gällnö 683 - Gällnöby
2 min
Nås med båt
90 m2
Tomtarea: 2334 m2

Dold budgivning, inget visas

Ring för tid och plats i båt
Visning  lördag 24 / 8

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Gällnönäs 1:60

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Gällnöby

Område:

Gällnö - Stugudden

Församling:

Värmdö

Postnummer:

130 33

Tomtarea:

2334 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

90 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5

Varav sovrum:

3

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1994

Fasad:

Timrad

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Uppvärmning:

Direkt el, luft/luftvärmepump och kamin

Vatten och avlopp:

Borrad brunn med vatten året runt. Brunnen delas med grannfastigheten 1:61. Avloppet är från 2015.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan (1966-05-13) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 461 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 125 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 336 000 kr

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1994

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

15 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

6 300 kr/år

Samfällighet:

200 kr/år

Renhållning:

2 419 kr/år

Driftskostnader totalt:

23 919 kr/år

Servitut:

Servitut Kraftledning 1956

Servitut:

Avtalsservitut brunn 1997

Servitut:

Gällnönäs GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Skärgårdshus på Gällnö

Ett mysigt och lättskött fritidshus på eftersökta och populära Gällnö i mellersta skärgården. Till Gällnö tar man sig lätt både med Waxholmsbåt och egen båt. Det tar bara några minuter att promenera från båtbryggan upp till huset och det tar ca 20 minuter att gå från ångbåtsbryggan Gällnönäs. Huset ligger vid Stugudden på Gällnö. Till affären tar det en kvart med cykel. Nuvarande ägare har använt stället flitigt året runt. 

Det ingår två båtplatser vid en flytbrygga och ytterligare en båtplats vid en större brygga. Hela området nere vid båtbryggan är trivsamt med badstrand och ett stort bryggdäck. Här är det sol hela dan fram till middagstid. Vill man ta ett kvällsdopp finns en fin badplats åt andra hållet, också bara några minuters promenad bort. 

Tomten är 2 234 m², en plan och solig tomt som gjord för spel och sommarlekar. Samtidigt är den lättskött med en blandning av gräsmatta och naturmark. Det finns en egen bra boulebana och gräsmattan är som gjord för fotbollsplan eller ett parti krocket. Vill man går det att odla grönsaker och sallad eller sätta frukt och bärbuskar. Alla byggnader är anslutna till ett stort trädäck som inbjuder till lek och socialt umgänge. Vid kvällsolshörna har säljarna byggt ett utekök som gör det enkelt att laga hela middagen utomhus. Kvällstid finns belysning som lyser upp både trädgård och uteplatser. 

Huvudbyggnaden på ca 90 m² är rymligt och trivsamt i 1 ½. I hallen är plats för ytterkläder och skor. Hjärtat i huset är det hemtrevligt lantkök med öppen planlösning mot allrummet. Köket är välutrustat och har bl a rostfri kyl/frys samt stor spishäll från Miele. Från allrummet, som har öppen spis, kommer man ut till det stora trädäcket och där är även ett utekök för matlagning soliga dagar.
Det är tre sovrum, två på nedre plan med plats för våningssängar och ett sovrum på övre plan med egen balkong. Det är ett bra och praktiskt allrum på övre plan som lämpar sig bra som arbetsrum. Övervåningen är ljus med takfönster både i sovrum och i allrummet. I duschrummet är en duschhörna, badrumsskåp och tvättmaskin. Egen dörr till w.c.  

Två gäststugor. På vardera sidan om huvudbyggnaden finns två isolerade gästhus som ansluter till trädäcket. Här finns plats för övernattade släkt och vänner. De bägge gästhusen är på ca 10 m² var.

Hela stället känns väldigt rofyllt. Det finns grannar runt omkring men huset ligger fritt utan insyn. 

Det finns em borrad brunn som delas med grannfastigheten Gällnönäs 1:61. Brunnen går att använda året runt. Pumpen byttes 2018. År 2015 anlades en ny avloppsanläggning av märket Topas. 

 

Lite mer om Gällnö

Gällnö ligger vackert i mellersta skärgården. Här bedrivs fortfarande lantbruk och på de lummiga ängarna betar djuren fritt. Det finns gott om skog- och naturmark med bär och svamp. Ca 20 personer bor härute permanent, vilket gör att Waxholmsbolaget trafikerar Gällnö året runt, från Boda, Vaxholm och inne från Strömkajen i Stockholm. Under sommarmånaderna är det lite liv och rörelse vid Gällnö by. Här finns handelsbod, café, vandrarhem och en mysig bar. Varje år ordnas gemensamt midsommarfirande på ön. De senaste åren har det ordnas en loppis där begagnade saker kan byta ägare. 

Från denna fastighet är det ca 3 km till byn och ca 4 km till Waxholmsbolagets brygga vid Gällnö. Till närmst bryggan Gällnönäs är det ca 1,5 km och det tar ca 20 minuter att gå dit.
Fina bra vägar och stigar för promenad eller cykelturer finns runt hela ön.En stor del av ön är obebyggd naturmark med ängar, skog och fina klippor.
På ön åker man flakmoped, cyklar eller går. Vill man motionera är det lätt att hitta fina löprundor eller cykelturer. Fina kajakvatten runt omkring för både längre och kortare turer. 

Med den egna båten når man skärgårdskrogar på Grinda, Möja eller Finnhamn och läget i skärgården är optimalt. Vid Sollenkroka finns den närmsta båtmacken.  

Varmt välkommen på visning och till en levande skärgårdsö!

Svartsö Gällnö 683 - Gällnöby
Stockgolm