Nära båtplats, sandstrand och buss

Härligt hus att nyttja året om med spännande planlösning i flera nivåer samt gästhus med eget hushåll. Fritt och soligt läge på insynsskyddad mycket lättskött naturtomt om 2031 kvm med nära gångavstånd till båtplats och sandstrand i skyddat läge i Strömsviken. SL-buss precis nedanför huset.

Spännande hus
Gästhus med eget hushåll
Nära till fin badstrand
Alla bilder

Blidö - Norrtälje

Pris/bud
3 500 000 kr
Välkomna till Södra Sikmarö

På en härligt och lättskött naturtomt med stora berghällar ligger detta spännande hus som är byggt i flera nivåer vilket skapar en ombonad känsla. Bottenvåningen är på ca 80 kvm och övervåningens rum ca 12 kvm (plus stort vindsförråd)

En trappa leder upp från bilparkeringen till gästhuset som har altan i söder. Vidare från gästhuset leder en trappa ner till huvudbyggnaden som har altan som löper runt hela huset.

Entré till huvudbyggnadens hall. Till höger sällskapsrummet i vinkel som har en matsalsdel mot entrén och ett par trappsteg ner soffhörna framför öppna spisen. Öppen planlösning mot kök med matplats. Utgång från köket till altan i söder under tak.

Till vänster från hallen finns duschrum från 2015 med WC (Eco-toalett) samt duschplats och tvättställ.

Den inre hallen leder till tre bra sovrum, ett med våningssängar. Trappan leder upp till den mysiga övervåningen som har ett sällskapsrum med utgång till liten balkong samt ett rymligt förråd.

Gästhus med eget hushåll

I gästhuset som har en yta om ca 38 kvm kan man rå om sig själv. Perfekt för gäster eller vuxna barn eller varför inte en hyresgäst. Här finns hall samt ett sovrum med intilliggande duschrum och frystoalett. Sällskapsrum med kök i öppen planlösning. Utanför huset finns en altan i söderläge.

Båtplats och badstrand

En kort promenad från huset ligger båtplatsen i mycket skyddad vik utan vågor och blåst. Här finns bord för fikastunden och en fin liten sandstrand för att dopp i havet. Från skyddade Strömsviken kommer man snabbt ut till stora öppna vatten söder on Blidö och ytterskärgården på östra sidan.

Blidö

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Skärgårdens kanske mest välsorterade ICA ligger några kilometer från färjeläget. På sommarhalvåret finns en mängd kvällsaktiviteter för hela familjen som bio, konserter, auktioner och loppis. Blidö hamnkrog har bytt ägare och både krog och hamn kommer att renoveras. Vid färjeläget finns ångbåtsbryggan Norrsund samt en kiosk med café och heminredning.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. Vaxholmsbolaget trafikerar dagligen ön med ett flertal turer. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året.

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Södra Sikmarövägen 30 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00