Viggsö söder om Grinda - Värmdö

2 350 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Nära badplats och båtbrygga

Fint läge på Viggsö i mellersta skärgården strax söder om Grinda. Gulligt hus med stor och solig altan, gäststuga och bod. Några minuters promenad från huset är en strand och båtbrygga.
Lätt att ta sig ut till Viggsö både med egen båt och Waxholmsbåt.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Värmdö Viggsö 157 - Vaxholm
2 min
Nås med båt
38 m2
Tomtarea: 3222 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

GRINDA 1:45

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Vaxholm

Område:

Viggsö söder om Grinda

Församling:

Värmdö

Postnummer:

185 99

Tomtarea:

3222 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

38 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

1

Tillträde:

Efter överenskommelse

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1972

Fasad:

Liggande träpanel

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Borrad brunn som delas med grannen Grinda 1:44. Enkelt avlopp som måste göras om.

Taxeringsvärde totalt:

1 686 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

355 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 331 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Värdeår:

1972

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

6 000 kr/år

Samfällighet:

1 000 kr/år

Renhållning:

2 400 kr/år

Försäkring:

2 600 kr/år

Driftskostnader totalt:

12 000 kr/år

Servitut:

fnr_010469518: Samfällighet Värmdö GRINDA S:1

Servitut:

fnr_010469522: Samfällighet Värmdö GRINDA S:5

Servitut:

0120IM-08/16847 - 1: Avtalsservitut brunn (2008-04-16)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Rart ställe på Viggsö

Fint ställe på Viggsö mitt i skärgården med sjöglimt mot Grindafjärden. Lättskött naturtomt med fritt och ogenerat läge. Ett mycket välskött hus med god standard, ett fint gästhus och bod. Man har del i sandstrand och brygga som ligger någon minuts promenad från huset. 

På bryggan finns plats för både båten och bad. Sandstranden strax intill är som gjord för härliga badstunder och vattenlekar. Från bryggan eller öns ångbåtsbrygga nås fastigheten på några minuter. Det är stigar mitt på ön och det finns fler bra badställen på ön om man vill ha omväxling.

En lättskött bergs- och naturtomt om 3 200 m² som mestadels består av blåbärsris och tallar med ett soligt stort trädäck i anslutning till huset. Naturen runt omkring bidrar till den rofyllda känslan.

Huvudbyggnaden ligger fritt och är ca 38 m². Runt omkring huset är en stor altan med sol från morgon till middagstid. 
Vid ingången till huset är en välkomnande glasveranda. Ett ljust rum med plats för bord och stolar.
Sällskapsrummet är rymligt och här finns en braskamin som snabbt värmer upp huset en kulen dag. I sällskapsrummet är det stora fönster som ger bra ljusinsläpp. I sovrummet finns plats för två sängar. Ljust matlagningskök med all utrustning man kan förvänta sig av ett sommarhus. Från köket kommer man vidare ut till altanen. Det är där man hänger under sommarhalvåret och det finns plats för grill, solstolar och matbord. 

Det finns en brunn som delas med fastigheten Grinda 1:44. Indraget sommarvatten och på vintern kan man hämta vatten på ön. 

Gäststugan är ljust inredd och här finns plats för två sängar. Den ligger lite avskilt från stora huset så gästerna kan känna sig ostörda. Från fönstret kan man se ner mot sjön. I en separat tvådelad bod finns en snickarverkstad med plats för förvaring. I andra delen av boden är toaletten som är en separett. 

Till fastigheten hör del i brygga med båtplats och två bojar. Bryggan är belägen på samfällda marken S:5 som har 5 fastigheter som delägare. Bryggan har uppförts tillsammans med fastigheten Grinda 1:44.
Vid bryggan är också strand och fina badklippor för både bad och fiske.
Under sommaren finns det mycket att göra i området. De boende firar traditionsenligt midsommar, på ängen, tillsammans med vänner och bekanta.

Skärgården runt omkring Viggsö är som gjorde för sköna paddlingsturer och vattenlekar

Välkända och populära Grinda är grannön till Viggsö.
På Grinda finns Grinda värdshus och Framfickan. Här finns också en liten lanthanel som har diverse matvaror man kan behöva för skärgårdslivet. Här kan man också köpa nybakat bröd och ta en fika.

Det går även att handla på Värmdölandet och på Svartsö.På ca 20 minuter är man i Vaxholm med ett brett utbud av affärer, caféer och restauranger. 
Viggsö trafikeras av Waxholmsbolaget med flera turer dagligen.

Varmt välkommen på visning till ett rart ställe på fin skärgårdsö. 

Värmdö Viggsö 157 - Vaxholm
Stockgolm