Blidö - Norrtälje

2 400 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Nära bad på Blidö

Nybyggt fritidshus i hjärtat av Roslagens skärgård med närhet till badplats på soliga Blidö. Stor härlig tomt med möjlighet att bygga ytterligare gästhus.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Rosenviksvägen 21 - Blidö
5 min
Med bilväg
78 m2
Tomtarea: 3225 m2
Biarea: 25 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

BLIDÖ-BODA 1:286

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Blidö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

3225 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

25 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

78 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5

Varav sovrum:

3

Byggnadstyp:

1 1/2 fritidshus

Byggnadsår:

2008

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Golvvärme, braskamin

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

2 010 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 158 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

852 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

2008

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

17 000 kr/år

Renhållning:

2 000 kr/år

Försäkring:

5 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

24 000 kr/år

Servitut:

fnr_010471418: Gemensamhetsanläggning Norrtälje BLIDÖ-BODA GA:7

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Längs vackra slingrande vägar söderut på Blidö når du Boda. Detta lilla lugna paradis, med Blidösund och ytterskärgården som närmaste granne, ger naturälskaren oändliga möjligheter under årets alla delar. På sommaren kan man ta den egna båten ut i skärgården, ner genom Husaröleden eller upp genom Blidösund. På vintern, då isarna lägger sig, kan skridskor ta dig långt ut i havsbandet. Under vår och höst finns många ostörda stränder att upptäcka och skogar att plocka svamp i.

Solig och plan tomt om ca 3 225 m² på syd-västra Blidö. Arkitektritat hus från 2008 i två plan med åretruntstandard. Stor härlig altan omgärdar huset med gott om plats för matbord, grill och loungemöbler. 

Entréplan består av rymligt vardagsrum och kök i öppen planlösning. En härlig braskamin är strategiskt placerad för att kunna avnjutas både från kök och vardagsrum. Köket har all tänkbar maskinell utrustning och altandörrar öppnar upp för enkel access under varmare dagar. Här finns även två sovrum samt badrum och bastu. 

En trappa upp finns ett stort allrum med kontors- eller pysselhörna och ett stort sovrum med plats för flera sängar. 

Tomten är en stor solig naturtomt med fin gräsmatta runt huset och ungefär lika mycket i orörd skogsmark som går att avverka för att bygga ytterligare bostadshus. Bakom huset finns ett förråd för alla verktyg och leksaker som en semester på landet kräver. Mot vägen finns en nyplanterad friväxande prakthäggmispel. 

Fastigheten har egen bdt-avlopp till slamavskiljare med sluten tank. Egen borrad brunn där vattnet renas ytterligare via reningsanläggning. 

På Blidö finns skärgårdens bästa affär som man passerar på väg mot fastigheten samt Blidö Hamnkrog och även ungdomarnas favorit, Blidö Bio. Blidö bageri är uppskatt bland både sommargäster och fastboende. Läget, långt österut mot havet, ger mer sol än inne över fastlandet och Blidö kallas "Ön i solen".

I kringliggande skärgård finns många sjökrogar, affärer och caféer att välja på inom en halvtimmes båtresa.
Blidö är en levande ö med ett centralt läge i Stockholm skärgård. Snabba förbindelser via bil (bilfärja), egen båt eller Vaxholmsbåt och SL-buss. Bilfärjorna går varje halvtimme från Furusund via Yxlan till Blidö och vänner kan hälsa på med Waxholmsbåten från Stockholm, då ångbåtsbryggan ligger på ett bekvämt promenadavstånd på tre minuter.

Rosenviksvägen 21 - Blidö
Stockgolm