Kullön - Vaxholm

7 350 000 kr

Modern bullerbykänsla i skärgårdsmiljö

Villa med gatans bästa läge närmast vattnet med fin vy över Söderkullasundet. På kort gångavstånd når man badplatsen med sandstrand. På Kullön bor man i fin skärgårdsmiljö med fina strövområden runt om. Närhet till Vaxholm med all tänkbar service.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Uddhagsvägen 9 - Vaxholm
2 min
Med bilväg
148 m2
Tomtarea: 286 m2
Biarea: 11 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

UDDHAGEN 20

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Kullön

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 39

Tomtarea:

286 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

11 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

148 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

6 rum och kök

Varav sovrum:

3 till 4

Badrum:

2

Tillträde:

Till sommaren

Byggnadstyp:

2 plan villa

Byggnadsår:

2007

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Plåt

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Värmeåtervinning

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: Kullön etapp 2 (2002-09-30) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

5 025 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

3 260 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 765 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

2007

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Utförd

Fastighetsavgift:

7 812 kr

Värme:

20 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

10 000 kr/år

Samfällighet:

3 900 kr/år

Försäkring:

6 500 kr/år

Energiförbrukning:

102

Energiprestanda:

102 kWh/Kvm och år

Driftskostnader totalt:

40 400 kr/år

Servitut:

fnr_010501907: Gemensamhetsanläggning Vaxholm UDDHAGEN GA:1, Kullö GA:1

Servitut:

0187-06/2 - 17: Officialservitut byggnad (2006-06-09)

Servitut:

0187-06/2 - 18: Officialservitut byggnad (2006-06-09)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Skärgårdsmiljö på Kullön

Läget kan inte bli mycket bättre i området. Här bor man i genuin skärgårdsmiljö närmast vattnet med fri utsikt över Söderkullasundet och bryggan. Uddhagsvägen 9 ligger i sjöraden närmare vattnet än något av de andra husen och med minimal insyn. Det södervända läget är soligt och på altanen får man även kvällssol. Under sommaren står gärna pardörrarna från köket öppna ut mot den stora altanen som löper längs med hela långsidan och runt hörnan vid entrén. 

Området präglas av sitt naturnära läge - samtidigt som man har gångsavstånd till förskola och buss mot Vaxholm eller Stockholm. Trygga cykelvägar in till Vaxholm med sitt utbud av restauranger, affärer, mysiga caféer och träningsmöjligheter. 
I området finns båtbryggor och badplatser och i naturreservatet är fina klippbad. Med egen båt kommer man snabbt ut i skärgården. Varför inte ta med barnen på en bad- och fisketur eller välja båten till Vaxholms gästhamn för en fika eller andra ärenden, ett bra alternativ till bilen. Vattnen runt Kullön är lugna. Som gjort för att paddla kajak eller puttra med båten. På vintern lägger sig ofta isen och många passar på att ta en skridskotur runt ön. På Kullön finns flera lekplatser och förskola.
Idén med Kullön var att skapa ett naturnära och ekologiskt boende i naturskön skärgårdsmiljö nära Stockholm. Med bil når man Roslagstull på 30 min och på 45 minuter är man på Arlanda. Buss 670 går i rusningstrafik var 5.e minut och åker via Danderyds sjukhus till Tekniska högskolan vid Östra station. Från Uddhagsvägen går man till busshållplatsen på 5 minuter. 

Ett mer sjönära alternativ att pendla till Stockholm är att ta någon av Waxholmsbolagets båtar från kajen i Vaxholm till Strömkajen.

Ljus och rymd

Inredningen präglas av ljus och rymd med stora fönster för bästa sjöutsikt och maximalt ljusflöde. Det sjönära läget känns i hela huset och inredningen är smakfull med ljusa toner och ekparkett. 

Redan vid entrén möts man av ljuset och sjöutsikten. I anslutning till hallen ligger tvättstugan som är helkaklad. Längs ena väggen finns tre öppningsbara fönster som släpper in dagsljus. Här finns tvättmaskin och torktumlare. Frånluftsvärmepumpen - en Nibe Fighter- fick ny kompressor 2014. Själva värmepumpen är från byggåret. 
Helkaklat duschrum med duschhörna, handfat och w.c. 

Umgängesytorna är mycket väl tilltagna och den öppna lösningen mellan kök, matplats och vardagsrum är som gjord för stora sällskap och gör hela huset ljust och luftigt. Höga fönster vetter mot solen och vattnet och man kan njuta av den vackra utsikten både från soffa och matbord och samtidigt värma sig framför braskaminen. Vid matplatsen finns plats för ett rejält matbord.  Från matrummet är det utgång till en stor altan. Ett perfekt ställe för middag utomhus under sommarhalvåret. 

Köket är ljust med direkt utgång till altanen som går längs med hela långsidan och dessutom fortsätter runt bägge hörnen. Vita skåpluckor från Vedum och köksbänk av betong. Köksön ger en naturlig avgränsning mot vardagsrummet.
I anslutning till vardagsrummet är ett extra rum som tidigare var förråd. Kan fungera fnt som tonårsrum eller separat kontor. 

Övervåning med hög takhöjd och fin sjöutsikt. Direkt när man kommer upp för trappan är ett härligt ljust allrum med fönster mot sjösidan. Fin sjöutsikt och utgång till balkong mot sjösidan. Här kan man sitta och njuta av miljön, utsikten och kvälssolen. 
Det finns tre rymliga sovrum, alla med rejäl takhöjd. Från det största sovrummet ser man vattnet. I badrumet är badkar, wc och tvättställ. Fönster som släpper in dagsljus.

Det finns gott om förvaring i alla tre sovrummen. Det finns även en balkong mot entrésidan.
Intill huvudentrén finns carport och parkeringsplats. Altanen som sträcker sig runt till sjösidan börjar redan vid entrén. 

Det är fina uteplatser runt huset där man kan sitta och njuta av sjöutsikten. Mot sjösidan finns ett separat förråd.


Välkomna på visning!

Uddhagsvägen 9 - Vaxholm
Stockgolm